Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Umana Reyer" no izbraukuma pārved astoņu punktu pārsvaru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Umana Reyer" no izbraukuma pārved astoņu punktu pārsvaru
Foto: fiba.basketball

FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā spēlē Venēcijas "Umana Reyer" izbraukumā ar 77:69 pieveica Avellīno "Sidigas Scandone", sperot platu soli pretī uzvarai turnīrā.

Pirmajā ceturtdaļā katra komanda guva 25 punktus, tomēr līdz puslaika pārtraukumam viesiem izdevās iegūt komfortablu pārsvaru – 48:40. Dueļa turpinājumā Avellīno "Sidigas Scandone" neizdevās lauzt spēles gaitu, tādējādi tika piedzīvots zaudējums ar 69:77. FIBA Eiropas kausa ieguvējs tiks noskaidrots divu spēļu summā. Jāizceļ fakts, ka trīs no četrām ceturtdaļām beidzās neizšķirti.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais bija Ostins Dejs, kurš realizēja abus tālmetienus un guva 14 punktus, kā arī savāca četras atlēkušās bumbas zem sava groza un divreiz atbruņoja pretiniekus. Ar 13 punktiem piebalsoja Mičels Vats, un viņš visas trīs atlēkušās bumbas izcīnīja pie sāncenšu groza. Jāizceļ, ka Vats bija komandas līderis laukumā pavadītajās minūtēs – 25.

Ja Venēcijas komandai vismaz desmit punktus iemeta četri spēlētāji, tad laukuma saimniekiem bija trīs izteikti līderi. Kirilo Fesenko iemeta 19 punktus un pievienoja septiņas atlēkušās bumbas, Dezs Velss pievienoja 18 punktus, bet Džeisons Ričs iemeta 16. Visa pārējā Avellīno komanda kopā sameta tikai 16 punktus. Mājiniekus neglāba arī cīņa zem groziem – 40 atlēkušās bumbas pret 30.

Avellīno "Sidigas Scandone" finālu sasniedza, iepriekšējā kārtā pieveicot "Bakken Bears" no Dānijas, kas no tālākas cīņas bija izslēgusi Latvijas vicečempioni "Ventspili". Savukārt Venēcija ir pašreizējā Itālijas čempione, bet pērn Čempionu līgā bija jāsamierinās ar ceturto vietu.