Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

Bagatskis saspēlēs ar ventspilniekiem, Ate – ar Valeiko

Bagatskis saspēlēs ar ventspilniekiem, Ate – ar Valeiko
Foto: Aivars Ķesteris, ventasbalss.lv

FIBA Eiropas kausa otrajā posmā vienā apakšgrupā spēlēs “Ventspils” basketbolisti un Ainara Bagatska trenētais “Kyiv”, bet Artim Atem un “U-BT Cluj Napoca” gaidāmas divas tikšanās ar Edmundu Valeiko un “Tsmoki”.

“Ventspils” pirmajā posmā C apakšgrupā svinēja sešas uzvaras sešos mačos un pārliecinoši ieņēma pirmo vietu, kas nozīmēja, ka otrajā posmā būs jāspēlē vienā grupā ar F grupas labāko komandu un otro vietu no B un H grupām. Interesanti, ka par tiesībām cīnīties ar ventspilniekiem sacentās uzreiz divi Latvijas treneri – Ainars Bagatskis, kurš ir galvenais treneris Ukrainas klubā “Kyiv” un Edmunds Valeiko, kurš ir trenera asistents Baltkrievijas “Tsmoki”. Izšķirošajā mačā Minskā Bagatskim un kijeviešiem izdevās izcīnīt uzvaru papildlaikā, tā nodrošinot pirmo vietu un ceļazīmi uz K grupu pie “Ventspils”.

No B grupas ventspilniekiem un Bagatskim tika Nīderlandes čempionvienība “Landstede Hammers Zwolle”, kas ar trim uzvarām un trim zaudējumiem ieņēma otro vietu, piekāpjoties vienīgi perfektajam “Iron Ness Zion”. Savukārt H grupa sarūpēja ceļojumu uz Ungāriju pie “Egis Kormed” komandas, kas finišēja ar četrām uzvarām, bet izšķirošajā cīņā par uzvaru grupā piekāpās “Ventspilij” zināmajai “Bakken Bears”.

Ati J apakšgrupā gaida ne vien tikšanas ar Valeiko un “Tsmoki”, bet arī Rumānijas derbijs, jo šajā pašā grupā nokļuvusi “CSM CSU Ordea”, kuras rindās spēlē Latvijas čempions Kriss Ričards. Savukārt smagākais pārbaudījums šaja grupa jebkurai no komandām solās būt tikšanās ar “Iron Ness Zion” no Izraēlas.

FIBA Eiropas kausa otrais posms sāksies 11. decembrī, kad ventspilnieki viesosies Ungārijā, “Kyiv” spēlēs Niderlandē, bet “U-BT Cluj Napoca” savā laukumā uzņems rumāņu derbiju. Otrā posma pēdējie mači notiks 5. februārī. Nosacījumi Eiropas sezonas turpināšanai nemainās – savā apakšgrupā jāiekļūst starp divām labākajām.

J apakšgrupa

KomandaValsts1.posms
Iron Ness ZionIzraēla6/0
U-BT Cluj NapocaRumānija5/1
TsmokiBaltkrievija3/3
CSM CSU OrdeaRumānija4/2

K apakšgrupa

KomandaValsts1.posms
VentspilsLatvija6/0
KyivUkraina4/2
Landstede HammersNīderlande3/3
Egis KormedUngārija4/2

Ventspils spēļu kalendārs

DatumsSpēleRezultāts
11.12Egis Kormed – Ventspils
18.12Ventspils – Landstede Hammers
08.01Ventspils – Kyiv
22.01Ventspils – Egis Kormed
29.01Ladstede Hammers – Ventspils
05.02Kyiv – Ventspils

, 2019-11-27 23:36, pirms 4 gadiem
Nu beidzot BKV būs grūtāk cīnīties jo šo valstu klubi kotējas augstāk nekā Kosova un Kipra.
Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".