Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Budučnost" prasa pārspēlēt Adrijas līgas finālu

"Budučnost" prasa pārspēlēt Adrijas līgas finālu
Jasmīns Repeša īsi pirms sērijas piektās spēles. FotoL PA Images / Scanpix

Melnkalnes basketbola superklubs Podgoricas "Budučnost" pieprasījis Adrijas līgas vadībai pārspēlēt finālsēriju, kurā pirms dažām dienām atzina Belgradas "Crvena Zvezda" pārākumu un zaudēja vietu ULEB Eirolīgā.

"Crvena Zvezda" bija Adrijas līgas labākā komanda visas regulārās sezonas garumā, taču finālsērijā saskārās ar nopietnu pretestību čempiontitula aizstāvētāju "Budučnost" veidolā. Pirmajās divās spēlēs Belgradā pārliecinošus panākumus izcīnīja "Crvena Zvezda", nākamajās divās spēlēs Podgoricā "Budučnost" revanšējās, bet izšķirošais mačs norisinājās Belgradā, un tur mājinieki neatstāja nekādus variantus viesiem (97:54), triumfējot arī visā sērijā (3-2).

Tomēr notikumi pēdējos mačos raisīja lielas emocijas - līdzjutēji kā Podgoricā, tā Belgradā bija īpaši iekarsuši un pret viesu komandām izturējās ļoti naidīgi. No tribīnēm viesu virzienā lidoja priekšmeti, un piekto maču pat nācās pārcelt par 20 minūtēm vēlāk, jo "Budučnost" komanda īsi pēc izskriešanas laukumā uz iesildīšanos to pameta drošības apstākļu dēļ. "Budučnost" amerikāņu aizsargs Noriss Kols, kurš bija viens no piektās spēles nekārtību tiešiem dalībniekiem (iesildīšanās laikā iemeta ar bumbu malā stāvošam cilvēkam, kurš filmēja sportistu), publiski izteicās, ka spēli nedrīkstēja aizvadīt šādos apstākļos.

Melnkalnes klubs norādīja, ka Adrijas līgas vadība un tiesneši pakļāvušies Belgradas līdzjutēju un "Crvena Zvezda" kluba spiedienam, nenodrošinot nepieciešamos drošības apstākļus normālai spēles aizvadīšanai. Arī "Zvezda" nepalika atbildi parādā, publiski izsakot nopēlumu "Budučnost" par to, ka sliktākos apstākļos klubs nekad nav uzņemts. "Budučnost" ar savu notikušā versiju informēja arī Eirolīgas vadību - Adrijas līgas finālā tika izspēlēta arī ceļazīme uz nākamās sezonas Eiropas klubu prestižāko turnīru.

Adrijas līgas vadība komentējusi situāciju, novirzot vainu atpakaļ klubu virzienā, kuri neesot noorganizējusi visus nepieciešamos drošības apstākļus. Līgas vadītājs Krešimirs Novosels atklājis, ka soda naudās izslēgšanas turnīrā (arī pusfinālos uzvarētājus noskaidroja sērijās) no klubiem kopā esot iekasēti vairāk nekā 100 000 eiro. Tāpat Novosels vēlreiz apliecinājis "Olympiacos", "Panathinaikos" un izraēliešu kluba "Bnei Herziliya" interesi pievienoties līgai, "Olympiacos" gan no visām esot izrādījusi nopietnāko interesi.

Pēc pēdējās spēles finālsērijā no "Budučnost" galvenā trenera amata atkāpās horvātu speciālists Jasmīns Repeša, kurš klubā strādāja tikai četrus mēnešus. Galvenā trenera amatā uz atlikušo sezonas daļu apstiprināts Petars Mijovičs, kurš strādājis kluba jaunatnes sistēmā. "Budučnost" priekšā vēl cīņa par Melnkalnes čempiontitula atgūšanu.

Izmantotie resursi:
Naslovna strana | Novosti.rs
https://www.kkbuducnost.me/
KK Crvena zvezda


Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".
Džabari Pārkers ar bumbu pret Zeku Līdeju. Foto: AFP/Scanpix

''Barcelona'' pagarina līgumu ar bijušo NBA drafta otro numuru Pārkeru

Spānijas ACB līgas un ULEB Eirolīgas grands ''Barcelona'' pavēstījis par līguma pagarināšanu ar kādreizējo NBA drafta otro numuru Džabari Pārkeru līdz 2026. gadam.