Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Gailītis: "Kad izdevās stabilizēt spēli abos laukuma galos, spējām to salauzt"

Gailītis: "Kad izdevās stabilizēt spēli abos laukuma galos, spējām to salauzt"
"VEF Rīga" treneri Jānis Gailītis un Jevgēņijs Kosuškins Saratovā. Foto: avtodor.ru

"VEF Rīga" basketbolisti svētdien Saratovā parādīja raksturu un uzvarēja sarežģītā mačā, pēc VTB Vienotās līgas dueļa, kurā Latvijas vienība ar 85:83 pārspēja vietējo "Avtodor", teica vienības galvenais treneris Jānis Gailītis.

"Apsveicu savu komandu ar uzvaru, puiši parādīja raksturu un uzvarēja sarežģītā mačā. Mēs labi iesākām, tomēr otrajā ceturtdaļā slikti spēlējām aizsardzībā. Var teikt, ka beigās mums paveicās, ka brīvs Goldena tālmetiens nesasniedza mērķi, tomēr tajā pat laikā mēs šodienas laikā izdarījām daudz laba, lai varētu teikt, ka pelnījām šo uzvaru," saka "VEF Rīga" galvenais treneris Gailītis. "Cīņas laikā bija brīži, kad agresīvi darbojāmies gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Kad izdevās stabilizēt spēli abos laukuma galos, spējām to salauzt."

"VEF parādīja vairāk enerģijas. Viņi bija vairāk koncentrējušies un motivēti uzvarai. Es biju ļoti pārsteigts par situāciju mūsu komandā. Mums nepieciešamas tiešām lielas pārmaiņas, tomēr tam vajadzīgs laiks," pauda "Avtodor" galvenais treneris Dušans Alimpijevičs, kurš vienībai pievienojās vien šīs nedēļas sākumā. "Nevaru pieņemt un saprast, ka kādam spēlējot mājās, var būt mazāka enerģija nekā viesu basketbolistiem. Mums attieksmē nepieciešams visu pamainīt. Tagad mums būs divas nedēļas un šī pauze jāizmanto, lai uzlabotu savu sniegumu."

"Vēlreiz vēlos pateikties līdzjutējiem par atbalstu, īpaši mača atslēgas brīžos. Protams, man jāatvainojas, jo šodien neattaisnojām viņu cerības. Kļūda pēdējā metienā ir tikai daļa no spēles - dažreiz to trāpi, dažreiz nē. Tāds ir basketbols. Goldenam bija laba iespēja brīvam tālmetienam, tomēr viņš diemžēl kļūdījās. Tomēr problēma nebija noslēdzošajā metienā, bet visā, kas bija pirms tam," teica treneris.

VEF svētdien izcīnīja tikai savu otro uzvaru VTB Vienotās līgas sezonā. Pirmais panākums tika gūts 31. oktobrī, savā laukumā pārspējot Tallinas "Kalev/Cramo". Līgas kopvērtējumā vienība šobrīd apsteidz vienīgi Minskas "Tsmoki".

Izmantotie resursi:
БК "Автодор" | Главная


, 2018-11-26 10:03, pirms 5 gadiem
VTB uzvara izbraukumā.
Metjū Kostello starp Torniki Šengeliju un Danielu Heketu. Foto: Baskonia
9

Lielisks sezonas sākums, briesmīgas beigas: "Virtus" netiek Eirolīgas ceturtdaļfinālā

ULEB Eirolīgas sezona ar zaudējumu otrajā pārspēlē noslēgusies Lukas Banki trenētajam un Riharda Lomaža pārstāvētajam Itālijas basketbola klubam Boloņas "Virtus", kas izbraukumā ar 77:89 piekāpās Vitorijas "Baskonia".
Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.