Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Dīns atgriežas "Oktyabr", Klavers tuvu līgumam ar "Khimki"

Andrejs Siliņš

Dīns atgriežas "Oktyabr", Klavers tuvu līgumam ar "Khimki"
Viktors Klavers
Foto: AP/Scanpix

VTB Vienotās Basketbola līgas klubs Volgogradas "Krasny Oktyabr" vienojies par līgumu ar amerikāņu aizsargu Villiju Dīnu, kurš sezonas pirmo daļu pavadīja Itālijā. Tikmēr Tallinas "Kalev/Cramo" atradusi aizvietotāju uz Milānu aizbraukušajam Frenkam Elegaram, savukārt Maskavas apgabala "Khimki" ir tuvu līgumam ar Spānijas izlases uzbrucēju Viktoru Klaveru.

35 gadus vecais Dīns pagājušajā sezonā jau pārstāvēja "Krasny Oktyabr", ar 18,7 punktiem un 7,3 rezultatīvām piespēlēm esot viens no labākajiem līgas basketbolistiem. Sezonas izskaņā Dīns pārcēlās uz Milānas "EA7 Emporio Armani", palīdzot izcīnīt Itālijas čempiontitulu. Vasarā Dīns pievienojās citam Itālijas klubam "Openjobmetis Varese", un 19 mačos aizsargs vidēji guva 8,1 punktu, kā arī atdeva 3,1 rezultatīvu piespēli.

Tagad 185 centimetrus garais spēlētājs vienojies par atgriešanos Volgogradas vienībā, kas turpina cīņu par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā, Karjeras laikā Dīns spēlējis arī Grieķijā, Turcijā, Bulgārijā, Polijā, Lietuvā, Ukrainā, Francijā un Spānijā. No 2008. līdz 2010. gadam Dīns izcīnīja trīs Bulgārijas čempiontitulus un tika pie Bulgārijas pilsonības.

Tallinas "Kalev/Cramo" parakstījusi līgumu ar šosezon Eirolīgā spēlējušo Kītu Bensonu, kurš ņemts kā aizvietotājs uz Milānu aizbraukušajam Frenkam Elegaram. 26 gadus vecais Bensons sezonu sāka Klaipēdas "Neptunas", tiekot pie visai mazas lomas - Eirolīgā vidēji 9,5 minūtēs 4,1 punkts. Karjeras laikā 211 centimetrus garais Bensons, ko 2011. gadā otrajā kārtā draftēja Atlantas "Hawks", spēlējis arī NBA, Itālijā, Filipīnās, D-Līgā, Baltkrievijā un Ķīnā.

Savukārt Rima Kurtinaiša vadītā Maskavas apgabala "Khimki" ir tuvu līguma parakstīšanai ar spāņu brīvo aģentu Viktoru Klaveru. 26 gadus vecais Klavers, kuru 2009.gadā ar 22. numuru draftēja Portlendas "Trail Blazers", līdz 2012.gadam spēlēja "Valencia" rindās, bet tad devās pāri okeānam. Karjera NBA gan Klaveram neizdevās - basketbolists trīs sezonu laikā piedalījās 80 regulārā turnīra mačos, vidēji 13,4 minūtēs gūstot 3,2 punktus.

19. februārī Klaveru aizmainīja uz Denveras "Nuggets", kas atbrīvoja 206 centimetrus garo uzbrucēju. Karjeru divkārtējais Eiropas čempions un 2012.gada olimpiskais vicečempions Klavers turpinās Maskavas apgabala "Khimki", kur aizvietos tieši uz "Nuggets" aizbraukušo francūzi Žofriju Loverņu.