Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Anadolu Efes" atsakās no līguma ar Štimaču

Emils Ozerinskis

"Anadolu Efes" atsakās no līguma ar Štimaču
Vladimirs Štimačs
Foto: Euroleague

Eirolīgas komanda Stambulas "Anadolu Efes" atteikusies no sadarbības turpināšanas ar Serbijas centru Vladimiru Štimaču, vēsta Sportando, atsaucoties uz avotu komandā.

Aizvadītajā sezonā "Anadolu Efes" rindās Eirolīgas turnīrā Vladimirs Štimačs 30 spēlēs vidēji atzīmējās ar 9,4 gūtiem punktiem un 5,8 izcīnītām atlēkušajām bumbām, aizvadot savu karjeras labāko sezonu Vecā kontinenta spēcīgākajā turnīrā. Savukārt Turcijas Superlīgā 211 cm garais serbs sakrāja 11,6 punktus un izcīnīja 8,2 bumbas zem groziem.

"Anadolu Efes" izvēlējusies izmantot spēlētāja līgumā paredzēto iespēju un atteikusies no sadarbības turpināšanas. 30 gadus vecais Štimačs karjeras laikā spēlējis Eirolīgā, pārstāvot Kauņas "Žalgiris", Malagas "Unicaja", Minhenes "Bayern" un Belgradas "Crvena Zvezda". Labi pazīstams Štimačs ir arī Latvijas līdzjutējiem, jo karjeras laikā pārstāvējis arī "Valmieras" un "Ventspils" krāsas. Pirms pievienošanās "Anadolu Efes", Štimačs spēlēja citā Turcijas komandā "Bešiktaš".

Štimačs ir pastāvīgs Serbijas valstsvienības dalībnieks jau kopš 2013. gada Eiropas čempionāta. Pārsvarā Štimačs bijis komandas trešais centrs, laukumā spēlējot minimālu lomu. Tomēr uz komandas soliņa Štimačs allaž bijis komandas sirds un dvēsele. Kopā ar nacionālo izlasi centrs ieguvis Eiropas čempionāta, Pasaules kausa un olimpisko spēļu sudraba medaļas.

Tāpata "Anadolu Efes" rindās nepaliks bijušais NBA spēlētājs Tonijs Duglass, kurš Eirolīgā guva 7,9 punktus, izcīnīja 2,1 atlēkušo bumbu un izdalīja divas rezultatīvas piespēles. Savukārt "Anadolu Efes" papildinājumu sarakstā ir bijušais Kauņas "Žalgiris" aizsargs Vasilije Micičs un Spānijas vicečempions "Baskonia" sastāvā Ronijs Bobuā.

Izmantotie resursi:
https://sportando.basketball/en/
Turkish Airlines EuroLeague - Welcome to...

     [+] [-]

, 2018-06-26 15:12, pirms 6 gadiem
Atpakaļ uz Valmieru!

     [+] [-]

, 2018-06-26 15:58, pirms 6 gadiem
kas ir Ronijs Bobuā? tas ir domāts Rodrigue "Roddy" Beaubois?

     [+] [-]

, 2018-06-26 17:13, pirms 6 gadiem
Uz VEF!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-06-26 23:20, pirms 6 gadiem
Valmiera gaida Vladi.. Interesants un azartisks garais puisis bija...

     [+] [-]

, 2018-06-27 13:58, pirms 6 gadiem
Ja godīgi pēdējā čempī zem groza pēc anormāla koka izskatījās Ser sastāvā, uzbrukumā jau nu točna! Tad jau tas lielais monstrs (aizmirsu uzvārdu), kas Detroitā spēlēja izskatījās par 110% kustīgaks