Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Mitrovičs neilgi pēc atlaišanas iesūdz ASVEL tiesā

Mitrovičs neilgi pēc atlaišanas iesūdz ASVEL tiesā
Zvezdans Mitrovičs. Foto: Zumapress.com

Riharda Lomaža pārstāvētais Francijas klubs Lionas-Vilērbānas ASVEL nesen no galvenā trenera amata atbrīvoja melnkalniešu speciālistu Zvezdanu Mitroviču, kurš tagad iesūdzējis klubu tiesā.

ASVEL aizvadītajā sezonā ieņēma trešo vietu Francijas līgā un 15. vietu Eirolīgā, tiesa, abos turnīros koronavīrusa dēļ sezonas netika pabeigtas. Maijā klubs paziņoja, ka pārtrauc sadarbību ar komandas galveno treneri Mitroviču. Kā oficiālais iemesls tika minēts pārāk daudz tehnisko piezīmju, taču aizkulisēs klīda runas par Mitroviča personiskajām problēmām, kas darba devēja uzskatos kaitējušas veikt darbu kvalitatīvi.

Ņemot vērā līguma pārtraukšanas oficiālo iemeslu, kā arī nenokārtotās finansiālās saistības, Mitroviča aģents iesniedza sūdzību jaunizveidotajā Eirolīgas basketbola jautājumu risināšanas palātā. Tā vakar pavēstīja, ka nav spējusi samierināt abas strīdā iesaistītās puses, tāpēc strīda risināšana turpināsies tiesā.

Pirms aptuveni nedēļas ASVEL oficiāli izziņoja, ka Mitroviča darba turpinātājs būs kluba īpašnieka Tonija Pārkera brālis Tīdžejs Pārkers.

Latviešu aizsargam Rihardam Lomažam ir spēkā līgums ar ASVEL arī uz nākamo sezonu.

Izmantotie resursi:
https://www.leprogres.fr/


Metjū Kostello starp Torniki Šengeliju un Danielu Heketu. Foto: Baskonia
8

Lielisks sezonas sākums, briesmīgas beigas: "Virtus" netiek Eirolīgas ceturtdaļfinālā

ULEB Eirolīgas sezona ar zaudējumu otrajā pārspēlē noslēgusies Lukas Banki trenētajam un Riharda Lomaža pārstāvētajam Itālijas basketbola klubam Boloņas "Virtus", kas izbraukumā ar 77:89 piekāpās Vitorijas "Baskonia".
Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.