Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Žalgira" budžets kritīsies par 30%, Jasikēvičs paliks

Andrejs Siliņš

"Žalgira" budžets kritīsies par 30%, Jasikēvičs paliks
Šarūns Jasikēvičs. Foto: EPA/Scanpix

Lietuvas basketbola granda Kauņas "Žalgiris" budžets nākamajā sezonā samazināsies par aptuveni 30% un būs 7-8 miljonu apmērā, taču komandas galvenais treneris Šarūns Jasikēvičs palikšot amatā.

Koronavīrusa pandēmijas dēļ izraisītā ekonomiskā krīze "Žalgira" gadījumā būs stipri jūtama. Klubs pēdējās sezonās katru gadu bija spējis palielināt budžetu, un šosezon tas bija ieplānots 11,9 miljonu eiro apmērā. Tagad tiek spekulēts, ka nākamajā sezonā budžets samazināsies par aptuveni 30% jeb starp trīs un četriem miljoniem. Tas savukārt ietekmēs sastāvu, kas, visticamāk, piedzīvos lielas izmaiņas.

Visticamāk, komandā nepaliks amerikāņu centrs Zeks Lidejs, kuram bija lielākā alga komandā (550 000 eiro sezonā) un par kuru radusies liela interese arī citiem Eirolīgas klubiem. Savukārt austrāliešu centrs Džoks Lendeils varētu palikt komandā, jo viņa līgumā iestrādāta pietiekami solīda izpirkuma maksa. Grūtāk būšot noturēt Lendeilu, ja līgumu piedāvās kāds Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs. Kā otrais centrs plānots vietējais jauneklis Martins Gebens.

Spēka uzbrucēji Naidžels Heizs un veterāns Pauļus Jankūns palikšot komandā. "Žalgiris" bija noskatījis vietējo jaunieti Arnoldu Kulboku, tomēr pirms diviem gadiem draftētais uzbrucējs jau pagarinājis līgumu ar Spānijas pazīstamo klubu "Bilbao Basket".

Pēc vakardienas Eirolīgas lēmuma neturpināt sezonu par brīvajiem aģentiem kļuva trīs nozīmīgi "Žalgira" ārējās līnijas spēlētāji - Keisī Riverss, Artūrs Milaknis un Edgars Ulanovs. Pieredzēušā Riversa vietā komandai pievienosies 24 gadus vecais amerikānis Stīvs Vasturija, kuram gan nav Eirolīgas pieredzes (līdz šim spēlēja Fehtas "Rasta" komandā Vācijā). Abi lietuvieši esot noskaņoti mēģināt tikt pie līgumiem citur, taču "Žalgiris" labprāt abus redzētu komandā arī nākamsezon. Ulanovu esot noskatījis Milānas "Olimpia".

Tāpat nav skaidrības par amerikāņu aizsarga Tomasa Vokapa nākotni Kauņā. Lai gan basketbolistam ir spēkā līgums arī uz nākamo sezonu, izskanējušas runas, ka viņu labprāt savā komandā redzētu Telavivas "Maccabi". Izraēlas superklubs pagājušajā vasarā no "Žalgira" paņēma citu amerikāņu aizsargu Neitu Voltersu. Pirmajā pozīcijā nav skaidrības arī par lietuvieša Luka Lekaviča palikšanu komandā. Pēc teicamas sezonas Eirolīgā par Lekaviču interese radusies gan citos Eirolīgas, gan Eirokausa klubos. Paredzams, ka lielāku lomu spēlēs šobrīd nepilnus 20 gadus vecais saspēlnieks Roks Jokubaitis.

Vienam no komandas līderiem Marjusam Grigonim (Eirolīgā vidēji 11,5 punkti, 2,6 atlēkušās bumbas un 2,0 rezultatīvas piespēles) ir spēkā līgums vēl uz nākamo sezonu. Tomēr drošības par Grigoņa palikšanu neesot, jo par 26 gadus veco basketbolistu esot nopietna interese citiem Eirolīgas klubiem. Tāpat Kauņas klubs varētu vēlēties ekonomiskās krīzes dēļ veikt izmaiņas Grigoņa līgumā, kas savukārt varētu nebūt pa prātam pašam spēlētājam.

"Žalgira" lielākā zvaigzne pēdējos gados ir komandas galvenais treneris Šarūns Jasikēvičs. Speciālistam ir spēkā līgums arī uz nākamo sezonu un paredzams, ka šajā ziņā nekas nemainīsies. Jasikēvičs jau aktīvi esot iesaistījies nākamās sezonas sastāva veidošanas procesā.

Izmantotie resursi:
https://www.15min.lt/eurolyga/nauji...

     [+] [-]

, 2020-05-26 17:41, pirms 4 gadiem
Žalgiris vienmēr ir mācējis parādit, ka pie viņiem spēlētāji var tikt uz bagātajiem klubiem ar lielu atalgojumu.
Jasikēvičs treniņos ir apsaukāts, nolamāts, bet kad šaras pret jebkuru iziet 1:1, šaras aiziet kā uzvarētājs, un zaudētājs ir spiests atzīt savu sakāvi. Spēlētāji tāpēc ciena viņu, bet pie pirmās izdevības visu gaišu un uz citu eirolīgas klubu. Žalgiris tā pelna naudu ikgadējam budžetam.

  +1 [+] [-]

, 2020-05-26 18:03, pirms 4 gadiem
Žalgiris būs pastarieši nākamajā EL sezonā, bet toties pastrādās uz perspektīvu, uz jauniešiem.

     [+] [-]

, 2020-05-27 13:04, pirms 4 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Žalgiris būs pastarieši nākamajā EL sezonā, bet toties pastrādās uz perspektīvu, uz jauniešiem.
Atgādināšu, ka tas ir Žalgiris, kā arī citām komandām arī būs mazāki budžeti.