Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bagatska konkurentu piemeklē Ranjēri liktenis

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Bagatska konkurentu piemeklē Ranjēri liktenis
Ariks Šiveks 2013. gada 4. septembrī Eiropas čempionātā Slovēnijā
Foto: AFP/Scanpix

Izraēlas basketbola klubs "Maccabi Rishon LeZion" svētdien, 26. februārī, tikai astoņarpus mēnešus pēc vēsturiskas uzvaras nacionālajā čempionātā, atlaida galveno treneri Ariku Šiveku.

Šiveks pievienojās Rišonai 2016. gada aprīlī – īsi pēc tam, kad kluba prezidents Ichāks Perijs atlaida galveno treneri Šāronu Drukeru. Pēdējais aizveda komandu līdz FIBA Eiropas kausa ceturtdaļfinālam un divos pagarinājumos netika Valsts kausa finālā, taču vadība viņu nežēloja.

Jaunieceltais treneris paveica gandrīz neiespējamo. Lai gan “Rishon LeZion” regulāro sezonu pabeidza tikai sestajā vietā, tas netraucēja izslēgšanas spēlēs uzvarēt trīs vadošās Izraēlas komandas – #3 “Maccabi Haifa”, #2 “Maccabi Tel Aviv” un #1 “Hapoel Jerusalem”.

Ceturtdaļfināla sērijā līdz trīs uzvarām “Rishon LeZion” apspēlēja Haifas “Maccabi” ar 3-2 un kvalificējās “Četru finālam”. Pusfinālā Šiveks otro gadu pēc kārtas no tālākas cīņas izslēdza “Maccabi Tel Aviv” (71:69), bet finālā sakāva Jeruzalemi – 83:77!

Perijam ar to bija par maz. Viņa pacietības vadzis lūza pēc diviem šonedēļ piedzīvotajiem zaudējumiem. Trešdien “Rishon LeZion” nekvalificējās Čempionu līgas astotdaļfinālam, divu spēļu summā piekāpjoties Vācijas klubam “Ludwigsburg” ar 148:167, bet sestdien mājās zaudēja Jeruzalemes “Hapoel” ar 68:82.

Mājinieki (10-10, #7) otrajā puslaikā atspēlēja 23 punktu starpību, ceturtās ceturtdaļas sākumā izvirzoties vadībā ar 57:56. Jeruzalemes basketbolisti (12-9, #5), spēlējot bez Amares Stadamaira, atrada spēkus izšķirošajam izrāvienam un pārtrauca četru zaudējumu sēriju.

Šiveks tika padzīts.

Izmantotie resursi:Rishon shocks Jerusalem to claim 1st title -...Basketball: Hapoel Jerusalem snaps skid in...maccabirishon.co.il

  +2 [+] [-]

, 2017-02-26 18:13, pirms 7 gadiem
Vai tuvākajā laikā šajā sakarā varam gaidīt jaunumus arī no Telavivas galvenā kluba? Tā izskatās...