Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bambergas "Brose" algu budžets - četri miljoni eiro

Andrejs Siliņš

Bambergas "Brose" algu budžets - četri miljoni eiro
Jānis Strēlnieks un Fabjēns Kosērs
Foto: imago / Zink / Scanpix

Jāņa Strēlnieka pārstāvētās Vācijas čempionvienības Bambergas "Brose" sporta direktors Daniele Baiezi vietējiem medijiem atklājis, ka spēlētāju algās pēc nodokļu nomaksas šosezon tiek tērēti četri miljoni eiro.

Baiezi atklāja, ka četri miljoni sastādot gan pirmās, gan otrās komandas spēlētāju algas. Turklāt šī ir summa jau pēc nodokļu nomaksas (Eiropas basketbolā, atšķirībā no ASV, ierasts, ka nodokļus par spēlētājiem maksā klubs). Iepriekš neoficiāla informācija liecināja, ka Bambergas kluba kopējais budžets esot ap desmit miljoniem eiro un, ņemot vērā lielo nodokļu slogu, pēc Baiezi atklāsmēm tas šķiet visai ticams.

Vācijas basketbolā finansiāli spēcīgākās komandas šosezon bez Bambergas ir arī pašreizējā bundeslīgas līdere "ratiopharm Ulm", Minhenes "Bayern", kā arī Berlīnes "Alba", kas gan šosezon nav spējusi attaisnot lielos tēriņus.

Baiezi arī atklājis, ka klubs vēlas pagarināt līgumu ar komandas galveno treneri Andrea Trinkjēri, kurš ar komandu strādājis jau trīs sezonas, bet kura pašreizējais līgums beigsies jūnijā. Vēl gan priekšā nopietna cīņa par titula aizstāvēšanu. Tāpat sporta direktors norādījis, ka ļoti sarežģīti būs noturēt spēka uzbrucēju Nikolo Melli, kuram arī pēc sezonas beigsies līgums.

"Sacīju Nikolo - ja viņš paliks Bambergā arī uz trešo gadu, tas nozīmēs, ka man nebūs bijusi taisnība. Ja viņš izmantos to, par ko viņš tik smagi strādājis šo divu gadu laikā, un dosies uz citu komandu, būšu priecīgs par viņu," sacīja Baiezi. Sezonas laikā izskanēja informācija, ka par 205 centimetrus garo itālieti interesi izrādot pat okeāna viņā pusē, bet par to, ka Melli savās rindās vēlētos redzēt Eiropas lielākie klubi, šaubu nav nekādu.

Jānis Strēlnieks Bambergas vienībā spēlē kopš 2014. gada rudens, kad ar komandu sāka strādāt Trinkjēri. Pagājušā gada vasarā Strēlnieks pagarināja līgumu ar "Brose" uz trim sezonām, līdz ar to pašreizējais līgums Latvijas valstsvienības aizsargam ir spēkā vēl uz divām sezonām.

Izmantotie resursi:
Sportando

     [+] [-]

, 2017-04-26 14:49, pirms 7 gadiem
Būtu interesanti, ja galu galā Eirolīgā izveidosies arī kaut kādi algu griesti un visas komandas būtu vienādos apstākļos. Cik ļoti iespējams šāds scenārijs?

     [+] [-]

, 2017-04-26 16:27, pirms 7 gadiem
asta rakstīja: Būtu interesanti, ja galu galā Eirolīgā izveidosies arī kaut kādi algu griesti un visas komandas būtu vienādos apstākļos. Cik ļoti iespējams šāds scenārijs?
sākumā aizdomājies par to, ka visas komandas spēlē ar nacionālajos čempionātos...

     [+] [-]

, 2017-04-26 17:16, pirms 7 gadiem
Domāju Jankam alga varētu būt 300-400k sezonā. Aptuveni.