Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Crvena zvezda" sods: divas spēles bez līdzjutējiem, tālāk tikai sievietes un bērni

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Crvena zvezda" sods: divas spēles bez līdzjutējiem, tālāk tikai sievietes un bērni
Foto: Sipa/Scanpix

LETA--AFP. Serbijas basketbola klubs Belgradas "Crvena zvezda mts" saņēmis naudas sodu un liegumu aizvadīt spēles savu skatītāju priekšā, jo pirmdien notikušajā Adrijas līgas spēlē (ABA) pret Melnkalnes komandu Podgoricas "Budučnost VOLI", Belgradas vienības atbalstītāji uzvedās neadekvāti un necienīgi pret viesu komandas spēlētājiem.

Pirmdien notikušajā Adrijas līgas finālsērijas piektajā spēlē Belgradas "Crvena zvezda mts" sērijā nodrošināja uzvaru ar rezultātu 3-2, tādējādi izcīnot sev vietu nākamā gada Eirolīgas turnīrā.

Podgoricas "Budučnost VOLI" kluba spēlētājs Edvīns Džeksons savā "Instagram" kontā vēstīja, ka spēles laikā mājinieku atbalstītāji saukuši viņu par mērkaķi un pat spļāvuši viņam virsū.

Par fanu nekārtībām pirmdienas spēlē Belgradas klubam nākamās divas cīņas nāksies aizvadīt ar tukšām tribīnēm, bet pēc šīm spēlēm, turpmākās trīs būs atļauts apmeklēt vienīgi bērniem un sievietēm.

Adrijas līga paziņoja, ka šāda rīcība bojā visas līgas reputāciju gan mediju, gan atbalstītāju lokā, tāpēc komandai papildus nāksies samaksāt 82 500 eiro lielu naudas sodu par vājo organizētību spēles norises vietā.

Vaicāts vai sankcijās ietilpst arī fanu rasistiskie saucieni pret viesu spēlētājiem, līgas direktors Kresimirs Novosels bija kodolīgs: "Šis sods ir par visu, tai skaitā par neadekvāto fanu rīcību spēles laikā."

Visas piecas finālsērijas spēles tika aizvadītas saspringtā gaisotnē, tomēr Belgradas klubs noliedz, ka viņu atbalstītāji būtu pauduši rasistisku attieksmi spēļu laikā, norādot tieši uz pretējo - vienība Melnkalnē esot saskārusies ar pretinieku komandas atbalstītāju neadekvātu rīcību.

Tālab Adrijas līga ir piešķīrusi sodu arī Podgoricas komandai 42 000 eiro apmērā par neatbilstoša līmeņa organizētību finālspēļu laikā.

Jau ziņojām, ka "Budučnost" komanda nevarēja pilnvērtīgi sagatavoties mačam, jo iesildīšanās laikā karstasinīgie "Crvena zvezda" līdzjutēji sāka mest uz laukuma priekšmetus, kā rezultātā spēle sākās vēlāk, nekā paredzēts.

Belgradas komanda par Adrijas līgas čempioni tika kronēta arī no 2015. līdz 2017. gadam.

"Crvena zvezda" Eirolīgā atgriezīsies pēc vienas sezonas pārtraukuma. Šosezon Eiropā spēcīgākajā klubu turnīrā spēlēja pērnā gada Adrijas līgas čempione "Budučnost".

     [+] [-]

, 2019-04-27 10:36, pirms 5 gadiem
Dzimumu diskriminācja. Vareja atlaut bērniem,sivietêm un gejiem