Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Baskonia" pārtrauc līgumu ar Andrea Barnjani

Andrejs Siliņš

"Baskonia" pārtrauc līgumu ar Andrea Barnjani
Andrea Barnjani
Foto: baskonia.com

Dienu pēc izstāšanās no cīņas ULEB Eirolīgā Vitorijas "Baskonia" kluba vadība paziņojusi par līgumsaistību pārtraukšanu ar itāliešu centru Andrea Barnjani, kura atgriešanos Eiropā pēc desmit sezonām Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) grūti dēvēt par izdevušos.

2006. gada NBA drafta pirmais numurs Barnjani desmit sezonas nospēlēja aiz okeāna, taču nespēja līdz galam attaisnot uz sevi liktās cerības un pagājušā gada februārī tika atbrīvots no Bruklinas "Nets". Vasarā Barnjani atgriezās Eiropā uz palikšanu un parakstīja divu gadu līgumu ar spāņu "Baskonia".

Savainojumu dēļ gan basketbolista sezona bija saraustīta. Eirolīgā Barnjani piedalījās 15 mačos, vidēji 16 minūtēs gūstot 8,8 punktus un izcīnot 1,8 atlēkušās bumbas. Pēdējo reizi laukumā Barnjani devās februārī, bet kopš tā laika ārstējis kārtējo savainojumu. Zaudējot Eirolīgas ceturtdaļfinālā, kļuvis skaidrs, ka arī Spānijas čempionātā Barnjani nebūs palīgs "Baskonia", jo klubs nolēmis pārtraukt darba attiecības ar spēlētāju.

Desmit sezonu laikā NBA Barnjani pārstāvēja Toronto "Raptors", Ņujorkas "Knicks" un Bruklinas "Nets", vidēji 29 minūšu laikā gūstot 14,3 punktus, izcīnot 4,6 atlēkušās bumbas un atdodot 1,2 rezultatīvas piespēles. Izslēgšanas turnīrā Barnjani piedalījās tikai divas reizes, vidēji gūstot 8,9 punktus un izcīnot 2,8 bumbas.

"Baskonia" šosezon atlikusi cīņa par Spānijas čempiontitulu. Šobrīd komanda ar 19 uzvarām un astoņiem zaudējumiem ieņem treso pozīciju, bet regulārajā turnīrā vēl atlikušas piecas spēles.

     [+] [-]

, 2017-04-26 14:50, pirms 7 gadiem
Nebija pelnījis 1. drafta nr., bet tieši brīdī, kad sāka spēlēt karjeras labāko basi, sākās traumu plejāde. Jūtu līdzi čalim.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-26 16:31, pirms 7 gadiem
Un ko var teikt par Benettu.Obradovics so talantu uzlaiz uz pedejo minnuti pie +20

     [+] [-]

, 2017-04-26 20:40, pirms 7 gadiem
Nekad nevar zināt, kā būtu bijis, ja būtu bijis citādāk. Iespējams, ja būtu izticis bez traumām, būtu arī attaisnojis cerības. Domāju, pie noteikta traumu biežuma spēlētājam sākas panika domājot par to, ka kuru katru mirkli kaut kas kaut kur var plīst vai lūzt, tas noteikti jebkuram traucētu pilnvērtīgi nospēlēt