Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Ukraiņu centrs Pustovijs pievienojas "Barcelona"

Andrejs Siliņš

Ukraiņu centrs Pustovijs pievienojas "Barcelona"
Artjoms Pustovijs
Foto: SIPA / Scanpix

Spāņu basketbola superkluba "Barcelona" vadība vienojusies ar "Obradoiro" vadību par ukraiņu centra Artjoma Pustovija līguma izpirkšanu - nākamsezon Ukrainas izlases centrs spēlēs Rolanda Šmita pārstāvētajā Barselonas komandā.

26 gadus vecais Pustovijs no 2015. gada pārstāvēja citu spāņu klubu "Obradoiro", turklāt pagājušajā vasarā noslēdza jaunu līgumu uz vairākiem gadiem. "Barcelona" šajā starpsezonā izteica piedāvājumu Pustovijam parakstīt līgumu uz trim sezonām.

Lai gan ukrainis bija gatavs nekavējoties pievienoties Barselonas klubam, "Barcelona" vēl bija jāpanāk vienošanās ar "Obradoiro" par līguma izpirkšanu. Tagad abas puses vienojušās un Pustovijam ceļš uz Barselonu kļuvis brīvs. Līdz ar to basketbolists parakstīs līgumu ar klubu uz trim gadiem.

Pēdējo pāris gadu laikā 218 centimetrus garais Pustovijs tiek uzskatīts par vienu no daudzsološākajiem centra spēlētājiem Spānijas ACB līgā. Pagājušajā sezonā Pustovijs vidēji guva 11,1 punktu, izcīnīja 5,9 atlēkušās bumbas un bloķēja 1,9 metienus.

Ukrainas izlases rindās Pustovijs piedalījies 2013,. 2015. un 2017. gada Eiropas čempionātu finālturnīros, kā arī 2014. gada Pasaules kausa izcīņā.

     [+] [-]

, 2018-07-25 12:44, pirms 6 gadiem
Barca lasa daudz spēlētāju intresants sastāvs būs.