Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Atēnu "Panathinaikos" šķiras no afrikāņu veterāna Lasma

Agris Suveizda

Atēnu "Panathinaikos" šķiras no afrikāņu veterāna Lasma
Stefans Lasms derbijā pret Jorgosu Printezi. Foto: EPA/Scanpix

Grieķijas basketbola klubs Atēnu "Panathinaikos" pavēstījis par līguma izbeigšanu pēc abpusējas vienošanās ar gaboniešu centru Stefanu Lasmu.

Tā kā pirms divām nedēļām Atēnu "Panathinaikos" pievienojās amerikāņu garais spēlētājs Eidrians Peins, kluba vadībai bija jāšķiras no kāda ārzemnieka, jo Grieķijas čempionāta pieteikumā nedrīkst būt vairāk par sešiem leģionāriem. Izvēle paredzami krita uz Lasmu, kurš iepriekšējā Eirolīgas spēlē Telavivā (75:84) nepiedalījās, bet pirms tam Kauņā (69:82) spēlēja vien nepilnas trīs minūtes.

Šajā Eirolīgas sezonā Lasms ir piedalījies 18 spēlēs, astoņas reizes ejot sākumpieciniekā. 36 gadus vecais gabonietis laukumā vidēji pavadījis 16 minūtes un desmit sekundes, guvis 5,1 punktu un izcīnījis 2,8 atlēkušās bumbas. Atēnu klubā Lasms atgriezās iepriekšējā vasarā, parakstot viena gada līgumu.

Atēnu "Panathinaikos" Lasms spēlēja arī no 2012. līdz 2014. gadam, divreiz kļūstot par Grieķijas čempionu un 2013. gadā tiekot atzīts par Grieķijas čempionāta vērtīgāko spēlētāju. Nacionālajā basketbola asociācijā "Warriors" un "Heat" rindās Lasms aizvadīja 16 spēles, bet Eiropā viņš pārstāvējis arī tādus klubus kā Belgradas "Partizan", Telavivas "Maccabi", Stambulas "Anadolu Efes, Stambulas "Galatasaray" un Kazaņas UNICS. 2016. gadā Lasms kopā ar "Galatasaray" ieguva ULEB Eirokausu un kļuva par vērtīgāko spēlētāju.

Trīs zaudējumus pēc kārtas piedzīvojusī Atēnu "Panathinaikos" Eirolīgā ar bilanci 8-12 ieņem 12. vietu, taču no astotajā pozīcijā esošās Milānas "Olimpia" atpaliek vien par uzvaras tiesu.

Izmantotie resursi:
https://www.paobc.gr/page.ashx?pid=...