Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Maskavas CSKA šķiras no NBA spēlējušajiem Kufosa un Beikera

Maskavas CSKA šķiras no NBA spēlējušajiem Kufosa un Beikera
Rons Beikers aizsardzībā. Foto: EPA/Scanpix

Krievijas basketbola klubs Maskavas CSKA, ko pārstāv latviešu aizsargs Jānis Strēlnieks, oficiāli pavēstījis par sadarbības neturpināšanu ar bijušo Ņujorkas "Knicks" un Vašingtonas "Wizards" aizsargu Ronu Beikeru, kā arī NBA vairāk nekā 700 spēļu aizvadījušo grieķu centru Kostu Kufosu.

"Rona karjera mūsu komandā sanāca neilga, taču man šķiet, ka, ja sezona netiktu apturēta, tā viņam būtu varējusi atnest pirmos zīmīgos titulus profesionālajā karjerā," kluba mājaslapā citēts prezidents Andrejs Vatutins. "Vērojām, kā Beikers progresēja Eiropas basketbola izpratnē. Ne tikai tehniskā, bet arī sadzīviskā un psiholoģiskā ziņā. Esmu pārliecināts, ka, ja viņš izlems karjeru turpināt šaipus okeānam, viņš spēs gūt panākumus un, iespējams, vēl kādreiz nokļūs CSKA."

Beikers šajā sezonā spēlēja tikai un vienīgi Eirolīgā, kur sāka vienu no 27 spēlēm un aizvadīja vidēji 11 minūtes. 27 gadus vecais amerikānis atzīmējās ar 2,6 punktiem, 0,9 rezultatīvām piespēlēm, 0,9 atlēkušajām bumbām un 0,9 kļūdām. Nacionālajā basketbola asociācijā viņš ir piedalījies 96 mačos, un debijas sezona tā arī pagaidām ir palikusi viņa labākā karjerā – "Knicks" sastāvā, sākot 13 no 52 cīņām, Beikers vidēji 16,5 minūtēs nopelnīja 4,1 punktu, 2,1 rezultatīvu piespēli un 1,9 atlēkušās bumbas.

Drīz pēc tam CSKA pavēstīja ari par šķiršanos no ASV grieķa Kostas Kufosa, izmantojot līgumā iekļauto punktu par komandas iespēju pārtraukt sadarbību. 31 gadu vecais centrs Eirolīgā sāka vienu no 17 spēlēm un vidēji 9,5 minūtēs atzīmējās ar 3,7 punktiem un 2,8 atlēkušajām bumbām, bet Vienotajā līgā sāka divus no 10 mačiem, vidēji 15,5 minūtēs sakrājot 8,4 punktus un 5,2 atlēkušās bumbas. Jūtas "Jazz", Minesotas "Timberwolves", Denveras "Nuggets", Memfisas "Grizzlies" un Sakramento "Kings" sastāvā Kufoss NBA aizvadīja vairāk nekā 700 spēļu. Viņa labākā sezona bija 2012./13. g., Denveras rindās sākot 81 spēli un vidēji 22,4 minūtēs tiekot pie 8,0 punktiem un 6,9 atlēkušajām bumbām.

Līdz ar Eirolīgas sezonas izbeigšanu punkts pielikts arī Maskavas CSKA sezonai. 2019. gada Eirolīgas čempione ar bilanci 19-9 atradās ceturtajā vietā un jau bija kvalificējusies izslēgšanas spēlēm, bet Vienotajā līgā CSKA ar bilanci 15-4 ieņēma otro vietu.

Izmantotie resursi:
https://cskabasket.com/news/?id=18636
https://twitter.com/cskabasket/stat...


, 2020-05-27 16:01, pirms 4 gadiem
Ļoti neveiksmīgi pirkumi, pārmaksāti.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".
Džabari Pārkers ar bumbu pret Zeku Līdeju. Foto: AFP/Scanpix

''Barcelona'' pagarina līgumu ar bijušo NBA drafta otro numuru Pārkeru

Spānijas ACB līgas un ULEB Eirolīgas grands ''Barcelona'' pavēstījis par līguma pagarināšanu ar kādreizējo NBA drafta otro numuru Džabari Pārkeru līdz 2026. gadam.