Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

FIBA Eiropas kausā franču finālā triumfē "Nanterre"

Andrejs Siliņš

FIBA Eiropas kausā franču finālā triumfē "Nanterre"
Kriss Vorens
Foto: FIBA

Par FIBA Eiropas kausa čempioni 2017. gadā otrdienas vakarā kļuva "Nanterre 92", kas otrajā finālspēlē ar rezultātu 82:79 apspēlēja citu franču vienību "Elan Chalon", divu spēļu summā triumfējot ar 140:137.

"Nanterre" pusfinālā, otrās spēles galotnē teicami izmantojot mājinieku apjukumu, apspēlēja Ojāra Siliņa pārstāvēto Bonnas "Telekom Baskets", triumfējot arī divu spēļu summā un iekļūstot finālā. Tur pretī stājās bijusī Mareka Mejera komanda "Elan Chalon", kas pusfinālā uzveica beļģu "Telenet Oostende".

Pirmais mačs noslēdzās ar 58:58, bet šodien savā laukumā "Nanterre" lieliski izmantoja otro uzbrukumu iespējas (12 otrās iespējas punkti) un ātro pāreju (16 punkti ātrajos uzbrukumos), kā arī sodīja viesus par biežajām kļūdām (21 punkts pēc 15 kļūdām), izcīnot panākumu ar 82:79 un triumfējot arī divu spēļu summā (140:137).

Izšķirošajā mačā piecus no astoņiem tālmetieniem iemeta un 24 punktus guva amerikāņu aizsargs Kriss Vorens, kuram arī desmit rezultatīvas piespēles. 16 punktus un piecas atlēkušās bumbas pievienoja Spensers Baterfīlds, bet 13 punkti un četras piespēles vāciešu veterānam Heiko Šafarcikam. Zaudētājiem ar 24 punktiem izcēlās Kamerons Klārks.

Panākums Eiropas kausā gan negarantē dalību nākamās sezonas Čempionu līgā - lai spēlētu FIBA augstākā līmeņa klubu turnīrā, komandai labi jāstartē vietējā čempionātā. Šobrīd "Nanterre" Francijas līgā ieņem piekto pozīciju.

90 gadu vecajam "Nanterre" klubam šī ir otrā FIBA zemākā līmeņa klubu turnīra trofeja - 2015. gadā komanda triumfēja Izaicinājuma kausā, kas bija Eiropas kausa priekšgājēja.