Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Par "Ventspils" kapteini ievēlēts Vītols, Okorns sola kurzemniekus pārsteigt

Ints Megnis
Ints Megnis

Par "Ventspils" kapteini ievēlēts Vītols, Okorns sola kurzemniekus pārsteigt
Basketbola klubs "Ventspils" pirms sezonas pirmās spēles. Foto: bkventspils.lv

Par Latvijas vicečempiones basketbolā "Ventspils" kapteini trešdien ievēlēts Mārcis Vītols. Jau šodien vienība aizvadīs sezonas pirmo oficiālo spēli.

"Vakarā pirms pirmās oficiālās sezonas spēlēs noorganizējām komandas kapteiņa vēlēšanas. Ar pārliecinošu balsu vairākumu par komandas kapteini tika ievēlēts Mārcis Vītols. Viņam asistēs Māris Gulbis un Jānis Bērziņš. Lai izdodas, kaptein," "Ventspils" pavēstīja savā "Instagram" kontā.

Kā zināms, "Ventspils" Ungārijas pilsētā Sombatejā FIBA Čempionu līgas kvalifikācijas otrās kārtas pirmajā mačā viesojoties pie "Falco" vienības, ko vada bijušais vienības galvenais treneris Gašpers Okorns. Pēc tam svētdien "Ventspilī" notiks abu vienību atbildes cīņa, ko tiešraidē būs iespējams vērot "Sportacentrs.com TV" kanālā.

"Mums visiem jāatceras, ka spēle ilgst 80 minūtes, tāpēc jāspēlē disciplinētu komandas spēli," "Ventspils” citē savu galveno treneri Artūru Visocki-Rubeni, kurš uzsver, ka pretinieku komandai noteikti palīdzēs mājas sienas, un viņu fani dos papildus enerģiju, tomēr ventspilnieki ir noskaņoti bezkompromisa cīņai un uzvarai.

Savukārt Okorns uzsver, ka respektē Ventspils komandu: “Gadu no gada “Ventspils” startē Eiropas sacensībās. Viņi zina kā spēlēt Eiropā, un “Ventspils” komandai tās ir neliela priekšrocības šajās cīņās. Viņiem ir jauns treneris, daudz jaunu spēlētāju, un šajā ziņā mēs esam līdzīgās situācijās. Abām komandām ir nepieciešams vairāk laika, lai saspēlētos un kļūt labākiem. Es sagaidu divas ļoti smagas spēles, un mēs izdarīsim visu, lai ventspilniekus pārsteigtu."

Slovēnis Okorns "Ventspils" komandu trenēja savas karjeras pirmsākumā 2007./2008. gada sezonā, kad vienība Latvijas čempionātā palika vien trešajā vietā, kas tolaik bija tās zemākais rādītājs 11 gadu laikā. Kopš tā laika viņš trenējis klubus Polijā, Slovēnijā, Kuveitā, bet pērn pārņēma "Falco" komandu, ko jau pirmajā sezonā aizveda līdz Ungārijas čempionu titulam, ko vienība izcīnīja vien otro reizi vēsturē, turklāt izslēgšanas turnīrā uzvarēja visos mačos.

Interesanti, ka jau nākamajā sezonā pēc darba ar ventspilniekiem viņš atgriezās Ventspilī uz Eiropas kausa spēli ar poļu "Energa Czarni". 2014./2015. gada sezonā Okorns uz Ventspili atbrauca ar Slovēnijas klubu "Helios Suns", tā ka "Falco" ir jau trešais klubs, ar kuru viņš stāsies pretī savai bijušajai komandai. Tas ir ventspilnieku bijušo treneru rekords. Pagaidām "Ventspils" cīņā ar Okorna jaunajām komandām ir vadībā 3:1, un būtu labi šo vadību saglabāt arī pēc šiem Čempionu līgas kvalifikācijas mačiem.

Pamatturnīrā šī pāra uzvarētāja spēlēs D apakšgrupā, kur sacentīsies ar Saloniku PAOK (Grieķija), Stambulas “Bešiktaš” (Turcija), Dižonas JDA (Francija), Klaipēdas “Neptūnas” (Lietuva), Brindisi “Happy Casa” (Itālija) un Saragosas “Tecnyconta” (Spānija), kā arī "Fribourg Olympic" (Šveice) un "Telekom Baskets Bonn" (Vācija) kvalifikācijas pāra uzvarētāju. Savukārt pāra zaudētāji dosies uz FIBA Eiropas kausu , kur pirmā posma apakšgrupā spēlēs pret "Z-Mobile Prishtina" (Kosova), APOEL (Kipra) un "meti Bayeruth" (Vācija) komandām.

Izmantotie resursi:
BK Ventspils

  +1 [+] [-]

, 2019-09-26 15:03, pirms 5 gadiem
Kaufmanis arī nebūtu slikts kapteinis..

  +1 [+] [-]

, 2019-09-26 21:23, pirms 5 gadiem
Nu, Vītols tomēr tur jau otro sezonu. A kāpēc ne Gulbis?