Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

A. Bērziņš: "Mērķi visaugstākie!"

A. Bērziņš: "Mērķi visaugstākie!"
Artūrs Bērziņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Jau šovakar Eirokausu sezonu uzsāks BK "Ventspils" basketbolisti. Debija šādā līmenī tā būs arī jaunākajam ventspilnieku papildinājumam Artūram Bērziņam, kurš sezonu uzsāka Baltijas otrās divīzijas klubā "Ķeizarmežs". Sarunā ar eSports.lv Artūrs dalās pirmajos iespaidos pēc pacelšanās vismaz līmeni augstāk.

Priekšā pirmā Eirokausa spēle. Esat gatavi cīņai? Jāpiebilst, ka saruna notika svētdienas pēcpusdienā.
Pamazām gatavojamies treniņos, treneri ir ievākuši visu pieejamo informāciju un video gan par spēlētājiem, gan par komandu kopumā. Domāju, ka būsim gatavi. Pārējos grupas pretiniekus neesam vēl pētījuši, šobrīd gatavojamies tieši pirmajai spēlei. Arī pats domāju, ka esmu gatavs.

Pievienojies komandai diezgan nesen, taču uzreiz nācās uzņemties lielu lomu, no ierindas izkrita vairāki citi tavas pozīcijas spēlētāji.
Pie trenera Agra Galvanovska jau biju spēlējis iepriekš, tāpēc apmēram zināju viņa spēles stilu, līdz ar to zināju arī apmēram to, kas jādara laukumā. Sākumā uzreiz sanāca neplānoti liels spēles laiks, pie tam nesapratos ar komandas biedriem, bet tagad jau esmu pieradis. Iepriekš jau esmu spēlējis kopā ar [Jāni] Strēlnieku, ar [Ronaldu] Zaķi, tā kā nav tik traki.

Uzreiz sāki rezultatīvi...
Jā, pret Valmieru sametu astoņus punktus, pret Tartu "Rock" – 16. Nevar teikt, ka uzreiz kļuvu par līderi, bet iemetu vienkārši savus metienus un tā tie punkti salasījās. Komandas biedri vēl neuzticas tik ļoti, lai es jau varētu uzņemties līdera lomu komandā.

Arī pret "Baronu" labs mačs.
Jā, iepriekš ar "Ķeizarmežu" bijām zaudējuši "Baronam" ar 60 punktu starpību, līdz ar to bija vēlēšanās parādīt, ka viņi tomēr nav tik neuzvarami un varam vinnēt. Duelis pret Bērziņu? Pret Kasparu vienmēr bijis grūti spēlēt, bet nu nebija jau tik traki.

Kā ventspilnieki uzņēma tevi, kad ieradies jaunajā komandā?
Komandas biedri uzņēma labi, kā jau teicu, pazinu dažus džekus - Strēlnieku, Zaķi, [Kristapu] Kanbergu, [Miku] Sokolovu, arī Mareku [Jurevičus] nedaudz pazinu. Man parādīja, kas un kā notiek Ventspilī, tā kā viss bija kārtībā un iejutos labi. Mikroklimats ir , neko sliktu nevar teikt. Ar [Taironu] Breizeltonu nedaudz grūtāk kontaktēties pagaidām, bet [Georgioss] Ciakoss normāls, smieklīgs džeks (smejas).

Ciakoss ir jau sācis trenēties?
Nē, nav vēl, bet sākšot nākamnedēļ. Pagaidām tikai svaros iet. Pāvels [Veselovs] jau ir sācis normāli trenēties kopā ar komandu un domāju, ka būs gatavs spēlēt.

Cilvēki runā, ka patiesībā komandu vadot Krauliņš, nevis Galvanovskis. Kā tur ir?
Nē, nē, nē, nekādā gadījumā. Galvanovskis visu dara pēc saviem ieskatiem, kā uzskata par pareizu. Nezinu, kā un ko viņi runā ārpus treniņiem, bet izskatās, ka Agris pieņem lēmumus. Kad treniņos sadalāmies divās grupās – garie un mazie – tad Krauliņš palīdz, strādājot ar vienu no tām, kad spēlējam – dod padomus, ko un kā labāk darīt.

Sanāca lēciens no Baltijas līgas Izaicinājuma kausa uz Elites līgu. Cik liela atšķirība?
Ļoti lielas atšķirības. Pirmkārt, spēles līmenis. Otrkārt, gatavošanās spēlēm. Izaicinājuma kausā vairāk aizbrauc vienkārši nospēlēt, bet šeit uz katru spēli jāgatavojas, cik nopietni vien var, te ir daudz grūtākās un saspringtākas spēles. Ventspilī katrā spēlē prasa uzvaru, savukārt "Ķeizarmežā", ja spēlējām pret "Baronu" vai kādu citu lielo klubu, prasīja labu spēli nevis uzvaru. Tā kā psiholoģiski varbūt pat "Ķeizarmežā" bija vieglāk sagatavoties spēlēm. "Ventspilī" pirms katras spēles ir video, skatāmies, kā spēlēt pret atsevišķiem spēlētājiem, pētām sadarbības.

Kā vērtē "Ķeizarmežā" pavadīto laiku?
Uzreiz pēc Jaunatnes līgas beigšanas "Ķeizarmežs" deva iespēju, ko es arī izmantoju. Par to man jāsaka viņiem liels paldies. Tāpat arī par to, ka palaida mani uz "Ventspili"...

Pēc U-20 čempionāta laikam vairākas komandas interesējās par tevi?
Bija vairāki dažādi piedāvājumi, bet "Ķeizarmežs" nebija ar mieru laist, ko es arī sapratu, jo uz tādiem klubiem nebija jēgas iet tobrīd. Tad nāca "Ventspils" piedāvājums, klubi vienojās savā starpā, un arī es pats piekritu. Katrā ziņā domāju, ka atteikt tādam variantam būtu muļķīgi. Ārpus Latvijas neviens nepiedāvāja.

Čempionātā biji pārsteigums, šķiet, no tevis negaidīja tādu sniegumu.
Jā, es arī pats biju pārsteigts. Varbūt vienīgi pēdējās spēles varējām nospēlēt labāk, bet bija grūti ar motivāciju, pēc tam, kad netikām pusfinālā, puišiem nolaidās rokas un nebija jau vairs svarīgi – devītā vai 12. vieta. Pret Serbiju bija ļoti grūti, viņiem bija labāka apakša, komanda bija nobriedušāka un ne velti kļuva par čempioniem.

Kādi līguma nosacījumi ar Ventspils klubu?
Varu pateikt, ka tas ir ilgtermiņa līgums, bet nekādas detaļas nedrīkstu izpaust. Ar "Ķeizarmežu" šis būtu bijis pēdējais gads. Protams, ka arī finansiālie nosacījumi ir labāki, šis tomēr ir cita līmeņa klubs.

Atgriežamies pie Eirokausiem. Kādi mērķi tajā?
Domāju, ka mērķi visaugstākie – cīnīties par pirmo vietu un čempiontitulu, kā to pagājušajā gadā izdarīja "Barons". Neesmu dzirdējis, ka kāds no kluba būtu teicis par mērķiem, bet domāju, ka tas ir pašsaprotami. Šis Eiropas kauss nav tik augsta līmeņa, lai cīnītos par tikšanu otrajā kārtā vai tikai kaut ko tādu.

Kā ar dzīvošanu Ventspilī?
Pagaidām dzīvoju viesnīcā, bet meklēju dzīvokli, ar ko pagaidām neveicas tik labi, kā gribētos. Katrā ziņā tikai un vienīgi meklēju dzīvokli, viesnīcā "Ķeizarmežā" nodzīvoju divus gadus un vairāk negribas tā. Par mācībām runājot, it kā vēl esmu LU sarakstos, bet apvienot ir nereāli. Mācības pagaidām būs jāliek maliņā, arī Studentu līgā nesanāks uzspēlēt. Vienīgi pagaidām grūti pierast pie tā, ka tik maz cilvēku, izej ielās un nevienas mašīnas.


, 2008-11-26 16:46, pirms 15 gadiem
Praktiski 100% visi, kas no Rīgas pārvācas uz Ventspili vienmēr piemin Ventspils tukšās ielas.
, 2008-11-26 16:51, pirms 15 gadiem
Rocky33 rakstīja: Praktiski 100% visi, kas no Rīgas pārvācas uz Ventspili vienmēr piemin Ventspils tukšās ielas.
nu reali vins ir no Lielvardes tur jau nau diez ko pilnas ielas
, 2008-11-26 17:16, pirms 15 gadiem
Laba intervija!!! Cerams ka Artūrs vēl progrosēs un kļūs patiešām viens no komandas līderiem!!! Un par ventņu uzvaru!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: chankers
, 2008-11-26 17:27, pirms 15 gadiem
LABA INTERVIJA
, 2008-11-26 17:41, pirms 15 gadiem
chankers rakstīja: Aug labs aizvietotājs Zaķim...
Zakjis pats veel aug
Slēpts komentārs: knaible
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-11-26 18:43, pirms 15 gadiem
artūram visu to labako
, 2008-11-26 18:56, pirms 15 gadiem
Prieks par čali. Viens no mūsu perspektīvākajaiem spēlētājiem raugoties uz nākotni...

Cerams, ka nesakāps galvā un nepadosies alkhola un narkotiku varai, kā arī pārlieku lielai uzdzīvošanai....

Turu īkšķus
, 2008-11-26 20:39, pirms 15 gadiem
nauchs rakstīja: Prieks par čali. Viens no mūsu perspektīvākajaiem spēlētājiem raugoties uz nākotni...

Cerams, ka nesakāps galvā un nepadosies alkhola un narkotiku varai, kā arī pārlieku lielai uzdzīvošanai....

Turu īkšķus
cerams ka vins tiks pie speles laika un progreses
, 2008-11-26 20:48, pirms 15 gadiem
tik labi ielecis no jaunatnes liga pie vecheim ilgi neviens nav...vinjsh pat nebija U-18 izlase, bet apskat cik augstu uzkapajies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-11-26 21:08, pirms 15 gadiem
DzhonyMontana rakstīja: Kad Kandava speles bija pret Sloveniju vinsh neapsaubaams liideris bija!
tas bija shovasar pie U-20.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-11-27 01:00, pirms 15 gadiem
Rocky33 rakstīja: Praktiski 100% visi, kas no Rīgas pārvācas uz Ventspili vienmēr piemin Ventspils tukšās ielas.
bet reaali taa jau arii ir
, 2008-11-27 02:25, pirms 15 gadiem
knaible rakstīja: Nav jau mazliet sakāpis galvā čalim.
Tu esi pilnīgs ci.vis??? Tas, ka cilvēks sev nosprauž augstu mērķus, nozīmē, ka viņam ir sakāpis galvā??? Pazīstu viņu un varu teikt, ka viņš ir viens no retajiem, kuram ar attieksmi pret darbu neklibo!
, 2008-11-27 02:26, pirms 15 gadiem
Ierosinājums esportam: Nākamreiz, kad rakstat par kādu konkrētu basketbolistu, nebūtu slikti pielikt intervijai klāt mazu rāmīti - info par spēlētāju. Augums, svars, vecums, pozīcija laukumā, sasniegumi utt. Galīgi nenāktu par skādi...
, 2008-11-27 09:45, pirms 15 gadiem
Laba intervija! Sakarigs,veseligi domajoss calis!Perspektivs,ar lielam iespejam pieaugt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-11-27 13:51, pirms 15 gadiem
Visvaldis Flinstons rakstīja: aizbrauc uz vpili pizdjulej dabūsi pārliecinies
Visvaldis Flinstons laikam ir baigi sapipejies!!!
nu ko lai saka,drosmigs calis sez pie pogam,laikam baigas nazis esi,un noteikti,ka vecuma nevairak,ka 14
, 2008-11-27 14:19, pirms 15 gadiem
mazā gnīda, beidz smirdēt!!!
Visvaldis Flinstons rakstīja: aizbrauc uz vpili pizdjulej dabūsi pārliecinies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-11-27 22:37, pirms 15 gadiem
No Lielvārdes
, 2008-11-28 09:22, pirms 15 gadiem
No Lielvārdes vinš ir. Godīgi sakot, kaut kur spēles stila ziņā atgādina Jumiķi, kurš ari bija Lielvārdietis no Ogres sporta skoas - līdzigi auguma parametri, pozicija laukuma, speles stils. Tikai novēlu veiksmīgāku karjeru, tfu tfu tfu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-11-29 10:30, pirms 15 gadiem
izcili komenti, sory, es taa nedomaaju, vismaz puse no tie komentiem nebija manis rakstiita
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".
Džabari Pārkers ar bumbu pret Zeku Līdeju. Foto: AFP/Scanpix

''Barcelona'' pagarina līgumu ar bijušo NBA drafta otro numuru Pārkeru

Spānijas ACB līgas un ULEB Eirolīgas grands ''Barcelona'' pavēstījis par līguma pagarināšanu ar kādreizējo NBA drafta otro numuru Džabari Pārkeru līdz 2026. gadam.