Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

VEF pretiniekiem "Galatasaray" kāds spēlētājs saslimis ar Covid-19

VEF pretiniekiem "Galatasaray" kāds spēlētājs saslimis ar Covid-19
"VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis. Foto: Mikus Kļaviņš

Pazīstamais Turcijas basketbola klubs Stambulas "Galatasaray" ceturtdien paziņojis, ka kādam pirmās komandas spēlētājam konstatēta saslimšana ar Covid-19. Jaunajā FIBA Čempionu līgas sezonā "Galatasaray" jāspēlē vienā grupā ar "VEF Rīga".

Klubs ziņo, ka saslimšana atklāta, veicot testu, bet basketbolistam neesot simptomu. Sportists sācis pašizolāciju. Protams, konkrēts saslimušā vārds netiek nosaukts.

"Galatasaray" šovasar nolēma pamest ULEB Eirokausu un pievienojās FIBA Čempionu līgai. Izlozē "Galatasaray" nonāca A grupā, kur nāksies spēkoties arī ar Latvijas čempioniem "VEF Rīga". Jau iepriekš rakstījām, ka VEF vēl nav skaidrības par ceļošanu uz izbraukuma spēli Stambulā. Atbraucot no Turcijas, Slimību profilakses un kontroles centrs rekomendē noteicis divu nedēļu pašizolāciju.

Tāpat nav izslēgts, ka VEF grupā spēlēs arī Telavivas "Hapoel", un arī Izraēla ir to valstu vidū, no kuras atgriežoties jāpavada divas nedēļas pašizolācijā.

FIBA pagaidām nav sniegusi informāciju un rekomendācijas par ceļošanu uz spēlēm un maču organizēšanu. Zināms vien tas, ka sezonu VEF jāsāk 13. oktobrī ar spēli pret kvalifikācijas turnīra uzvarētāju. Savukārt kvalifikācijas turnīrā nebūs ierastā mājas-izbraukumu spēļu formāta, tā vietā visas komandas sabrauks uz mini turnīriem, noskaidrojot grupu turnīra dalībnieces.

"Galatasaray" uzskatāma ne tikai par vienu no A grupas favorītēm, bet arī visas sezonas favorītēm jaunajā Čempionu līgas sezonā.

FIBA Čempionu līgas pamatturnīrs

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1TenerifeNymburkHapoel JerusalemAEK Athens
2StrasbourgNizhny NovgorodOostendeBrose Bamberg
3SassariDijonHapoel HolonTurk Telekom
4PeristeriZaragozaBurgosPinar Karsiyaka
5VEF RīgaSzombathelyBilbaoBrindisi
6GalatasarayBursaLimogesCholet
7Rytas VilniusStart LublinDarussafakaFortitudo Bologna
8W12Irak/Kera/Dnip/GronIgok/Cluj/Spor/FribBalk/Mins/Lond/Nept

"VEF Rīga" kalendārs Čempionu līgā

DatumsSpēleLaiks (LV)
13.10.VEF Rīga - ???19:00
21.10.Rytas – VEF Rīga19:30
28.10.VEF Rīga – Strasbourg19:00
04.11.VEF Rīga – Tenerife19:00
10.11.Dinamo Sassari – VEF Rīga21:30
17.11.VEF Rīga – Galatasaray21:00
09.12.VEF Rīga – Peristeri19:00
16.12.??? – VEF Rīga???
23.12.VEF Rīga – Rytas19:00
06.01.Strasbourg – VEF Rīga21:30
13.01.Tenerife – VEF Rīga21:30
20.01.VEF Rīga – Dinamo Sassari19:00
27.01.Galatasaray – VEF Rīga19:00
02/03.02.Peristeri – VEF Rīga???

Metjū Kostello starp Torniki Šengeliju un Danielu Heketu. Foto: Baskonia
9

Lielisks sezonas sākums, briesmīgas beigas: "Virtus" netiek Eirolīgas ceturtdaļfinālā

ULEB Eirolīgas sezona ar zaudējumu otrajā pārspēlē noslēgusies Lukas Banki trenētajam un Riharda Lomaža pārstāvētajam Itālijas basketbola klubam Boloņas "Virtus", kas izbraukumā ar 77:89 piekāpās Vitorijas "Baskonia".
Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.