Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Unics" un "Lietuvos Rytas" nodrošina otrās pozīcijas savās Eirokausa grupās

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Unics" un "Lietuvos Rytas" nodrošina otrās pozīcijas savās Eirokausa grupās
Turīnas "Fiat" pret Kazaņas "Unics"
Foto: "7Days" Eurocup

"7DAYS" Eirokausa pamatturnīra pēdējās (desmitās) spēļu kārtas ievadā svarīgas uzvaras guvušas divas Krievijas komandas, kā arī Lietuvas trešā labākā komanda Viļņas "Lietuvos Rytas".

Fiat Turin 72, UNICS Kazan 79

Šajā spēlē praktiski izšķīrās A grupas otrās vietas liktenis. Pirmajās desmit minūtēs komandas guva pa 16 punktiem, tomēr jau mača turpmākajā gaitā iniciatīvu pārņēma kazaņieši, kas līdz puslaiku pārtraukumam spēja veikt nelielu, tomēr nozīmīgu atrāvienu, panākot +7 (39:32).

Turīnas "Fiat" savus pretiniekus pārāk tālu neatlaida (lielākais "Unics" pārsvars bija +13 (63:50)), tomēr arī paši īpaši tuvāk tikt nespēja. Viesi spēlēja stabili un bez lieliem kritumiem uzvaru arī noturēja, A grupā izcīnot otro vietu.

Rezultatīvākie ar 17 gūtiem punktiem bija "Unics" basketbolists Melvins Ežims un "FIAT" spēlētājs Derons Vašingtons.

Limoges CSP 79, Lietuvos Rytas 81

Abas vienības jau pirms šīs kārtas bija garantējušas vietu "Top 16", un arī šeit bija jānoskaidro, kura ieņems otro vietu. Spraigā mača pirmajā puslaikā neviena no tām priekšroku tā arī neguva, pārtraukumā abām ejot ar 35 punktiem kabatā.

Otro puslaiku ar sešiem bezatbildes punktiem iesāka "Lietuvos Rytas" (41:35). Tas viesiem deva labu impulsu atlikušajai spēles gaitai, kurā pāris punktu vadībā galvenokārt atradās tikai klubs no Lietuvas. Noslēgumā Viļņas basketbolisti noturēja saspringtu uzvaru ar rezultātu 71:69.

Uzvarētāju labā pa 13 punktiem guva Lukass Mavrokefalidis, kā arī Egidijs Mockevičs.

Tofaš 76, Zenit 80

Eirokausā trīs zaudējumus pēc kārtas cietušajai Bursas "Tofaš" komandai šī bija pēdējā iespēja izcīnīt vietu Eirokausa "Top 16" - ar vismaz trīs punktu pārsvaru bija jāuzvar Sanktpēterburgas "Zenit". Tiesa gan vajadzīgo darbiņu "Tofaš" izdarīt nespēja. Šajā visnotaļ līdzvērtīgajā cīņā sāpīgi iegrieza otrā ceturtdaļa, kurā Turcijas vienība ielaida 27 punktus, kamēr pati iemeta vien 19.

"Tofaš" gan vēlāk atguvās un trešajā ceturtdaļā pat ieguva piecu punktu pārsvaru (55:50), tomēr atlikušajā laikā atkal pagrima, beigās piedzīvojot ceturto pēc kārtas un noslēdzošo zaudējumu šīssezonas Eirokausa turnīrā.

"Zenit" sastāvā ar vairākiem skaistiem dankiem un kopumā 27 gūtiem punktiem, kā arī desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Drū Gordons.

Kopvērtējums 26. decembrī

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1Darussafaka 7-2Bayern 9-0Lokomotiv 9-0ASVEL 6-3
2UNICS 7-3Galatasaray 4-5Lietuvos rytas 6-4Zenit 6-4
3Turin 5-5Budučnost 4-5ALBA Berlin 5-4Gran Canaria 5-4
4Cedevita 4-5Reggio Emilia 4-5Limoges 5-5Trento 5-4
-----
5Andorra 3-6Lietkabelis 4-5Bilbao 2-7Tofaš 4-6
6Levallois 2-7Hapoel 2-7Partizan 1-8Ulm 2-7

Izmantotie resursi:
7DAYS EuroCup - Welcome to 7DAYS EuroCup