Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Atamans atzīst: "Galatasaray" ir finansiālas problēmas

Andrejs Siliņš

Atamans atzīst: "Galatasaray" ir finansiālas problēmas
Ergins Atamans
Foto: AFP/Scanpix

Turcijas vicečempiones Stambulas "Galatasaray" galvenais treneris Ergins Atamans pēc Furkana Aldemira došanās uz Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) klubu Filadelfijas "76ers" atzinis, ka turku klubam esot finansiālas problēmas, un gandrīz ikviens komandas spēlētājs drīkst pamest klubu.

Vakar 23 gadus vecais Aldemirs paziņoja, ka pamet "Galatasaray" un dodas pāri okeānam, kur noslēgs četru gadu līgumu (divi garantēti, viens daļēji garantēts, pēdējais - komandas opcija) ar "Sixers". Savās atvadās no Stambulas līdzjutējiem Aldemirs cita starpā norādīja, ka no "Galatasaray" neprasīs neko citu kā vien iekavēto algu izmaksu.

Šodien "Galatasaray" galvenais treneris Ergins Atamans apstiprinājis, ka klubam ir finansiāla rakstura problēmas: "Esmu vienīgais, kurš nekad nepametīs "Galatasaray". Mūsu galvenais mērķis joprojām ir tāds pats, bet mēs mainīsim stratēģiju. Esam tuvu, lai vienotos ar vienu uzbrucēju. Tāpat mums vajadzīgs centrs. Mums jāatrod sponsors kā "Ulker" vai "Milangaz".[..] Sezonas sākumā man izdevās pārliecināt Aldemiru palikt, lai gan viņam bija piedāvājumi no "Fenerbahce", "Anadolu Efes" un NBA. Tagad viņš mūs ir pametis un arī citiem ir tāda iespēja, izņemot Arojo."

Viens no komandas līderiem Karloss Arojo paudis cerību uz situācijas uzlabošanos: "Laukumā turpināsim rādīt gribasspēku uzvarēt un iedvesmot savus līdzjutējus. Man ir milzīga cieņa pret šo klubu un ticu, ka situācija uzlabosies."

"Galatasaray" sezonas sākumā zaudējis ne vien Aldemiru, bet arī Nolanu Smitu, kurš Turcijas čempionāta mačā pēc nomaiņas, protestējot par trenera lēmumu, nometa dvieli, par ko Atamans izdzina spēlētāju no arēnas. Vēlāk tika paziņots, ka klubs šķiršoties no basketbolista, bet pagaidām vēl līgums ir spēkā, un "Galatasaray" meklē klubu, kam atdot Smita līgumsaistības. Tāpat Atamans atzinis, ka grieķu centra Iana Vujuka piesaiste vasarā bijusi kļūda, un arī šī spēlētāja vietā tiek meklēts papildinājums.

Smita vietā varētu nākt 27 gadus vecais amerikānis Džemonts Gordons, kurš komandā jau spēlēja iepriekšējās divas sezonas. Vēl pirms tam 193 centimetrus garais Gordons pārstāvējis Maskavas CSKA, Zagrebas "Cibona" un Boloņas "Fortitudo".

Izmantotie resursi:
Eurohoops
https://twitter.com/Emre_kilic54

     [+] [-]

, 2014-11-25 16:00, pirms 9 gadiem
Lai ņem Kambalu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja