Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" izīrē Vestermanu "Limoges", Nočioni pievienojas "Real"

Andrejs Siliņš

"Barcelona" izīrē Vestermanu "Limoges", Nočioni pievienojas "Real"
Andress Nočioni
Foto: AFP/Scanpix

21 gadu vecais franču saspēles vadītājs Leo Vestermans, kurš iepriekš parakstīja ilgtermiņa līgumu ar Spānijas čempioni "Barcelona", jaunajā sezonā pārstāvēs Francijas čempioni "Limoges", savukārt Madrides "Real" parakstījis līgumu ar argentīniešu uzbrucēju Andresu Nočioni.

Vestermans iepriekšējos divus gadus pārstāvēja Belgradas "Partizan", bet līdz ar finanšu problēmām klubs bija spiests pārtraukt līgumu ar spēlētāju, un Vestermans pievienojās "Barcelona". Spāņu klubs izīrējis 198 centimetrus garo saspēles vadītāju "Limoges", kas jaunajā sezonā startēs ULEB Eirolīgā. Interesi par spēlētāja piesaisti izrādīja arī Berlīnas "Alba".

198 centimetrus garais saspēles vadītājs Vestermans ir Eiropas U18 vicečempions (2009) un Eiropas U20 bronzas medaļas ieguvējs (2011) un vicečempions (2012). 2012. gadā Vestermans kļuva par Eiropas čempionāta vērtīgāko spēlētāju, bet pirms tam piedalījās arī prestižajā "Nike Hoop Summit", tiesa, vēlāk, Vestermans netika izvēlēts NBA draftā. "Partizan" rindās Vestermans kļuva par Adrijas līgas čempionu (2013) un divkārtēju Serbijas čempionu (2013, 2014).

Spānijas vicečempione Madrides "Real" sastāvu papildinājusi ar argentīniešu pieredzējušo uzbrucēju Andresu Nočioni, kurš iepriekš pārstāvēja Vitorijas "Laboral Kutxa". 35 gadus vecais 201 centimetru garais spēlētājs, kurš savulaik vairākas sezonas spēlēja aiz okeāna, pagājušajā sezonā Eirolīgā vidēji guva 13,6 punktus, izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas, atdeva 1,7 rezultatīvas piespēles un bloķēja 1,3 metienus.

"Valencia", kas arī startēs Eirolīgā, parakstījusi līgumu ar Serbijā dzimušo melnkalniešu centru Vladimiru Goluboviču, kurš pagājušajā sezonā bija Kristapa Valtera komandas biedrs Ankaras "TED Kolejliler" vienībā Turcijā. 28 gadus vecais 211 centimetrus garais Golubovičs Eiropas kausā vidēji guva 19,3 punktus un izcīnīja 10,1 bumbu pie groziem. Tāpat klubs parakstījis līgumu ar 25 gadus veco amerikāņu aizsargu Dvaitu Bakijsu. 191 centimetru garais spēlētājs pagājušajā sezonā spēlēja Toronto "Raptors", bet iepriekš pārstāvējis franču "Gravelines" un beļģu "Oostende".

Turcijas vicečempione Stambulas "Galatasaray" pagarinājusi sadarbību ar 34 gadus veco puertorikāņu saspēles vadītāju Karlosu Arojo.