Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Barcelona" ārkārtas apstākļu laikā samazinās spēlētāju algas par 70%

"Barcelona" ārkārtas apstākļu laikā samazinās spēlētāju algas par 70%
Rolands Šmits. Foto: fcbarcelona.com

Latviešu uzbrucēja Rolanda Šmita pārstāvētā basketbola kluba "Barcelona" vadība paziņojusi, ka koronavīrusa pandēmijas dēļ esošo ārkārtas apstākļu laikā samazinās spēlētāju algas par 70%.

Jau iepriekš izskanēja informācija, ka "Barcelona" vadība apsver iespēju samazināt spēlētāju atalgojumu par līdz pat 70%, un par to lūdza komandas kapteini Anti Tomiču informēt pārējos spēlētājus. Tagad kluba vadība atradusi likumīgu iespēju veikt atalgojuma samazinājumu, tieši jau minēto 70% apmērā.

Raidījuma "Ūdenszeļļi" veidotājs Edgars Buļs decembrī publicētajā apkopojumā apgalvoja, ka Rolanda Šmita atalgojums Barselonas klubā esot 600 000 eiro sezonā jeb 60 000 eiro mēnesī. Tā gan nav oficiāla informācija un jebkurā gadījumā - Rolands ir viens no viszemāk atalgotajiem spēlētājiem Spānijas superklubā. Tajā spēlē arī Eiropā vislabāk atalgotais spēlētājs - melnkalnietis Nikola Mirotičs pēc neoficiālas informācijas saņem nepilnus piecus miljonus eiro sezonā jeb nepilnu pusmiljonu mēnesī.

"Barcelona" lēmusi algas samazināt, sākot no 13. marta, kad tika izsludināts ārkārtas stāvoklis, līdz brīdim, kad tas tiks izbeigts.

Vakar, ULEB Eirolīgai pieņemot lēmumu vēl nebeigt sezonu un nogaidīt līdz būs iespēja to pabeigt, virkne spēlētāju savos sociālajos tīklos izteica neapmierinātību ar šādu lēmumu. Viņu vidū bija arī "Barcelona" spēlējošais amerikāņu aizsargs Malkolms Dileinijs.

"Barcelona" šobrīd ar 22 uzvarām 28 spēlēs ieņem trešo pozīciju Eirolīgas tabulā, bet Spānijas ACB līgā komandai 19 panākumi 23 mačos un pirmā pozīcija.


, 2020-03-27 18:21, pirms 4 gadiem
nehujase rezervists 60k mēnesī
, 2020-03-27 21:38, pirms 4 gadiem
Vispār par sēdēšanu mājās tas ir normāli.
Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Mirklis no Stambulas "Bahçeşehir Koleji" un Kemnicas "Niners" otrās finālspēles. Foto: FIBA

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.
Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
7

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu pret "Maccabi", "Real" - bez uztraukuma

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91. Spānijas komandu spēlē intrigas bija daudz mazāk.