Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Real" nomētā "Barcelona" un izcīna Spānijas superkausu

Andrejs Siliņš

"Real" nomētā "Barcelona" un izcīna Spānijas superkausu
MVP Serhio Juļs ģērbtuvē uzņem superkausa ieguvēju selfiju
Foto: acb.com

Spānijas superkausa izcīņas finālā sestdienas vakarā Madrides "Real" basketbolisti uzbruka nāvējoši no tālās distances, ar rezultātu 99:78 pārliecinoši apspēlējot čempionvienību "Barcelona".

Superkausa izcīņa sākās vakar, kad Madrides komanda ar 89:76 pieveica "Valencia", savukārt "Barcelona" ar 95:66 sakāva Dāvja Bertāna pārstāvēto Vitorijas "Laboral Kutxa". Pirms finālspēles risinājās trīspunktu metienu konkurss, un tajā "Obradoiro CAB" vieglais uzbrucējs Alberto Korbačo ieguva neticamu rezultātu - 28 (!) punktus. Tas kļuvis par jaunu sacensību rekordu.

Tiesa, tas nenotika finālā, un uzvaru konkursā jau otro gadu pēc kārtas svinēja amerikāņu vidusskolēns Džošs Ragls, kurš pirmajā kārtā apspēlēja Dāvi Bertānu - 20 pret 16. Raglss kļuva slavens pēc tam, kad pagājušā gada augustā publicēja video, kurā trāpa 135 trīspunktniekus piecu minūšu laikā. Tāpat kā pirms gada, arī šogad Raglss finālā apspēlēja Džeisī Kerolu no Madrides "Real". Savā "Twitter" kontā Raglss jau paspējis veltīt šo uzvaru savam draugam, kura tēvs nesen zaudējis cīņu ar audzēju.

Vakara galvenais notikums, protams, bija superkausa izcīņas fināls. Tajā Madrides "Real" pārliecinoši atspēlējās "Barcelona" par zaudējumu pagājušās sezonas čempionāta finālsērijā. Madridieši trāpīja 13 no 23 izdarītajiem tālmetieniem, jau pirmajā ceturtdaļā panāca 15 punktu pārsvaru (29:14) un izcīnīja drošu panākumu - 99:78.

Par superkausa MVP atzina Serhio Juļu, kura kontā 21 punkts un piecas rezultatīvas piespēles. 17 punktus pievienoja Joannis Burusiss, bet Rūdijam Fernandesam šoreiz 15 punkti un četras atlēkušās bumbas. Interesanti, ka 213 centimetrus garais grieķu centrs Burusiss iemeta trīs no četriem tālmetieniem. "Barcelona" rindās ar 17 punktiem izcēlās Ante Tomičs.