Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

2018. gada Eirolīgas "Final Four" notiks Belgradā

Andrejs Siliņš

2018. gada Eirolīgas "Final Four" notiks Belgradā
"Kombank" arēnas tribīnes 2016. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra laikā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

ULEB vadība trešdien oficiāli paziņojusi par lēmumu 2018. gada Eirolīgas "Final Four" turnīru aizvadīt Serbijas galvaspilsētā Belgradā, kur nekad iepriekš finālturnīrs nav risinājies.

Šīs sezonas "Final Four" turnīrs no 19. līdz 21. maijam norisināsies Turcijas pilsētā Stambulā esošajā arēnā, kas nosaukta Sinana Erdena vārdā, kurā ir vietas 16 000 līdzjutēju un kur ikdienā spēlē "Bešiktaš" klubs, kas nav Eirolīgas dalībnieču vidū.

Tiesa, Stambulā ir pat četras (!) citas komandas, kas piedalās Eirolīgā - "Galatasaray", "Anadolu Efes", "Daruššafaka Doguš" un "Fenerbahce". Pēdējā tiek uzskatīta par vienu no nopietnākajām kandidātēm uz titulu šajā sezonā.

Tikmēr ULEB vadība jau laikus paziņojusi arī nākamā "Final Four" turnīra mājvietu un 2018. gada maijā par to kļūs Serbijas galvaspilsēta Belgrada. Fanātiskajā basketbola pilsētā nekad iepriekš nav norisinājies "Final Four" turnīrs. Belgradai ir arī sava Eirolīgas komanda "Crvena Zvezda", tiesa, uz nākamās sezonas turnīru šim klubam vēl jākvalificējas caur Adrijas līgu (tajā "Crvena Zvezda" būs izteikta favorīte uz titulu).

Belgradu finālturnīros gan pārstāvējis otrs pilsētas klubs, krietni slavenākais "Partizan", kas "Final Four" piedalījies četras reizes - 1988. gadā bronza, 1992. gadā izcīnīts čempiontituls, 1998. gadā ceturtā vieta un 2010. gadā arī ceturtā vieta. "Partizan" šobrīd finansiālu problēmu dēļ pazudis no Eiropas spožākās basketbola skatuves un šosezon startē FIBA Čempionu līgā.

Belgradas pārstāve "Crvena Zveda" Eirolīgā startē ar vienu no, ja ne pašu mazāko budžetu, tomēr jauno sezonu sākusi atzīstami - vispirms mājās ar 70:73 sāpīgi atzīts "Daruššafaka" pārākums, bet pagājušonedēļ viesos ar 85:83 uzveikta "Galatasaray". Šovakar "Zvezda" mājās tiksies ar "Barcelona".

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines EuroLeague - Welcome to...