Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Lietuviešu saspēles vadītājs Kalnietis pagarina līgumu ar Krasnodaras "Lokomotiv-Kuban"

Agris Suveizda

Lietuviešu saspēles vadītājs Kalnietis pagarina līgumu ar Krasnodaras "Lokomotiv-Kuban"
Mants Kalnietis. Foto: Rokas Lukosevicius/Scanpix

Krievijas basketbola klubs Krasnodaras "Lokomotiv-Kuban" pavēstījis par līguma pagarināšanu ar 33 gadus veco lietuvieti Mantu Kalnieti. Jaunā sadarbība būs spēkā līdz 2021. gada vasarai.

Iepriekšējās sezonās kļuvis par Itālijas un Francijas čempionu attiecīgi Milānas "Olimpia" un Lionas ASVEL sastāvā, Kalnietis pirms gada atgriezās Krasnodaras "Lokomotiv-Kuban". Šo Krievijas klubu viņš pārstāvēja arī no 2012. līdz 2015. gadam, pirmajā sezonā izcīnot ULEB Eirokausu.

Šajā Eirokausa sezonā Kalnietis sāka piecas no desmit spēlēm, vidēji gandrīz 25 minūtēs tiekot pie 6,9 punktiem, 3,5 rezultatīvām piespēlēm, 2,3 atlēkušajām bumbām un 2,0 kļūdām. "Lokomotiv-Kuban" ar bilanci 4-6 grupā gan palika piektajā vietā, priekšā palaižot arī Viļņas "Rytas" un nesasniedzot otro grupu turnīru.

Vienotajā līgā Krasnodas komanda līdz pandēmijai ar bilanci 14-6 atradās trešajā pozīcijā. Kalnietis sāka 16 no 19 mačiem un vidēji 25,5 minūtēs sakrāja 7,4 punktus, 5,6 rezultatīvas piespēles, 2,9 atlēkušās bumbas un 2,3 kļūdas.

Izmantotie resursi:
https://lokobasket.com/news/111029/