Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Spīdijs Smits: "Porziņģis mani apsveica, kad parakstīju līgumu ar VEF"

Andrejs Siliņš

Spīdijs Smits: "Porziņģis mani apsveica, kad parakstīju līgumu ar VEF"
Spīdijs Smits
Foto: Toms Moriss

Pēc ierašanās Latvijas galvaspilsētā un medicīnisko pārbaužu iziešanas Rīgas VEF jaunie leģionāri Spīdijs Smits un Ludvigs Hokansons dalījušies pirmajos iespaidos, jaunās sezonas mērķos un skaidroja, kāpēc izvēlējušies pievienoties Latvijas čempionvienībai.

"Esmu patīkami satraukts. Vispār Eiropā esmu pirmo reizi. Lai arī esmu ceļojis uz Havaju salām un Bahamām, pavisam citādāk ir šķērsot savas valsts robežu, jo te ir cita valsts, citādāka atmosfēra un dzīvošana. Tajā pašā laikā esmu gatavs darbam un basketbolam ar VEF komandu," pirmo komentāru sniedzis Smits. "Zinu, ka VEF ir komandu ar vēsturi un to, ka tai šosezon ir jauns treneris. Gaidu iespēju spēlēt gan VTB Vienotajā līgā, gan Latvijas Basketbola līgā. Cik noskaidroju, VTB Vienotā līga tiek uzskatīta par vienu no vadošajām līgām šajā kontinenta daļā, tāpēc dalība tajā būs vērtīga pieredze un liels solis uz priekšu manā basketbola attīstībā. Iespēja spēlēt šādā līmenī arī bija viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc nolēmu pievienoties tieši VEF komandai. Mēģināšu paņemt labāko no tā."

Spīdijs Smits aizvadītajā vasarā pirmsdrafta laikā trenējies kopā ar Kristapu Porziņģi, kurš arī atklājis šo to par Latviju, norādīja basketbolists: "Kristaps apsveica mani, kad noslēdzu darījumu ar VEF. Viņš teica, ka mans patiks pilsēta un cilvēki; lai es vienkāršu daru labāko, ko spēju. Noteikti atbalstīsim viens otru – es viņu un "Knicks", bet viņš mani un VEF." Smita mērķis jaunajā sezonā ir pēc iespējas vairāk laika veltīt tieši attīstībai: "Strādāt cik daudz vien varu, būt sporta zālē pēc iespējas vairāk, izmantot visas iespējas, būt veselam, izveidot ķīmiju ar komandu, panākt to, ka visi grib un ir gatavi strādāt, lai uzvarētu, jo es esmu uzvarētājs. Tāpat mērķis ir būt labam līderiem un gādāt par to, lai komandas biedri būtu labā garastāvoklī."

Cits VEF jaunpienācējs, zviedru aizsargs Ludvigs Hokansons atzina, ka no "Barcelona" izīrēts uz VEF, lai tiktu pie spēļu prakses: "Pagājušo sezonu pavadīju "Barcelona" komandā. Lai arī daudz ko iemācījos, spēles laiks tajā nebija pārāk liels. Tādējādi uzskatu, ka šeit ir perfekta vieta gūt spēles laiku, progresēt un spēlēt divās lieliskās līgās, jo īpaši VTB Vienotajā līgā, kas ir ļoti laba. Esmu dzirdējis labas atsauksmes par galveno treneri Karlosu [Fradi], arī to, ka viņš ir lielisks aizsardzības treneris, tāpēc viņa vadībā ceru pilnveidoties un attīstīto šo elementu jo īpaši. Ņemot vērā šos apstākļus, var teikt, ka visas puses vēlējās īstenot šo sadarbību, kas pievienošanos VEF klubam padarīja par labāko opciju."

"Zinu, ka VEF ir lielākā Latvijas komanda. Tāpēc uzskatu, ka mums vajadzētu tiekties pēc uzvaras Latvijas līgā un skatīties, cik tālu vien varam tikt VTB Vienotajā līgā. Esam jauna komanda, tāpēc sagaidāms, ka spēlēsim ātru un aizraujošu basketbolu," mērķus iezīmēja Hokansons. "Bija nedaudz brīvāka vasara, kas bija ļoti noderīga, lai piestrādātu pie dažādām lietām un sagatavotos sezonai ar VEF. Vēlos šeit progresēt kā spēlētājs, kārtīgi trenēties, izcīnot savu spēles laiku, un palīdzēt VEF uzvarēt spēlēs."

Izmantotie resursi:
Jaunie VEF spēlētāji Spīdijs un Lude apņēmības...

  +1 [+] [-]

, 2015-08-25 21:47, pirms 9 gadiem
ja cilvēki runā par trenēšanos, cik vien tas ir iespējams - vai kāds zina, VEF komandā var nakts vidū iet mētāt, uz trenažieriem u.c.?

     [+] [-]

, 2015-08-25 21:54, pirms 9 gadiem
Starp citu, vai tad pēc sportacentristu loģikas nevajadzētu būt Hakašonam?

  +1 [+] [-]

, 2015-08-25 22:17, pirms 9 gadiem
nakts vidū var iet skriet apkārt OSC vai pa Skanstes ielu.. nav joks, jo parastie darba ļaudis pat 1:00 naktī skrien pa turieni.
trailer rakstīja: ja cilvēki runā par trenēšanos, cik vien tas ir iespējams - vai kāds zina, VEF komandā var nakts vidū iet mētāt, uz trenažieriem u.c.?

     [+] [-]

, 2015-08-25 22:23, pirms 9 gadiem
be_like_mike rakstīja: nakts vidū var iet skriet apkārt OSC vai pa Skanstes ielu.. nav joks, jo parastie darba ļaudis pat 1:00 naktī skrien pa turieni.
Baigās darbaspējas tiem darbaļaudīm, jo droši nākamajā dienā agri jādodas uz darbu

  +1 [+] [-]

, 2015-08-25 22:30, pirms 9 gadiem
Cerams, ka kāds latvietis vispār tiks uzspēlēt pamatā, jo izskatās, ka leğionāri varētu aizsist starta piecinieku

  -2 [+] [-]

, 2015-08-25 23:14, pirms 9 gadiem
cobham rakstīja: Cerams, ka kāds latvietis vispār tiks uzspēlēt pamatā, jo izskatās, ka leğionāri varētu aizsist starta piecinieku
Tad ja tu esi vef fans, tad tu saproti, ka kluba labākajās interesēs ir lai startā iet 5 labākie spēlētāji savās pozīcijās, neatkarīgi no tautības, nešaubos, ka ja latvieši būs labāki par leģionāriem tad frade šiem ļaus spēlēt, tomēr lai kļūtu par trenneri ir jāsaprot kurš spēlētājs spēj dot pienesumu un kuru vajag vairāk turēt laukumā.
Galvenais nav lai latvieši spēlē vairāk kā leģionāri, galvenais ir uzvarēt
Ja tu esi nodarbojies ar kādu sportaveidu un esi puslīdz domājošs cilvēks tad saproti, ka upurēt savu spēles laiku un statistiku komandas kopīgā mērķa sasniegšanas labad ir galvenais un jebkurš labs spēlētājs to zin

  +1 [+] [-]

, 2015-08-26 10:46, pirms 9 gadiem
Porziņģis par aģentu piestrādā?