Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Uz "Lietkabeļa" trenera amatu kandidē Adomaitis, Zuross un Butauts

Andrejs Siliņš

Uz "Lietkabeļa" trenera amatu kandidē Adomaitis, Zuross un Butauts
2011. gada maijs: Kristaps Janičenoks, Ramūns Butauts un Sandis Valters
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Žaņa Peinera pārstāvētais Lietuvas basketbola klubs Panevēžas "Lietkabelis" turpina galvenā trenera meklējumus pēc Artūra Štālberga atbrīvošanas. Portāls krepsinis.net vēstī, ka uz amatu palikuši trīs kandidāti - Lietuvas izlases treneris Daiņus Adomaitis, Gruzijas izlases treneris Iliass Zuross, kā arī Latvijā ilgi strādājušais Ramūns Butauts.

Par Štālberga atbrīvošanu no amata tika ziņots novembra beigās un kopš tā laika komandas vadība uzticēta ukraiņu speciālistam Vitālijam Černbijam, kurš bija Štālberga otrais asistents. Tiesa, jau uzreiz tika ziņots, ka Černijs amatu ieņems īslaicīgi, jo tiek meklēts cits speciālists galvenā trenera postenim.

Krepsinis.net rīcībā nonākusi informācija, ka palikuši trīs reālākie kandidāti uz galvenā trenera vietu. Viens no tiem ir Daiņus Adomaitis, kurš spēlētāja karjeru noslēdza "Barona" sastāvā Latvijā, nu jau vairākus gadus ir treneris un šobrīd veic Lietuvas izlases galvenā trenera pienākumus.

Tāpat uz amatu kandidējot arī grieķu speciālists Iliass Zuross, kurš vada Gruzijas valstsvienību un savulaik jau ir strādājis Lietuvā, divas reizes īsi trenējot Kauņas "Žalgiri" (2011. un 2013. gadā). Pēdējā darba vieta klubā Zurosam ir Podgoricas "Budučnost" vienība Melnkalnē.

Trešais kandidāts uz "Lietkabeļa" galvenā trenera amatu esot 53 gadus vecais Ramūns Butauts, kurš savulaik trīs gadus bija Rīgas ASK galvenais treneris (2005-2008) un četras sezonas strādāja ar "VEF Rīga" (2010-2014). No 2007. līdz 2009. gadam Lietuvas izlasi trenējušais Butauts klubā pēdējo reizi strādājis 2015./2016. gada sezonā ar "Astana", kad šokējoši Kazahstānas čempionāta finālā piekāpās "Barsy" vienībai.

Šovakar "Lietkabelim" jāaizvada izšķirošā spēle par iekļūšanu ULEB Eiropas kausa Top16 turnīrā - viesos jātiekas ar "Budučnost" un tikai panākums ļaus iekļūt nākamajā kārtā.

Izmantotie resursi:
https://www.krepsinis.net/naujiena/...

  +1 [+] [-]

, 2017-12-27 15:10, pirms 6 gadiem
Vispār jau pedejas info ir diezgan speciga, ka Rimantas Grigas buus treneris!!