Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Par "EA7 Emporio Armani" treneri kļūs Izraēlas čempions Pianidžiani

Emils Ozerinskis

Par "EA7 Emporio Armani" treneri kļūs Izraēlas čempions Pianidžiani
Simone Pianidžiani
Foto: hapoel.co.il

Izraēlas čempionvienības Jeruzalemes "Hapoel" treneris Simone Pianidžiani pārtraucis sadarbību ar līdzšinējo komandu un tuvākajā laikā gatavojas pievienoties Eirolīgas vienībai Milānas "EA7 Emporio Armani".

Aizvadītajā sezonā, izmantojot Telavivas "Maccabi" vājo sniegumu, Izraēlas čempiontitulu un Izraēlas līgas kausu ieguva Jeruzalemes "Hapoel". Svētās pilsētas komandu šajā sezonā vadīja 48 gadus vecais itāļu treneris Simone Pianidžiani. Tomēr izcili iesākto darbu Pianidžiani Jeruzalemē neturpinās, jo saņēmis piedāvājumu atgriezties dzimtenē, lai vadītu Itālijas vienīgo Eirolīgas komandu - Milānas "EA7 Emporio Armani". Šī pāreja, potenciāli, ir saistoša arī Latvijas basketbolam, jo tuvu līgumam ar Milānas komandu ir Latvijas izlases basketbolists Dairis Bertāns.

Simone Pianidžiani pārņems Milānas komandas galvenā trenera amatu no horvātu speciālista Jasmina Repeša. Itālijas komanda aizvadītajā Eirolīgas sezonā ar astoņām uzvarām palika pēdējā vietā. Arī Itālijas čempionātā Milānas vienība nācās piedzīvot izgāšanos, nepārvarot izslēgšanas spēļu pusfināla kārtu. Savukārt Pianidžiani ar "Hapoel" izspieda no sezonas gandrīz maksimumu, iegūstot Izraēlas līgas kausu, Izraēlas čempiontitulu un aizsniedzoties līdz ULEB Eirokausa pusfinālam. Pianidžiani vadītajā komandā savu pirmo karjeras čempiontitulu ieguva bijusī NBA zvaigzne Amare Stadamairs.

48 gadus vecais Pianidžiani savas karjeras laikā vadījis Sjiēnas "Montepaschi", Stambulas "Fenerbahche" un Jeruzālemes "Hapoel". Septiņus gadus speciālists bijis Itālijas nacionālās izlases vadītājs. Trenera sasniegumu sarakstā ir seši Itālijas čempiontituli, Izraēlas čempiontituls, kā arī izcīnīti kausi Itālijā, Turcijā un Izraēlā. 2007. gadā speciālists atzīts par gada labāko treneri Itālijā, bet aizvadītajā sezonā šāds gods nopelnīts arī Izraēlā.

Izmantotie resursi:
מועדון הכדורסל הפועל "בנק יהב" ירושלים

  +4 [+] [-]

, 2017-06-27 19:42, pirms 7 gadiem
Pie laba speciālista tiks "Armani". Dairim būs no kā pamācīties..Bet gadījumā Ainara Bagatska vadītais Telavivas "Maccabi" nepaņēma Izraēlas kausu?

  +3 [+] [-]

, 2017-06-27 19:50, pirms 7 gadiem
motofans125 rakstīja: Pie laba speciālista tiks "Armani". Dairim būs no kā pamācīties..Bet gadījumā Ainara Bagatska vadītais Telavivas "Maccabi" nepaņēma Izraēlas kausu?
Taisnība..Hapoel pirms sezonas vinneja superkausu, bet Bagija vadībā Telaviva vinneja Izraelas kausa izcina

  +2 [+] [-]

, 2017-06-27 20:19, pirms 7 gadiem
Dairis ar jau vakar esot devies uz Milānu iziet medicīniskās pārbaudes pēc kurām būs līgums pēc sistēmas 1+1!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja