Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Jasikēvičs par spīti NBA interesei plāno palikt "Žalgirī"

Andrejs Siliņš

Jasikēvičs par spīti NBA interesei plāno palikt "Žalgirī"
Šarūns Jasikēvičs. Foto: EPA / Scanpix

Lietuvas basketbola superkluba Kauņas "Žalgiris" galvenais treneris Šarūns Jasikēvičs pavēstījis, ka plāno turpināt darbu Lietuvas vecajā galvaspilsētā, bet kluba vadība jau sākusi meklēt papildinājumus nākamajai sezonai.

Jasikēviča vadībā "Žalgiris" šosezon izcīnīja 15 uzvaras 30 spēlēs ULEB Eirolīgas pamatturnīrā, bet ceturtdaļfināla sērijā atzina Stambulas "Fenerbahce" pārākumu ar 1-3. "Jums nāksies mani izspert no šejienes ar abām kājām, ja vien kaut kas brīnumains neatgadīsies," pēc sērijas Jasikēvičs norādīja, ka plāno palikt darbā "Žalgira" klubā. "Man ir dīvaina izjūta dziļi sirdī. Man šķiet, ka neizmantojām savas iespējas šajā ceturtdaļfināla sērijā. Bet pēc visa, kam izgājām cauri, sezona Eirolīgā bija vienreizēja."

Trenerim gan beidzas pagājušajā vasarā parakstītais līgums. Toreiz interesi par speciālistu neslēpa arī citi klubi, tostarp "Barcelona" un Toronto "Raptors". Arī šogad Jasikēviča vārds tiek piesaukts saistībā ar NBA - zināma interese par lietuvieti esot Klīvlendas "Cavaliers" klubam, kas šobrīd galvenā trenera meklējumos izskata dažādus variantus. "Lielākā mācība no šīs sezonas ir tā, ka nevajag panikot un nekad nedrīkst mainīt savu filozofiju," par aizvadīto Eirolīgas kampaņu sacīja Jasikēvičs. "Ja sāc sevi apšaubīt pēc dažiem zaudējumiem un kaut ko sāc mainīt, tas nozīmē, ka savas filozofijas nav vispār."

"Žalgirim" ir spēkā esoši līgumi uz nākamo sezonu ar Pauļu Jankūnu, Mariusu Grigoni, Edgaru Ulanovu, Tomasu Vokapu un Brendonu Deivīsu. Pēdējam līgumā ir iestrādāta konkrēta izpirkuma summa, un klubs uzskata, ka, visticamāk, nenoturēs Deivīsu sastāvā. Kā viens no viņa iespējamajiem aizvietotājiem tiek izskatīts 23 gadus vecais austrāliešu centrs Džoks Lendeils, kurš debijas sezonu profesionālajā basketbolā aizvadīja Belgradas "Partizan" rindās.

No spēlētājiem, kuriem beidzas līgumi, sagaidāms, ka komandā nepaliks amerikāņi Ārons Vaits un Neits Volterss, nav skaidrības par Diona Tompsona un Antana Kavaļauska palikšanu Kauņas superklubā. Sagaidāms, ka jaunus līgumus noslēgs lietuviešu snaiperis Artūrs Milaknis un franču aizsargs Leo Vestermans.

"Žalgira" vadība vēloties sastāvā atgriezt aizsargu Luku Lekaviču, kurš divas pēdējās sezonas pavadījis Atēnu "Panathinaikos" vienībā. Kauņas klubs izrādot interesi arī par Milānas "Olimpia" spēlējošo lietuvieti Mindaugu Kuzminsku, tomēr viņa atalgojuma prasības varētu būt pārāk lielas, lai tās spētu apmierināt "Žalgiris", pat tiekot palielinātam kluba budžetam.

"Žalgirim" vēl priekšā izšķirošās cīņas par Lietuvas čempiontitula nosargāšanu. Šobrīd Kauņas komanda ar 26 uzvarām 29 spēlēs ieņem drošu pirmo vietu Lietuvas čempionāta tabulā. Regulārajā sezonā vēl atlikušas septiņas spēles, bet pēc tam sāksies izslēgšanas turnīrs. "Žalgiris" izcīnījis Lietuvas čempiontitulu pēdējās astoņas sezonas pēc kārtas, bet kopumā - 31 reizi.

Izmantotie resursi:
https://www.15min.lt/

     [+] [-]

, 2019-04-27 09:46, pirms 5 gadiem
Pieļauju, ka Žalgiris šim maksās tuvu pie ļimaka..

  +4 [+] [-]

, 2019-04-27 10:06, pirms 5 gadiem
Šādu treneri, kas patiešām māk strādāt par labu treneri vajag Latvijas basketbola izlasei!

  +4 [+] [-]

, 2019-04-27 10:51, pirms 5 gadiem
vai tad Blatta un Kokoškova "karjeras" iekš NBA neko nemāca?? Tur Eiropas treneriem nav ko darīt, Eiropas basketa shēmas un spēles disciplīna melnīšiem pie kājas, autoritāte nekāda.

  +3 [+] [-]

, 2019-04-27 11:02, pirms 5 gadiem
vorkuta rakstīja: vai tad Blatta un Kokoškova "karjeras" iekš NBA neko nemāca?? Tur Eiropas treneriem nav ko darīt, Eiropas basketa shēmas un spēles disciplīna melnīšiem pie kājas, autoritāte nekāda.
Jebkuru tradīciju var lauzt. Arī laukuma spēlētāji no Eiropas NBA agrāk šķita kā pārpratums. Šobrīd ir savādāk. Jo vairāk Eiropas top treneri nonāks NBA, jo ātrāk NBA viņi izveidos savu autoritāti un tiks respektēti. Turklāt komentārs nav īsti vietā, jo pats Jasikvēčs netaisās tur braukt.

     [+] [-]

, 2019-04-27 11:19, pirms 5 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Jebkuru tradīciju var lauzt. Arī laukuma spēlētāji no Eiropas NBA agrāk šķita kā pārpratums. Šobrīd ir savādāk. Jo vairāk Eiropas top treneri nonāks NBA, jo ātrāk NBA viņi izveidos savu autoritāti un tiks respektēti. Turklāt komentārs nav īsti vietā, jo pats Jasikvēčs netaisās tur braukt.
Nepiekritīšu. Spēlētāji jau sākot ar deviņdesmito gadu sākumu labi iespēlējās NBA. Pāris leiši, čupiņa dienvidslāvu, tas vācietis, kura vārdu pēkšņi aizmirsu utt.

     [+] [-]

, 2019-04-27 11:31, pirms 5 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Jebkuru tradīciju var lauzt. Arī laukuma spēlētāji no Eiropas NBA agrāk šķita kā pārpratums. Šobrīd ir savādāk. Jo vairāk Eiropas top treneri nonāks NBA, jo ātrāk NBA viņi izveidos savu autoritāti un tiks respektēti. Turklāt komentārs nav īsti vietā, jo pats Jasikvēčs netaisās tur braukt.
Par kuriem laikiem runa? Divacs, Petrovičs, Sabonis, Ilgausks, Marčuļonis, Šremps, Stojakovičs, Radža, Kukočs... Šie visi jau bija redzami uzvārdi NBA pirms 20+ gadiem...

     [+] [-]

, 2019-04-27 12:04, pirms 5 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Par kuriem laikiem runa? Divacs, Petrovičs, Sabonis, Ilgausks, Marčuļonis, Šremps, Stojakovičs, Radža, Kukočs... Šie visi jau bija redzami uzvārdi NBA pirms 20+ gadiem...
Pēc elementāriem aprēķiniem tā arī sanāk, ka 90. gadu sākums = pirms 20+ gadiem.

     [+] [-]

, 2019-04-27 12:06, pirms 5 gadiem
jenkijs17 rakstīja: Pēc elementāriem aprēķiniem tā arī sanāk, ka 90. gadu sākums = pirms 20+ gadiem.
Kaut ko nepareizu pateicu?

     [+] [-]

, 2019-04-27 14:42, pirms 5 gadiem
Žalgirim vēl 7 spēles regulārajā sezonā Lietuvas līgā un pēc tam play off ... joferīt, ir taču aprīļa beigas, viņi tā vēl līdz Jāņiem kapās
Latvijā čempions jau pēc +/- 2nedēļām būs zināms!