Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Lokomotiv" un "Barcelona" izspēlēs pēdējo biļeti uz "Final Four"

"Lokomotiv" un "Barcelona" izspēlēs pēdējo biļeti uz "Final Four"
Entonijs Rendolfs un Karloss Arojo
Foto: lokobasket.com

Šovakar pulksten 20:00 Krievijas dienvidu pilsētā Krasnodarā sāksies pēdējā ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla spēle, kurā vietējā "Lokomotiv Kuban" uzņems "Barcelona". Šobrīd sērijā līdz trim uzvarām rezultāts ir neizšķirts (2-2) un uzvarētāja būs pēdējā, kas iekļūs "Final Four" turnīrā.

Trīs no četrām finālturnīra dalībniecēm jau noskaidrotas un, lai nokomplektētu visu dalībnieču sastāvu, atlicis izspēlēt pēdējo "Lokomotiv" un "Barcelona" dueļa cīņu. Tā šovakar norisināsies Krasnodarā - vietā, kur "Loko" visas sezonas garumā zaudējusi tikai trijās no kopumā 14 mājās aizvadītajām spēlēm. Tiesa, viens no šiem zaudējumiem ir pavisam svaigs - ceturtdaļfināla otrajā mačā 15. aprīlī "Barcelona" pārbrauca pāri "Lokomotiv" ar 92:66.

Sērijai pārceļoties uz Barselonu, spāņi pārņēma vadību (2-1), taču ceturtajā sērijas spēlē, iespējams, savu labāko karjeras spēli aizvadīja "Lokomotiv" spēka uzbrucējs Entonijs Rendolfs, kurš guva 28 punktus un desmit no tiem pagarinājumā, ļaujot "Loko" izkulties no sezonas noslēguma Eiropas prestižākajā turnīrā (92:80). Atpūšoties no Eirolīgas spriedzes, "Loko" svētdien mājās uzveica Rīgas VEF, taču rīdzinieki neļāva Krasnodaras trenerim Georgim Barcokam atpūtināt savus labākos spēlētājus tik daudz, cik, iespējams, būtu gribējies (71:63).

Rendolfs bijis arī kopumā sērijas labākais spēlētājs "Lokomotiv" komandai, vidēji gūstot 19,5 punktus, izcīnot 7,3 atlēkušās bumbas, izprovocējot 5,3 piezīmes un bloķējot 1,3 metienus. Arī aizsargs Malkolms Dileinijs attaisnojis līdera un, iespējams dārgākā komandas spēlētāja statusu - vidēji 15 punkti, 4,5 piespēles, 4,3 bumbas un 5,8 izprovocētas piezīmes.

Lai gan "Lokomotiv" ir pietiekami līdzvērtīgs sastāvs, abi iepriekšējā rindkopā nosauktie vidēji laukumā pavadījuši stipri vairāk par 30 minūtēm. Barselonas komandā neviens spēlētājs vidēji nav spēlējis ilgāk par 27 minūtēm, un tas ir Džastins Dolmens, kurš vidēji guvis 11,5 punktus, realizējot 50% izdarīto tālmetienu. Horvātu centrs Ante Tomičs guvis 11,3 punktus un izcīnījis 6,5 bumbas, savukārt rezultatīvākais bijis Alekss Abriness. 22 gadus vecais spāņu uzbrūkošais aizsargs, kurš tikai vienā no mačiem devies laukumā starta pieciniekā, vidēji guvis 12,5 punktus, realizējot 44% trīspunktu metienus.

Kamēr "Loko nedēļas nogalē spēlēja ar VEF, "Barcelona" Eirolīgas spriedzi nomainīja ar El Clasico spriedzi un neizturēja arī to - ar 86:91 mājās tika zaudēts Madrides "Real", No turnīra tabulas viedokļa gan situāciju šis zaudējums nepadarīja daudz sliktāku - "Barcelona" ir pirmā, pie tam aizvadījusi par spēli mazāk.

"Barselonai ir diezgan liels sadarbību apjoms un esmu drošs, ka viņi sagatavos kaut ko jaunu šai spēlei, taču mums atliek doties laukumā un darīt to, ko esam darījuši visas sezonas garumā - spēlēt kārtīgi un cerēt uz uzvaru," īsu komentāru pirms gaidāmās cīņas sniedza "Loko" uzbrucējs Rendolfs. Savukārt komandas galvenais treneris Barcokas norādīja uz spēles nozīmīgumu: "Gatavošanos šai spēlei veido divas puses - viena ir taktiskā un otra mentālā. Man tā otrā ir pati svarīgākā. Iespējams, šī būs svarīgākā spēle sezonā līdz šim. Mums jāizbauda spēlēšana savu līdzjutēju priekšā Krasnodarā."

Izbaudīt maču varēs ikviens, jo klubs jau paziņojis, ka visas 7500 pieejamās biļetes arēnā izpirktas, un tas sola brīnišķīgu basketbola svētku atmosfēru līdz šim svarīgākajā sezonas spēlē Eiropas klubu basketbolā.

"Lokomotiv Kuban" arēna pirmajā ceturtdaļfināla spēlē.

Viens no spēles tiesnešiem būs Oļegs Latiševs. Spēli tiešraidē translēs kanāls "Viasat Sport Baltic".

ULEB Eirolīgas Final Four 2016

Komanda-Komanda
Fenerbahce-Laboral Kutxa
CSKA-

, 2016-04-26 14:47, pirms 8 gadiem
Iespējams tā ir vienīgà iespēja komandai no Krasnodaras atzīmēties basketbola vēsturē...varētu jau brīnīties, kur tādai Kuban-Loko ir nauda, bet vajag saprast, ka nauda nāk no Soču olimpiādes celtniecības, kas bija cik tur kārt dārgākā olimpiàžu vēsturē....gan jau tā drīz beigsies un tad arī basketbols Krasnodarā eirolīgas līmenī...
, 2016-04-26 15:14, pirms 8 gadiem
Loti ceru ka Barsa vinnes, negribu 2us krievu klubus final4.
, 2016-04-26 16:06, pirms 8 gadiem
No Krievu komandām viena no mīļākajām, principă mīļākă komanda, Ceru uz Lokomotiv uzvaru
, 2016-04-26 16:26, pirms 8 gadiem
Šajā duelī jautājumu nav - tikai par Barcelona!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-04-26 20:38, pirms 8 gadiem
Nu kāpēc Barcelona savākusi tik viduvējus spēlētājus šosezon ? Kauns skatīties. Loko pelnīti uzvarēs.
, 2016-04-26 20:45, pirms 8 gadiem
Delanijs gan ir monstrs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-04-26 21:15, pirms 8 gadiem
vienalga kurā veidā, galvenais lai Barsa pad!rš !!!
, 2016-04-26 21:26, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Nav tik traki, viņi vienkārši nevar ielaisties Loko basketbolā
Kas tas pa skūto saspēlnieku Barcai ? Apaļa nulle, kura saņem miljonus ! Vecais Navaroo tur vienīgais, kurš jēdz spēlēt. Šī sezona Barcai pilnīgs fail!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-04-26 21:41, pirms 8 gadiem
wow 4/4 barcai 5 punkti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".
Džabari Pārkers ar bumbu pret Zeku Līdeju. Foto: AFP/Scanpix

''Barcelona'' pagarina līgumu ar bijušo NBA drafta otro numuru Pārkeru

Spānijas ACB līgas un ULEB Eirolīgas grands ''Barcelona'' pavēstījis par līguma pagarināšanu ar kādreizējo NBA drafta otro numuru Džabari Pārkeru līdz 2026. gadam.