Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

CSKA sīvā cīņā trešo reizi pārspēj "Zenit" un iekļūst VTB līgas finālā

CSKA sīvā cīņā trešo reizi pārspēj "Zenit" un iekļūst VTB līgas finālā
Serhio Rodrigess un CSKA: Foto: Scanpix

VTB līgas pusfināla Maskavas CSKA viesos ar 69:68 pārspēja Sankpēterburgas "Zenit", sērijā uzvarot ar 3-0. Armijnieki nodrošināja ceļazīmi uz finālu, kur būs jātiekas ar "UNICS'' un Jāņa Timmas "Khimki" pāra uzvarētāju.

Sērijas pirmajās divās spēlēs CSKA savā mājas arēnā divreiz pārspēja viesus. Šovakar Sanktpēterburgas "Zenit" maču iesāka sekmīgi, iegūstot +5 pārsvaru (14:9), tomēr 42 sekunžu laikā armijnieki panāca 15:14. Mājinieki spēja atspēlēties un pirmo ceturtdaļu noslēdza ar 18:17. Otrajā ceturtdaļā vairāk dominēja CSKA, iegūstot vairākas reizes +5 punktu pārsvaru. ''Zenit'' devās puslaika pārtraukumā, esot iedzinējos ar trim punktiem (33:36).

Pēc 15 minūšu pauzes aktīvāk spēli sāka CSKA, kas prata trīs minūšu laikā iegūt deviņu punktu pārsvaru, veicot 9:3 izrāvienu. CSKA pārsvars atlikušajā trešās ceturtdaļas laikā saglabājās no pieciem līdz astoņiem punktiem, bet četras sekundes pirms pārtraukuma bumbu grozā trieca 2019. gada Eirolīgas čempions un "Final Four" vērtīgākais spēlētājs Viljams Kleibērns, panākot deviņu punktu pārsvaru viesiem.

Noslēdzošās ceturtdaļas pirmajās divarpus minūtēs Eirolīgas čempioni atradās 6-8 punktu vadībā, tomēr "Zenit" basketbolisti saņēmās, atbildot ar diviem veiksmīgiem uzbrukumiem pēc kārtas, panākot vairs tikai trīs punktu deficītu. Trīs minūtes un 35 sekundes līdz ceturtdaļas beigām mājinieku basketbolists Marko Simonovičs ar precīzu tālmetienu izlīdzināja rezultātu (63:63), atjaunojot intrigu. Nākamajos astoņos uzbrukumos komandas nespēja gūt punktus, bet sausuma periodu izbeidza CSKA basketbolistu - Otello Hantera un Serhio Rodrigesa - precīzie divpunktu metieni, 43 sekundes pirms spēles beigām panākot +4. "Zenit" atbildēja ar sekmīgu tālmetienu, sadeldējot deficītu līdz vienam punktam. Šokējoši, bet spēles izšķirošajā brīdī armijnieku leģionārs Korijs Higinss aizmeta garām divus soda metienu pēc kārtas, tādējādi dodot iespēju "Zenit" uzvarēt. Tomēr mājinieki piecas sekundes pirms spēles beigām aizmeta garām pustālo metienu, kas nodrošinātu uzvaru. CSKA basketbolisti svinēja trešo uzvaru sērijā, nodrošinot ceļazīmi uz finālu, kur būs jātiekas ar "UNICS'' un Jāņa Timmas "Khimki" pāra uzvarētāju.

CSKA rindās rezultatīvākais ar 19 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm bija Serhio Rodrigess, kurš trāpīja tikai 1 no 6 tālmetieniem. ''Zenit'' rindās produktīvu spēli aizvadīja Marko Simonovičs, kurš guva 15 punktus un pārtvēra trīs pretinieku piespēles.

VTB līgas play-off

Sērija1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle*5. spēle*Sērijā
CSKA (1.) – Zenit (5.)98:8283:8169:68.3-0
UNICS (2.) – Khimki (3.)96:9198:10364:9129.05.1.06.1-2