Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kiriļenko: "Krievija diskvalificēs visus savus Eiropas kausā pieteiktos klubus"

Rolands Eliņš

Kiriļenko: "Krievija diskvalificēs visus savus Eiropas kausā pieteiktos klubus"
Andrejs Kiriļenko
Foto: Mikhail Japaridze/TASS/Scanpix

ULEB vakar apstiprināja Eirolīgas un Eiropas kausa dalībnieku sarakstu, un pirmā savu atbildi sniedza Krievijas Basketbola federācija, paziņojot par nolūkiem diskvalificēt visus četrus Krievijas klubus Eiropas kausā – „Khimki”, „Lokomotiv-Kuban”, „Zenit” un „Nizhny Novgorod”.

FIBA un ULEB konfliktā par Eiropas klubu basketbola līgām un to dalībniekiem vakar pienāca jauns atskaites punkts – ULEB oficiāli paziņoja 16 klubus, kas piedalīsies Eirolīgā, un 24 klubus, kas spēlēs Eiropas kausā. FIBA šosezon organizēs Čempionu līgu un jau iepriekš bija brīdinājusi klubus par sankcijām, ja tie nolems piedalīties konkurējošajā Eiropas kausā (Eirolīgā klubi savukārt pagaidām var piedalīties bez sankcijām), FIBA arī mēģināja savos draudos iekļaut nacionālo izlašu diskvalifikāciju.

Taču tas nekavēja ULEB apstiprināt 24 komandas, kas Eiropas kausā šosezon izspēlēs divas grupu kārtas. Vispirms komandas tiks sadalītas četrās grupās pa sešām komandām, bet pēc tam labākās 16 iekļūs nākamajā kārtā. Eiropas kausā būs pārstāvētas Grieķijas, Vācijas, Itālijas, Spānijas, Izraēlas, Krievijas, Lietuvas, Polijas un Adrijas līgas komandas.

Kā pirmā pirms diviem mēnešiem izteikto brīdinājumu realizējusi Krievijas Basketbola federācija. Tās prezidents Andrejs Kiriļenko paziņojis, ka no federācijas rīkotajiem turnīriem tiks diskvalificētas „Khimki”, „Lokomotiv-Kuban”, „Zenit”, ko pārstāv Jānis Timma un Kaspars Bērziņš, kā arī „Nizhny Novgorod”, ko trenēs Artūrs Štālbergs.

„Federācija savu pozīciju darīja skaidru jau pirms diviem mēnešiem,” krievu medijiem pieņemto lēmumu skaidroja Kiriļenko. „Nekas nav mainījies. Tie klubi, kuri izvēlējās reģistrēties Eiropas kausā, tiks diskvalificēti no Krievijas sacensībām un tiem tiks liegta iespēja veikt spēlētāju transfērus. Klubi par to visu labi zināja, viss tika izrunāts un izstāstīts jau pirms diviem mēnešiem, viņi zināja, kādas būs sekas. Man ir ļoti žēl, ka tā, taču man nav citas izvēles, kā vien diskvalificēt šos četrus klubus.”

Visi četri piesaukti klubi gan varēs turpināt startēt VTB Vienotajā līgā, jo šis turnīrs nav Krievijas Basketbola federācijas pārziņā. Taču klubiem liegta iespēja spēlēt Krievijas kausā un iegūt Krievijas čempiones godu.

Eiropas kausa grupu izloze notiks septītajā jūlijā. Savukārt Eirolīgā izloze vairs nebūs nepieciešama, jo jaunais formāts paredz divu apļu turnīru un 30 regulārās sezonas spēles katrai komandai. Spēļu kalendāru paredzēts publicēt jūlija sākumā. Eirolīgā piedalīsies Turcijas, Vācijas, Serbijas, Krievijas, Itālijas, Spānijas, Izraēlas, Grieķijas un Lietuvas komandas, tiesa, vēl līdz galam nav skaidrs par „Galatasaray” dalību turnīrā, jo nepieciešams nokārtot vēl dažas juridiskas formalitātes.

Eirolīgas sastāvs 2016./17. gada sezonā

KomandasKomandasKomandasKomandas
Anadolu EfersBrose BasketsCrvena ZvezdaCSKA
DaruššafakaEmporio ArmaniBarcelonaFenerbahce
GalatasarayLaboral KutxaMaccabiOlympiacos
PanathinaikosReal MadridUnicsŽalgiris

Eiropas kausa sastāvs 2016./17. gada sezonā

KomandasKomandasKomandasKomandas
AEKAlbaBuducnostCedevita
Dinamo SassariEnergia TrentoBilbao BasketBayern
CantuHapoelGran CanariaKhimki
Lokomotiv-KubanNizhny NovgorodPartizanratiopharm Ulm
StelmetUCAM MuricaUnicajaUnion Olimpija
ValenciaZenitReggio EmiliaLietuvos Rytas

Izmantotie resursi:
2016-17 Turkish Airlines Euroleague, Eurocup...
ТАСС: Спорт - Кириленко: РФБ дисквалифицирует...

Slēpts komentārs: Cilvēks Parastais
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2016-06-28 12:14, pirms 8 gadiem
Manuprāt, Kiriļenko tieši ir mugurkauls, ja visu pirms brīdināja un pēc tam izdarīja to, ko solīja!
Vai tad Zenit nepieteicās FIBA Čemp.līgai kā nesen SC bija rakstīts?
Šiem klubiem, kas izslēgti liela skādes nebūs, ja nu vienīgi Krievijas kausa izcīnīšana netika uzskatīta par vienu no prioritātēm, Jo VTB varēs spēlēt un eirokausi arī būs!
FIBA gan baigi kasās...

  -2 [+] [-]

, 2016-06-28 12:22, pirms 8 gadiem
Nu FIBA jau pati vairs neko nevar diskvalificēt , jo tiklīdz kādas sankcijas pret ULEB tā cietumsods un naudas sodi. Taču tā kā krieviem vairs naudas nav, tad jālien Fiba klāt no citas puses
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2016-06-28 12:48, pirms 8 gadiem
Kur gan vēl...

     [+] [-]

, 2016-06-28 13:12, pirms 8 gadiem
Klubu gājiens saprotams un loģisks: ULEB Eiropas kauss > Krievijas kauss.

Ja būtu apdraudēta dalība VTB līgā, tad gan jau būtu cita lieta.

  +2 [+] [-]

, 2016-06-28 16:51, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Kiriļenko ja būtu mugurkauls, tad atļautu spēlēt, jo FIBA nav nekādu tiesību kaut ko liegt un šāda darbība parāda, ka Kiriļenko lien uz vēdera FIBA priekšā, pie tam, šim liegumam nav nekāda pamata
Nu kāda jēga Kiriļenko būtu līzt uz vēdera FIBA priekšā? Kāds no tā labums? Krievi nav no tiem, kas lien uz vēdera citu priekšā?
Reāli šis karš starp FIBA un ULEB čakarē visu. Kā to atrisināt? Darot tieši to ko dara Kiriļento. Pabakstot ar koku, ja nesaprot savādāk.
Tas varbūt izklausās smieklīgi, ka klubiem liegta iespēja spēlēt Krievijas kausā un iegūt Krievijas čempiones godu, bet tomēr spēlēt VTB var, bet tas arī nozīmē, ka uz Eirolīgu durvis ciet. Un šiem klubiem tas būs liels kairinātājs.

     [+] [-]

, 2016-06-28 19:49, pirms 8 gadiem
tas krievijas kauss un čempionu tituls jau principā ir CSKA.