Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bērziņš un "Kriļja" galotnē veic 25:3 izrāvienu, taču zaudē Šķēlem

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Bērziņš un "Kriļja" galotnē veic 25:3 izrāvienu, taču zaudē Šķēlem
Milošs Teodosičs: 27 punkti un 10 piespēles uzvarā pār Himkiem
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Svētdien, 26. oktobrī, VTB līgā notika divas spēles. Četrkārtējie čempioni, Maskavas CSKA basketbolisti, savā laukumā pārliecinoši uzvarēja Maskavas apgabala "Himki" komandu, sagādājot sāncenšiem pirmo zaudējumu sezonā.

CSK (3-1) 78, Himki (3-1) 60

Rima Kurtinaiša trenētie “Himki” pērn sarūpēja “armijniekiem” divus zaudējumus regulārajā sezonā. Svētdien CSKA revanšējās, cīņas gaitā divreiz iegūstot pārliecinošu vadību – 78:60 (26:13, 17:16, 16:17, 19:14).

Viesi iemeta tikai 5 no 29 tālmetieniem (17%), trešajā ceturtdaļā nokļūstot iedzinējos ar divdesmit punktu starpību – 59:39. Turpinājumā Himki saņēmās, Ogastīns un Šeleketo rezultatīvi nospēlēja soda laukumā, samazinot atrāvienu līdz septiņiem punktiem (61:54 un 63:56). CSKA izturēja pretinieku ofensīvu, bet galotnē palielināja pārsvaru līdz 18 punktu atzīmei. Spēli tiesāja Oļegs Latiševs.

CSKA saspēles vadītājs Milošs Teodosičs aizvadīja līdz šim labāko spēli sezonā, revanšējoties Himku zvaigznei Tairīsam Raisam par neveiksmi Eirolīgas pusfinālā. Serbu basketbolists izcēlās ar iespaidīgu “double-double”, 27 punktiem (2p 4/9, 3p 6/12, 1p 1/1) pievienojot 10 rezultatīvas piespēles, četras atlēkušās un četras pārķertas bumbas.

Raiss atbildēja ar 18 punktiem (2p 5/11, 3p 2/4, 1p 2/2) un četrām piespēlēm. Lieliska spēle izdevās kādreizējam VEF leģionāram Maksimam Šeleketo, kurš guva 16 punktus. Džeimss Ogastīns sameta deviņus punktus un izcīnīja 11 bumbas zem groziem.

Dimitris Itudis, CSKA galvenais treneris
“Spēlējām daudz labāk un bijām pelnījuši uzvarēt. Jebkurā gadījumā, tas ir tikai ceļa sākums. Mums ir daudz lietu, pie kurām jāpiestrādā. Nevēlos atsevišķi izcelt Teodosiču – šodien katra spēlētāja ieguldījums bija būtisks. Paldies līdzjutējiem, kuri mums šodien daudz palīdzēja.”

Novembra vidū CSKA un Himki ar pāris dienu intervālu viesosies Rīgā.

Kalev/Cramo (2-2) 75, Krasnije Kriļja (2-2) 71

Allara Varraka trenētie Igaunijas čempioni turpina kolekcionēt Volgas komandu skalpus. Pirms nedēļas viņi Volgogradā uzvarēja “Krasnij Oktjabr” vienību un sarūpēja demisiju pretinieku trenerim Valentīnam Berestņevam. Tallinā sekoja panākums pār Borisa Sokolovska trenēto Samaras klubu.

Trīsdesmit ceturtajā minūtē pēc Skota Mačado tālmetiena – tas bija uzvaras grozs – šķita, ka viss ir galā, jo “Kalev/Cramo” pārsvars sasniedza 26 punktus (72:46). Viesi domāja savādāk, sešu minūšu laikā atbildot ar 0:21 izrāvienu. Trešdaļu no Samaras punktiem šajā laikā guva Kaspars Bērziņš. Trīsdesmit sešas sekundes pirms pamatlaika beigām Tallinas pārsvars bija sarucis līdz plus pieci – 72:67.

Samaras basketbolisti pārkāpa noteikumus pret Halliku, kurš iemeta abus brīvmetienus – 74:67. “Krasnije Kriļja” atbildes uzbrukumā Jelinekam neizdevās trāpīt tālmetienu, taču viņa mēģinājumu pielaboja Fīdijs – 74:69. Sekoja jauns noteikumu pārkāpums Samaras izpildījumā. Uzvaras groza autors Mačado netrāpīja nevienu no soda metieniem, bet Reinoldss ātri atguva vēl divus punktus – 74:71.

Trešajā reizē uz soda metienu līnijas stājās Reins Veidemans. Viņš realizēja tikai pirmo mēģinājumu un “Krasnije Kriļja” devās pēdējā uzbrukumā. Reinoldss šoreiz netrāpīja, tādējādi Samara piedzīvoja neveiksmi, par spīti faktam, ka galotnē veica izrāvienu 25:3. Jāatzīmē, ka “Kalev/Cramo” spēlētāji minētā izrāviena laikā neguva nevienu grozu no spēles.

Armands Šķēle 16:25 minūtēs guva deviņus punktus (2p 4/7, 3p 0/2, 1p 1/2), izcīnīja četras bumbas zem groziem, izdarīja vienu piespēli, divas reizes zaudēja bumbu, saņēma un izprovocēja pa vienai piezīmei, kā arī nopelnīja lietderības koeficientu 6.

Spēka uzbrucējs Kaspars Bērziņš kļuva par vērtīgāko spēlētāju Samaras sastāvā. Viņš 32:27 minūtēs sameta 17 punktus (2p 5/7, 3p 0/1, 1p 7/8), izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, vienu reizi kļūdījās, pārķēra vienu bumbu, saņēma četras piezīmes, izprovocēja septiņus pārkāpumus un nopelnīja labāko lietderības koeficientu komandā 19.

Spēli tiesāja Oskars Lucis.

Izmantotie resursi:
Главная | Единая Лига ВТБ

     [+] [-]

, 2014-10-26 16:49, pirms 9 gadiem
Milosh atstaaj pulveri sezonas beigaas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-10-26 17:46, pirms 9 gadiem
sporta apskatnieks rakstīja: Labakais Eiropas saspelnieks!
Nav labākais, pārāk nestabils, vienu spēli, kā šo var pavilkt, citā var norakt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-10-26 18:42, pirms 9 gadiem
sporta apskatnieks rakstīja: Sexpertin, kur vins ir nestabils?! Nosauc vismaz vienu labaku par vinu!
Rodrigezs nav tālu, taču bārdainais noteikti nav tas, kurš spēj izšķirt spēļu likteņus, kur Teo ir vnk lielisks. Ja iedos viņam kaut mazā pirkstiņa galiņu, viņš apēdīs ne tikai roku, bet paliks pāri tikai 2 izbolītas acis.
Piekrītu, ka Teo ir labākais PG Eiropā

     [+] [-]

, 2014-10-26 18:59, pirms 9 gadiem
Sporta novērotājs rakstīja: Macalebu vērtēju augstāk, sākot jau no Montepasci laika, kur viņš viens uzarējs komandas galotnes, var iziet caurgājienu ik pret vienu pretspēlētāju vai tas pg vai C, ieskaitot pret to pašu Teodosiču
Teo nekad nav lepojies ar savu aizsardzību Tam ir domāti citi cilvēki komandā Tiesa, aizsegus izskriet viņš var ekselenti (ja viņam ir vēlēšanās, protams), taču 1on1 D nav viņa stiprā pusē
McCalebs ir ok, taču vecums nenāk viens. Uzskatu, ka labāko spēli viņš jau ir nospēlējis (iespējams, tā pat bija izlasē). Bet tie gadi Pacshi bija izcili, fantastika!

  -2 [+] [-]

, 2014-10-26 19:02, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Teo nekad nav lepojies ar savu aizsardzību Tam ir domāti citi cilvēki komandā Tiesa, aizsegus izskriet viņš var ekselenti (ja viņam ir vēlēšanās, protams), taču 1on1 D nav viņa stiprā pusē
McCalebs ir ok, taču vecums nenāk viens. Uzskatu, ka labāko spēli viņš jau ir nospēlējis (iespējams, tā pat bija izlasē). Bet tie gadi Pacshi bija izcili, fantastika!
Macalebu vērtēju augstāk, sākot jau no Montepasci laika, kur viņš viens uzarējs komandas galotnes, var iziet caurgājienu ik pret vienu pretspēlētāju vai tas pg vai C, ieskaitot pret to pašu Teodosiču
Un protaas vēl Lulļs...

P.s. Atgādinu jums "ekspertiem", ka šis ir tikai mūsu subjektīvs spriedums un domām nav jāsakrīt

     [+] [-]

, 2014-10-26 19:30, pirms 9 gadiem
Bērzs turpina monstrot! Respect!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-10-27 12:56, pirms 9 gadiem
K. Valters labakais pg galaktikā!!!
Trololooo

     [+] [-]

, 2014-10-27 17:23, pirms 9 gadiem
sporta apskatnieks rakstīja: Labakais Eiropas saspelnieks!
Parkers.