Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Šmita pārstāvētā "Barcelona" grasās nākamajā sezonā samazināt budžetu un spēlētāju skaitu

Agris Suveizda

Šmita pārstāvētā "Barcelona" grasās nākamajā sezonā samazināt budžetu un spēlētāju skaitu
Rolands Šmits. Foto: Barcelona Basket

Latviešu uzbrucēja Rolanda Šmita pārstāvētais basketbola klubs "Barcelona" nākamajai sezonai plāno mazāku budžetu, kā arī neplāno turpināt uzturēt tik plašu sastāvu, kas šosezon sasniedza 15 spēlētājus, vēstī Barselonā bāzētā raidstacija RAC1.

Basketbola sekcijas vadība jau ir nosūtījusi pirmo samazinātā budžeta projektu "Barcelona" finanšu nodaļai, un atbilde varētu sekot šajā vai nākamajā nedēļā. Pagaidām nav zināms, par cik lielu budžeta kritumu varētu būt runa, taču klubā apzinās, ka līdzīga situācija gaidāma arī citās Eiropas valstīs: "Baskonia", Maskavas CSKA un "Anadolu Efes" publiski atzinušas 30% ienākumu kritumu, bet "Fenerbahce" un "Panathinaikos" sarežģītā situācijā bija vēl pirms pandēmijas.

Tādējādi komandas vadība paredz, ka basketbola tirgus Eiropā būs diezgan kluss, un arī pati "Barcelona" neplāno vērienīgas pārmaiņas. Tiesa gan, tādas noteikti būšot, jo tik plašs sastāvs nākamajai sezonai netikšot saglabāts. Konkrēta latiņa nav nosprausta, bet spēlētāju skaits varētu būt ap 13. Vienpadsmit spēlētājiem jau ir līgums uz nākamo sezonu (arī Šmitam, kuram līgums ir spēkā līdz 2022. gadam), bet pārrunas par līguma pagarināšanu tikšot uzsāktas ar Malkomu Dileiniju un Kailu Kuriku.

Eirolīgā "Barcelona" ar 22 uzvarām 28 spēlēs ieņem trešo vietu un ir kvalificējusies "play-off", bet Spānijā ar bilanci 19-4 ir ACB līgas līdere. Šmits, kuram vasarā apritēs 25 gadi, Eirolīgā ir sācis 10 no 16 spēlēm, vidēji gandrīz 10 minūtēs gūstot 3,1 punktu un izcīnot 1,8 atlēkušās bumbas, bet vietējā čempionātā viņam desmit minūtēs un četrās sekundēs 3,2 punkti un 1,6 atlēkušās bumbas.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/MarcMundet78/st...