Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

FIBA Izaicinājuma kauss: zaudējumi Kalvem un Timermanim

FIBA Izaicinājuma kauss: zaudējumi Kalvem un Timermanim
Ivars Timermanis
Foto:.csuasesoft.ro

FIBA Izaicinājuma kausa regulārās sezonas otro apli ar zaudējumiem savās mājās uzsākusi Ernesta Kalves pārstāvētā Ungārijas vienība "Szolnoki Olaj" un Ivara Timermaņa Rumānijas komanda "CSU Asesoft".

Šolnokā tikās F grupas divas spēcīgākās komandas – mājinieku "Olaj" (2/1) un vācu "EWE Basket" (3/0) – un FIBA Europe šo maču pat nosauca par kārtas svarīgāko cīņu. Spraigas spēkošanās šajā mačā gan faktiski nebija. Lai gan laukuma saimnieki sāka ar 4:0, pirmo ceturtdaļu viesi uzvarēja 21:14, bet puslaiku – 45:27. Trešajā ceturtdaļā "Olaj" tika arī līdz -10 (45:55), bet ceturtās sākumā arī astoņu punktu attālumā, bet lauzt spēles gaitu tomēr nesanāca. Zaudējums 67:85 Ungārijas čempioniem gan ļauj saglabāt otro vietu grupā, bet "EWE Basket" basketbolisti, gluži tāpat kā BK "Ventspils", jau nodrošinājuši gan vietu Last16, gan pirmo vietu grupā.

Ernests Kalve laukumā devas starta pieciniekā un spēja 29 minūtes, kurās guva deviņus punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas.

Savukārt "CSU Asesoft" un Ivars Timermanis savā laukumā uzņēma somu "Kataja" un arī īsti nespēja parūpēties par intrigu. Pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar precīzu latviešu uzbrucēja tālmetienu, kas rezultāta starpību samazināja līdz minimumam 14:15. Otrajā ceturtdaļā mājinieki pat uz mirkli tika priekšā, taču puslaika beigas tika aizvadītas slikti, kas somiem ļāva atpūtā doties ar septiņu punktu pārsvaru. Otrajā puslaikā "CSU Asesoft" neizdevās nedz izlīdzināt spēli, ne tikt vadībā – zaudējums 67:80 un cerības uz iekļūšanu nākamajā kārta zudušas.

Ivars Timermanis 20 minūtēs guva septiņus punktus, pārķēra trīs sāncenšu piespēles, izcīnīja divas atlēkušās bumbas un vienu reizi rezultatīvi piespēlēja.

Izmantotie resursi
FIBA Europe


Metjū Kostello starp Torniki Šengeliju un Danielu Heketu. Foto: Baskonia
9

Lielisks sezonas sākums, briesmīgas beigas: "Virtus" netiek Eirolīgas ceturtdaļfinālā

ULEB Eirolīgas sezona ar zaudējumu otrajā pārspēlē noslēgusies Lukas Banki trenētajam un Riharda Lomaža pārstāvētajam Itālijas basketbola klubam Boloņas "Virtus", kas izbraukumā ar 77:89 piekāpās Vitorijas "Baskonia".
Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.