Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Astana" pirms spēlēm pret VEF pagarina līgumu ar amerikāņiem

"Astana" pirms spēlēm pret VEF pagarina līgumu ar amerikāņiem
Braions Rašs
Foto: AFP/Scanpix

Kazahu spēcīgākā basketbola kluba "Astana" vadība pirms komandas izslēgšanas spēlēm VTB Vienotās līgas astotdaļfinālā pret Rīgas VEF pagarinājusi līgumus uz nākamo sezonu ar amerikāņu leģionāriem aizsargu Braionu Lonielu Rašu un centru Deividu Saimonu.

30 gadus vecais Saimons pievienojās Astanas komandai pirms sezonas un 18 regulārā turnīra mačos 208 centimetrus garais centrs vidēji guva 14,7 punktus un izcīnīja 5,8 atlēkušās bumbas, esot labākais komandā abos šajos rādītājos. Pirms "Astana" Saimons spēlēja "Radnički" vienībā, Adrijas līgā vidēji gūstot 19,4 punktus un izcīnot 6,5 atlēkušās bumbas. Saimons mēdz uzbrukt arī no tālās distances, tiesa, ne pārāk sekmīgi - šajā sezonā realizēti 18,8% tālmetienu.

Tāpat klubs pagarinājis līgumu uz nākamo sezonu ar komandas labāko snaiperi Braionu Lonielu Rašu, kurš šosezon iemetis 52,2% trīspunktnieku, taču nospēlējis vien četras spēles regulārajā turnīrā. Rašs pievienojās klubam tikai sezonas gaitā, bet sezonu uzsāka "Elan Chalon" komandā Francijā. 28 gadus vecais Rašs Eirolīgā vidēji guva 13,9 punktus, trāpot 46,2% trejaču.

Četrās VTB līgas spēlēs Rašs, kuram ir arī Melnkalnes pilsonība, vidēji guva 17,3 punktus, izcīnīja 4,5 atlēkušās bumbas un atdeva 3,5 rezultatīvas piespēles.

"Astana" rindās šajā sezonā spēlē astoņi viesspēlētāji, bet vēl diviem ir gan Kazahstānas, gan citu valstu pilsonības.

VEF un "Astana" astotdaļfināla duelis sāksies 1. maijā Astanā, bet otrais mačs notiks 3. maijā Latvijas galvaspilsētā. Ja nepieciešama, trešā sērijas spēle notiks 4. maijā Rīgā.


, 2013-04-25 15:24, pirms 11 gadiem
neslikti spēlētāji.. nesaprotu, kāpēc kāds VEF uzskata par favorītiem?!
, 2013-04-25 15:51, pirms 11 gadiem
bārda un sifons rakstīja: neslikti spēlētāji.. nesaprotu, kāpēc kāds VEF uzskata par favorītiem?!
Dēļ stereotipiem, ka Kazahstāna un basketbols īsti neiet kopā varbūt nemaz neiedziļinoties tajā, ka tur 8 no 12 ir ārzemnieki..
, 2013-04-25 16:00, pirms 11 gadiem
bārda un sifons rakstīja: neslikti spēlētāji.. nesaprotu, kāpēc kāds VEF uzskata par favorītiem?!
Nu varbuut taapeec, ka Astana knapi knapi tika tajos play-off, a Vefs paarliecinosi ienjeema 4vietu laikam.... Varbuut arii taapec ka Astana izbraukumaa ir pilniigaakie meesli un zaudee visiem 20+ acus?? Paaris tresaas skjiras niggu speeleesana nenoziimee, ka tas taveejo komandu nostaada favoriitpoziicijaas....Taa kaa seerija ir liidz 2 uzvaraam, varbuutiiba ka Vefs netiks taalaak ir tuva 0....Pirmo machu izbraukumaa iespeejams minimaali pakaasiiis (lai gan arii tajaa machaa vinji buus favoriiti) un tad divos peec kaartas maajas machos, paarbrauks paari....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-04-25 17:06, pirms 11 gadiem
Kadrs23 rakstīja: Nu varbuut taapeec, ka Astana knapi knapi tika tajos play-off, a Vefs paarliecinosi ienjeema 4vietu laikam.... Varbuut arii taapec ka Astana izbraukumaa ir pilniigaakie meesli un zaudee visiem 20+ acus?? Paaris tresaas skjiras niggu speeleesana nenoziimee, ka tas taveejo komandu nostaada favoriitpoziicijaas....Taa kaa seerija ir liidz 2 uzvaraam, varbuutiiba ka Vefs netiks taalaak ir tuva 0....Pirmo machu izbraukumaa iespeejams minimaali pakaasiiis (lai gan arii tajaa machaa vinji buus favoriiti) un tad divos peec kaartas maajas machos, paarbrauks paari....
nu, nu, tikai neteiksim, ka šie ir trešās šķiras, nezinu par pārējie 6, bet, ja kāds no šiem 2 spēlētu jebkurā Latvijas klubā kopš neatkarības atgūšanas, tad jau automātiski tiktu uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem leģionāriem. Mums tomēr vairumā gadījumu ir pieņemts ņemt kaķi maisā pēc universitātes absolvēšanas, nevis spēlētājos ar pieredzi, pietam vienās no labākajām Eiropas līgām, kurās gūti vidēji pāri 10 punktiem. Ja neskaita Rowlendu, es vispār neatceros, kad kāds latviešu klubs būtu varējis atļauties spēlētāju, kas iepriekšējā sezonā kapājis ļoti augstā līmenī. Tie paši Kavaļausks un Daniels pirms VEFa spēlēja 2. līgās. Takā tie galīgi nav "3. šķiras niggas", un es drīzāk sliecos domāt, ka VEFs tiek uzskatīts par favorītiem dēļ augstākas vietas savā grupā un stereotipa, ka Kazahstānā tak basketbolu nemāk spēlēt, bet sastāvs viņiem pat ļoti labs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-04-25 18:27, pirms 11 gadiem
funkyz rakstīja: nu, nu, tikai neteiksim, ka šie ir trešās šķiras, nezinu par pārējie 6, bet, ja kāds no šiem 2 spēlētu jebkurā Latvijas klubā kopš neatkarības atgūšanas, tad jau automātiski tiktu uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem leģionāriem. Mums tomēr vairumā gadījumu ir pieņemts ņemt kaķi maisā pēc universitātes absolvēšanas, nevis spēlētājos ar pieredzi, pietam vienās no labākajām Eiropas līgām, kurās gūti vidēji pāri 10 punktiem. Ja neskaita Rowlendu, es vispār neatceros, kad kāds latviešu klubs būtu varējis atļauties spēlētāju, kas iepriekšējā sezonā kapājis ļoti augstā līmenī. Tie paši Kavaļausks un Daniels pirms VEFa spēlēja 2. līgās. Takā tie galīgi nav "3. šķiras niggas", un es drīzāk sliecos domāt, ka VEFs tiek uzskatīts par favorītiem dēļ augstākas vietas savā grupā un stereotipa, ka Kazahstānā tak basketbolu nemāk spēlēt, bet sastāvs viņiem pat ļoti labs.
jāsaka tā mazais ,ko Tu vispāri zini? savā laikā Bročos ne tādi vien ir speļējuši tāpat kā Ventspilī..
, 2013-04-25 18:36, pirms 11 gadiem
coldasice rakstīja: jāsaka tā mazais ,ko Tu vispāri zini? savā laikā Bročos ne tādi vien ir speļējuši tāpat kā Ventspilī..
haha, paldies, ka liec man justies jaunam nu nosauc kādu spēlētāju, kas bija labs jau pirms nonāca Latvijas klubā? Tas, ka pēc tam daži ir kļuvuši pat par ļoti augstas klases spēlētājiem jau ir cits jautājums.
Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Kemnicas "Niners" basketbolisti ar Eiropas kausu. Foto: Ernesto Uhlmann/Niners Chemnitz

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.
Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
7

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu pret "Maccabi", "Real" - bez uztraukuma

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91. Spānijas komandu spēlē intrigas bija daudz mazāk.