Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Čempionu līga: Beļģijas "Giants" izbraukumā negaidīti pieveic Itālijas "Cantu"

Rolands Eliņš

Čempionu līga: Beļģijas "Giants" izbraukumā negaidīti pieveic Itālijas "Cantu"
Foto: FIBA

FIBA Čempionu līga sākusies otrā kvalifikācijas kārta, kurā par pārsteigumu parūpējās Beļģijas komanda „Giants”, izbraukumā ar 84:76 pārspējot Itālijas A Sērijas vienību „Cantu”.

Itālijas augstākās līgas komanda „Red October Cantu”, kas aizvadītajā sezonā A Sērijā ieņēma septīto vietu, maču pret Antverpes „Giants” iesāka tieši tā, kā no tās tika gaidīts – izvirzoties vadībā 22:13. Taču Beļģijas komanda ar sabalansētu uzbrukumu un pārsvaru cīņā zem groziem prata atgūties, pārņemt vadību un beigās iekrāt sev astoņu punktu pārsvaru (84:76) atbildes spēlei.

„Cantu” spēli aizvadīja praktiski tikai septiņu spēlētāju sastāvā. 23 punktus guva Frenks Gainss, bet 17 pievienoja Gerijs Bleikss.

Viegli neklājās arī citas basketbola lielvalsts komandai, proti, Spānijas „Movistar”, kas izbraukumā Polijā pret „Torun” pirmo puslaiku pabeidza gandrīz līdzsvarā, bet spēlē kopumā uzvarēja ar 68:60. „Movistar” rindās Nikolam Jankovičam 18 punkti un 11 atlēkušās bumbas.

Savukārt Grieķijas „Aris” viesos ar 65:63 pieveica „Nizhny Novgorod”, kurai pēdējās sekundēs pie -3 tika iespēja izpildīt trīs soda metienus, bet precīzs bija tikai viens. „Nizhny Novgorod” gan spēles gaitā bija krietni lielākos iedzinējos, uz brīdi zaudējot arī ar -15, taču pēdējā ceturtdaļā izdevās atgūties.

FIBA Čempionu līga, kvalifikācijas otrā kārta

Komandas1. spēle2. spēleSummā
Cantu (Itālija) – Giants (Beļģija)76:84
Torun (Polija) – Movistar (Spānija)60:68
Lukoil (Bulgārija) – Karhu (Somija)88:93
Spirou (Beļģija) – Bakken (Dānija)
Nizhny Novgorod (Krievija) – Aris (Grieķija)63:65
Donar (Nīderlande) – Fribourg (Šveice)67:72

Izmantotie resursi:
Basketball Champions League - Qualification...