Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Edgars Buļs: "Valensijas trenera vietā dotu iespēju Kuksikam pret VEF"

Edgars Buļs: "Valensijas trenera vietā dotu iespēju Kuksikam pret VEF"
Rihards Kuksiks un Tailers Keins - jācer, abi laukumā dosies arī rītdienas spēlē
Foto: valenciabasket.com

"Pirmajā spēlē ļāvām "Valencia" izskatīties pēc Losandželosas "Lakers". Šobrīd VEF spēlē daudz labāk, komandai ir krietni augusi pārliecība," Rīgas VEF spēļu komentētājs un "Sporta Avīze+" basketbola apskatnieks Edgars Buļs prognozē sīvu VEF cīņu rītdien paredzētajā ULEB Eiropas kausa izcīņas izšķirošajā spēlē Arēnā Rīga pret "Valencia" vienību no Spānijas.

"Izredzes uz uzvaru rītdienas spēlē ir pietiekoši labas, tai pat laikā ne izcilas. Spēle Valensijā bija VEF komandas sliktākais punkts šajā, un ne tikai šajā, sezonā. To nevar uzskatīt par atskaites punktu. Valensijai ir ļoti laba komanda, taču ne tik laba, cik VEF tai ļāva izskatīties pirmā apļa spēlē," Buļs uzskata, ka smagā sagrāve (49:80) 24. janvāra vakarā nav patiesais spēku samēra rādītājs. "Sportā, un īpaši komandu sporta veidos, tu esi tik labs, cik labam tev ļauj būt pretinieks. Pirmajā spēlē ļāvām "Valencia" izskatīties pēc Losandželosas "Lakers". Šobrīd spēlējam daudz labāk, komandai ir krietni augusi pārliecība. Sagrāvei viesos VEF jau sen tikuši pāri, to pierāda pēdējie mači."

Valensija Rīgā ieradusies spēcīgākajā sastāvā un uzreiz pēc mača Spānijas ACB līgas turnīrā Malagā pret Kristapa Valtera pārstāvēto "Unicaja" (68:58). "Uzvara Malagā tomēr nav precīzākais rādītājs Valensijas pašreizējam spēkam, jo "Unicaja" pēdējā laikā nespēlē īpaši labi," norāda "Sporta Avīze+" basketbola apskatnieks Buļs.

"Domāju, ka Valensijas treneris savu līderu minūtes limitēs, sevišķi tiem, kuriem ir nelieli savainojumi. No tabulas viedokļa mačam nav nozīmes, bet jau sestdien "Valencia" komandu ACB līgā gaida ļoti svarīga spēle pret "Caja Laboral"," Buļa spriedums skan loģiski, ņemot vērā, ka Valensija šobrīd aktīvi cīnās par tikšanu "play-off" zonā ACB līgā (11-10, 8. vieta, vēl trim komandām tāda pati bilance, vēl trim – tikai par uzvaru mazāk).

"Spēlētāju rotācija Valensijai noteikti būs plašāka nekā pirmajā mačā." Automātisks ir jautājums – vai VEF to ir gatavs izmantot? "Treneris Butauts ir izcils psihologs un izcils motivētājs, ko viņš ar VEF pierādīja pagājušās sezonas Baltijas līgas pusfinālā pret "Rytas" un Latvijas čempionāta finālsērijas septītajā spēlē, kad vairākiem līderiem bija savainojumi. Skaidrs, ka, pat ja "Valencia" limitēs minūtes līderiem, tāpat vien viņi neko neatdos. Tā ir augstākā līmeņa komanda ar lepnumu, kas tāpat vien uzvaras nedāvina. Otrkārt, labas komandas pieiet lietām tā – citiem uzvaras neatdevām, kāpēc lai mēs atdotu Rīgai? Mēs visus uzvaram, pārējie lai cīnās par otro vietu."

"Valencia" budžets, rupji rēķinot, ir aptuveni astoņas reizes lielāks nekā VEF, komandas komplektācija atbilst Eirolīgas standartiem, un Buļs norāda – daudz būs atkarīgs no ticības saviem spēkiem: "Viss būs atkarīgs no VEF komandas meistarības un pārliecības – vai paši noticēs, ka uzvara pret tāda līmeņa klubu ir iespējama. Ļoti liela nozīme atkal būs tam, kā nospēlēs pieredzējušie latviešu spēlētāji – Sandis Valters, Gatis Jahovičs, Kaspars Bērziņš, arī Dairis Bertāns. Būtībā visiem tiem pašiem, kas nospēlēja pret "Nymburk" – vai viņi atkal parādīs tādu pašu sniegumu."

Aktuāls jautājums, sevišķi tiem rīdziniekiem, kas iecerējuši apmeklēt spēli klātienē rītdien, varētu būt iespējamais "Valencia" latviešu uzbrucēja, Latvijas valstsvienības līdera Riharda Kuksika spēles laiks. "Grūti pateikt, kāds ir Kuksika statuss pie jaunā galvenā trenera [Velmirs Perasovičs, horvātu speciālists, kurs stājās pie komandas stūres sezonas vidū, 2012. gada sākumā – A.S.]. Prognozēju, ka Kuksiks noteikti būs sastāvā un izies laukumā. Domāju, ka savas desmit 15 minūtes viņš varētu spēlēt. Ja es būtu Valensijas treneris, noteikti dotu iespēju spēlētājam – lūk, esi mājās, papildus motivāciju nevajag, parādi mums un latviešiem, ko tu īsti vari. Vai esi cienīgs būt divpadsmitniekā vai neesi?"

Lai iekļūtu Eiropas kausa ceturtdaļfinālā, VEF nepieciešams I grupā noturēt otro pozīciju. Tas izdarāms, rītdien uzvarot "Valencia" vienību. Ja rīdzinieki piedzīvos neveiksmi, arī tad cerības nebūs zudušas. Šādā gadījumā jācer uz franču "Gravelines" uzvaru mājās pret čehu "Nymburk". Tiesa, "Gravelines" līdz šim piedzīvojusi tikai zaudējumus, tostarp pret "Nymburk", Čehijā atzīstot pretinieku pārākumu ar 62:79.

Rīgas VEF un "Valencia" spēles sākums otrdien Arēnā Rīga pulksten 19:00! Pasākuma sākums gan pusstundu agrāk - 18:30 līdzjutējus mačam ar dzīvo priekšnesumu iesildīs džezfanka grupa "Very Cool People"!


, 2012-02-27 17:40, pirms 12 gadiem
Pēc būtības tad jāliek Edgara Buļa bilde.
Bet ja ir Kuksika bilde, tad vismaz to varēja sakarīgāku atrast.
, 2012-02-27 17:43, pirms 12 gadiem
Ceram uz Vef uzvaru un Kuksika leilisku sniegumu
Slēpts komentārs: blacker
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-02-27 18:26, pirms 12 gadiem
Viegli nebūs, bet ir jāiet uz maksimumu, turu īkšķus un ceru, ka rīt salauzīsim Valensiju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-02-27 22:38, pirms 12 gadiem
tieši tādēļ tu arī neesi Valensijas treneris!!
, 2012-02-27 23:52, pirms 12 gadiem
neitralais rakstīja: tad jau katrs sc.com lietotajs var but sporta avizes apskatnieks..
Un komentētājs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-02-28 00:55, pirms 12 gadiem
Tāpēc jau Buļs arī nav Valensijas treneris, būtu jau forši, ja Kuksiks spēlētu, bet laikam vēl sevi nav pierādījis trenerim. Jebkurš treneris grib uzvarēt un tas ir viņa ziņā, ja viņš domā, ka labāk būs bez Kuksika.
, 2012-02-28 02:02, pirms 12 gadiem
masalskis123 rakstīja: Būsim tak reāli, tas būs Pasaules brīnums ja Vef rīt uzvarēs.
Valencia ir cita līmeņa komanda
Tad nu esi vecis un uzliec savu algu uz Valencia. Bukmeikeri kā reiz tavu naudu piedāvās pareizināt ar 2,5.
p.s. bet ja godīgi, tad bukmeikeru izliktie cipariņi pārsteidz.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Mirklis no Stambulas "Bahçeşehir Koleji" un Kemnicas "Niners" otrās finālspēles. Foto: FIBA

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.
Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
7

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu pret "Maccabi", "Real" - bez uztraukuma

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91. Spānijas komandu spēlē intrigas bija daudz mazāk.