Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Vai Jasikēvičs pametīs "Žalgiri" un kļūs par "Fenerbahce" galveno treneri?

Vai Jasikēvičs pametīs "Žalgiri" un kļūs par "Fenerbahce" galveno treneri?
Šarūns Jasikēvičs. Foto: EPA/Scanpix

Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris" varētu palikt bez galvenā trenera, jo Šarūns Jasikēvičs uzsācis sarunas ar Stambulas "Fenerbahce", ko nule kā pameta Žeļko Obradovičs.

Pēc Obradoviča lēmuma neturpināt darba attiecības ar "Fenerbahce", turku medijos sāka izplatīties runas par galvenajiem kandidātiem uz galvenā trenera pozīciju. Klubs nolēmis vispirms lūkoties pēc speciālista ārzemēs, bet no vietējiem treneriem kā galvenos kandidātus uzskatot Ertugrulu Erdoganu (šobrīd vada Stambulas "Galatasaray"), Erdemu Džanu (Obradoviča līdzšinējais asistents) un Ufuku Saricu (šobrīd "Pinar Karsiyaka" un Turcijas izlase).

Savukārt starp ārzemniekiem šobrīd galvenais kandidāts esot lietuvietis Šarūns Jasikēvičs, kuram gan vēl aizvien ir spēkā līgums ar "Žalgiri". Obradoviča skolnieks Jasikēvičs sācis sarunas ar Stambulas klubu, ziņo Lietuvas labākais basketbola žurnālists Donāts Urbons. Tai pat laikā Jasikēvičs ir pieprasīts arī citviet, tāpēc lēmumu par karjeras turpināšanu varētu nepieņemt līdz Spānijas ACB līgas noslēgumam.

Jau iepriekšējos gados Jasikēviča vārds izskanējis saistībā ar "Barcelona", un arī šovasar kluba vadība varētu uzrunāt lietuvieti. Šobrīd "Barcelona" piedalās ACB līgas finālturnīrā, kur šovakar aizvadīs pēdējo maču grupu turnīrā, bet pēc tam turpinās cīņu par čempiontitulu. Ja "Barsai" neizdosies izcīnīt titulu, klubs varētu izmantot iespēju pārtraukt darba attiecības ar pašreizējo galveno treneri Svetislavu Pešiču.

44 gadus vecais Jasikēvičs par treneri strādā kopš spēlētāja karjeras noslēgšanas 2014. gadā. Sākotnēji Jasikēvičs bija "Žalgira" asistents, bet kopš 2016. gada janvāra ir galvenais treneris. 2018. gada pavasarī "Žalgiris" šokēja basketbola pasauli, iekļūstot Eirolīgas "Final Four", kur izcīnīja trešo vietu. Līdzšinējais "Fenerbahce" treneris Obradovičs, pie kā Jasikēvičs spēlēja un izcīnīja titulus, nekad nav kavējies slavēt Jasikēviču arī kā treneri un noprotams, ka serbu slavenais treneris kluba vadībai ieteicis pēc sava aizstājēja lūkoties tieši Jasikēviča virzienā.


, 2020-06-25 13:53, pirms 4 gadiem
Ko nenopirksi par lielu naudu, to nopirksi par ĻOTI lielu naudu.
, 2020-06-25 14:49, pirms 4 gadiem
Intresanti būtu redzet ka būs saras superkluba
, 2020-06-25 15:01, pirms 4 gadiem
IAmJamesHarden rakstīja: Ko nenopirksi par lielu naudu, to nopirksi par ĻOTI lielu naudu.
Man liekas, ka viņš zalgirī pelna pietiekami daudz, bet paša kluba buržets priekš spēlētajiem ir tāds, ka uz diži lielām lietām nevar cerēt. A uzvarēt ta gribās.
, 2020-06-25 15:09, pirms 4 gadiem
NBAviedoklis rakstīja: Man liekas, ka viņš zalgirī pelna pietiekami daudz, bet paša kluba buržets priekš spēlētajiem ir tāds, ka uz diži lielām lietām nevar cerēt. A uzvarēt ta gribās.
tajā pat laikā savulaik uz nba nedevās, kur nauda būtu vēl lielāka
, 2020-06-25 15:17, pirms 4 gadiem
NBAviedoklis rakstīja: Man liekas, ka viņš zalgirī pelna pietiekami daudz, bet paša kluba buržets priekš spēlētajiem ir tāds, ka uz diži lielām lietām nevar cerēt. A uzvarēt ta gribās.
Nu padomā cik tad viņam jāpiedāvā, lai viņš izskatītu citu klubu. Ar zemāku algu trenerim Žalgiris tad arī varēs vairāk iegrūst spēlētāju algās.
, 2020-06-25 15:29, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: tajā pat laikā savulaik uz nba nedevās, kur nauda būtu vēl lielāka
NBA ir milzīgi nodokļi, uz papīra summa būtu lielāka bet uz rokas Eiropā vajdzētu būt ļoti tuvu.
, 2020-06-25 15:37, pirms 4 gadiem
IAmJamesHarden rakstīja: NBA ir milzīgi nodokļi, uz papīra summa būtu lielāka bet uz rokas Eiropā vajdzētu būt ļoti tuvu.
Izsitoties NBA un patrenējot kaut pāris sezonas, Eiropas nākamā cena divkāršotos. "ieekonomētu" dēļ nākotnes.
Maiks Džeimss. Foto: AFP/Scanpix
3

Trīs pagājušās sezonas Final Four dalībnieces sāks Eirolīgas play-off

ULEB Eirolīgā šovakar turpināsies izslēgšanas spēles. Pulksten 20.00 ''Monaco'' (#3) mājās spēkosies pret Stambulas ''Fenerbahce'' (#6), bet divas stundas vēlāk ''Barcelona'' (#4) savā arēnā uzņems Pirejas ''Olympiacos'' (#5). Maču translācijas ''Go3 Sport'' kanālos.
Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
7

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu pret "Maccabi", "Real" - bez uztraukuma

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91. Spānijas komandu spēlē intrigas bija daudz mazāk.
Rolands Šmits. Foto: Žalgiris
20

"Monaco" iepirkumu sarakstā ierakstīts Šmita uzvārds

ULEB Eirolīgas pamatturnīrā trešo vietu ieņēmusī AS "Monaco" starp potenciālajiem nākamās sezonas sastāva papildinājumiem noskatījusi Latvijas izlases basketbolistu Rolandu Šmitu, vēsta itāļu portāls "Sportando".