Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Partizan" satriec "Crvena Zvezda", "Olympiacos" revanšējas "Panathinaikos"

Andrejs Siliņš

"Partizan" satriec "Crvena Zvezda", "Olympiacos" revanšējas "Panathinaikos"
Maiks Cirbess "Partizan" aizsardzības ielenkumā
Foto: aba-liga.com

Pirmdien Grieķijas basketbola čempionāta otrā apļa otrās kārtas spēlē Pirejas "Olympiacos" ar rezultātu 80:66 apspēlēja niknākos konkurentus Atēnu "Panathinaikos", revanšējoties par zaudējumu pirmajā aplī. Savukārt Adrijas līgā "Partizan" Belgradas derbijā ar 86:81 apspēlēja Eirolīgas Top16 dalībnieci "Crvena Zvezda".

Pirmajā aplī Atēnās "Pao" svinēja uzvaru ar 73:69 un visu čempionāta pirmo apli atradās turnīra tabulas līderpozīcijās. Tagad notikusi rokāde tabulas galvgalī, jo otrā apļa cīņā šovakar Pirejās "Oly" revanšējās ar uzviju - 80:66. Vasilis Spanulis bija rezultatīvākais lielajā grieķu derbijā, gūstot 17 punktus, kā arī atdodot astoņas rezultatīvas piespēles. Daniels Hakets pievienoja 16 punktus, bet Dīdžejam Strouberijam 14 punkti un septiņas atlēkušās bumbas.

Atēnu komandas labā 16 punkti un septiņas piespēles Džeimsam Feldīnam, 12 punkti un piecas bumbas Miroslavam Raduļicam, bet ar desmit punktiem izcēlās Džeimss Gists, kuram arī piecas bumbas zem groziem.

Turnīra tabulā "Olympiacos" ar 14 uzvarām 15 mačos ieņem pirmo vietu, bet "Panathinaikos" ar tādu pasu bilanci ir otrā.

Lietuvas čempionātā līdervienība un titula aizstāvētāja Kauņas "Žalgiris" ar 98:54 izbraukumā Ķēdaiņos apspēlēja priekšpēdējā vietā esošo "Nevežis". Kaspars Vecvagars turpina ārstēt savainojumu un mačam nebija pieteikts. Ar 24 punktiem uzvarētāju labā izcēlās austrāliešu spēka uzbrucējs Broks Motums.

Adrijas līgā otro reizi sezonā tika aizvadītas lielais Belgradas derbijs, kurā "Partizan" piecu tūkstošu līdzjutēju pārpildītā "Pionir" hallē revanšējās "Crvena Zvezda" par zaudējumu pirmajā aplī - 86:81. Pēc veiksmīgas pēdējās aizsardzības Aleksandrs Cvetkovičs vēl mēģināja pārskriet pāri visam laukumam un līdz ar sirēnu paspēt iemest divus punktus no apakšas, bet to pamanīja Nemaņa Dangubičs, dzinās savam vienaudzim pakaļ un spēcīgi nobloķēja metienu. Pēc spēles laukuma centrā sākās nelieli asumi un grūstīšanās spēlētāju starpā, bet pēc tam "Partizan" svinēja uzvaru gluži kā būtu izcīnījuši titulu.

Tas arī saprotams - "Partizan" šī sezona bijusi ārkārtīgi grūta. Klubs šosezon nestartē starptautiskajā arēnā, bet Adrijas līgā šī bija vien devītā uzvara 21 spēlē, kas komandai dod tikai septīto pozīciju turnīra tabulā. "Crvena Zvezda" ar 15 uzvarām 21 mačā ieņem trešo pozīciju, priekšā palaižot "Budučnost" (19-2) un "Cedevita" (16-5).

Rezultatīvākais "Partizan" rindās ar 17 punktiem bija amerikāņu spēka uzbrucējs Kevins Džounss, par punktu mazāk Cvetkovičam, bet pa 15 punktiem guva Edo Muričs un somu aizsargs Džamars Vilsons. "Zvezda" labā 26 punkti un septiņas bumbas vāciešu centram Maikam Cirbesam, bet ar 12 punktiem izcēlās Branko Lazičs.

     [+] [-]

, 2016-01-26 06:57, pirms 8 gadiem
Ko kurš satrieca...?Raksta autors jampampiņš....

     [+] [-]

, 2016-01-26 08:03, pirms 8 gadiem
Arī mani satrieca