Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kacikaris pēc gada ar Jūtas "Jazz" atgriezīsies Eiropā un trenēs "Gran Canaria"

Ints Megnis
Ints Megnis

Kacikaris pēc gada ar Jūtas "Jazz" atgriezīsies Eiropā un trenēs "Gran Canaria"
Fotis Kacikaris 2015. gada Eiropas čempionāta spēlē pret Latviju. Foto: AFP/Scanpix

Grieķu speciālists Fotis Kacikaris, kurš iepriekšējā sezonā bija Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Jūtas "Jazz" galvenā trenera Kvina Snaidera asistents, atgriezīsies Eiropā un kļūs par Anžeja Pasečņika pārstāvētās Spānijas vienības "Gran Canaria" galveno treneri, ziņo "encestando.es". Līgums tiks noslēgts uz diviem gadiem.

52 gadus vecais Kacikaris pagājušajā vasarā ar "Jazz" noslēdza trīs gadu līgumu, tomēr tagad vienojies par tā pārtraukšanu. Viņam Eiropā ir plaša pieredze, Spānijā vien trenējot "Valencia", "Bilbao", "Murcia" un "Tenerife" komandas.

Kā vēsta portāls "gazzetta.gr", grieķu treneris dosies uz Vasaras līgu Lasvegasā, lai aplūkotu spēlētājus, kas varētu kļūt par Grankanārijas komandas jaunpienācējiem.

Nesen aizvadītajā sezonā "Gran Canaria" ar 14 uzvarām 34 spēlēs ieņēma vien 12. vietu Spānijas čempionāta regulārajā turnīrā, bet, debitējot Eirolīgā, tā ar astoņām uzvarām 30 spēlēs palika 14. pozīcijā.

Spēlētāja karjeru Kacikaris noslēdza pirms 20 gadiem un uzreiz pievērsās trenera arodam. Septiņas sezonas Kacikaris pavadīja Atēnu AEK, bet 2005. gadā kļuva par Sanktpēterburgas "Dynamo" galveno treneri. Vēlāk par galveno treneri strādājis arī "Valencia", Saloniku "Aris", "Bilbao Basket", "Murcia", "Lokomotiv Kuban", Jeruzalemes "Hapoel" un Tenerifes "Iberostar". Tāpat Kacikaris divus gadus vadīja Grieķijas izlasei, bet 2012. gadā kļuva par Krievijas izlases treneri, taču tā arī darbu ar izlasi neuzsāka.

2013. gadā, vadot Bilbao komandu, Kacikaris tika atzīts par ULEB Eiropas kausa sezonas labāko treneri. Togad Bilbao vienība tika līdz Eiropas kausa finālam, kur gan atzina Krasnodaras "Lokomotiv Kuban" pārākumu.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/acb/89...