Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Gailītis: "Pēdējā ceturtdaļā padevāmies"

Gailītis: "Pēdējā ceturtdaļā padevāmies"
"VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis. Foto: Mikus Kļaviņš

"Slikta spēle, it īpaši uzbrukumā. Pēdējā ceturtdaļā mūsu komanda padevās, par ko man ir lielākie pārmetumi. "Akmeņus" var mest ne tikai trenera, bet arī spēlētāju lauciņā. Tā nedrīkst izturēties pret basketbolu kā spēli un līdzjutējiem. Spēlētājiem vajadzētu pieņemt zināmus mērus savā galvā, lai neatkārtotos tādas situācijas," pēc zaudējuma VTB Vienotajā līgā pret Kazaņas "Unics" basketbolistiem sacīja "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis.

"Ņemot vērā šīs nedēļas spēļu grafiku, komanda nedaudz ir nogurusi, tomēr tas nav attaisnojums. "Unics" ir ļoti spēcīga komanda. Viņi tikko zaudēja spēli ULEB Eirokausā (piektdien pret "Valencia Basket", aut.), uz viņiem bija zināms spiediens no vadības puses. Viņi šodien bija ilgāk motivēti," pēc spēles secināja Gailītis.

"VEF Rīga" galvenais treneris slikto otrā puslaika sākumu, kur pirmo piecu minūšu laikā netika gūti punkti, izskaidroja ar faktu, ka "Unics" ir ļoti spēcīga aizsardzības komanda, kurai pamatrotācijā nav vāju aizsardzības spēlētāju, papildus norādot uz savas komandas nepareizajiem lēmumiem uzbrukumos.

Līdz preses konferences sākumam Gailītis jau bija uzzinājis, ka "VEF Rīga" "Olybet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgas ceturtdaļfinālā vajadzēs spēlēt pret "Avis Rapla". "Būsim gatavi, jo nav citas iespējas," Gailītis izteicās par gaidāmajām spēlēm.

"Vēlos apsveikt savus spēlētājus. Spējām pareizi noskaņoties šodienas spēlei pēc iepriekšējā zaudējuma (pret "Valencia Basket", aut.). Izturējāmies pret pretinieku ar cieņu. Labi spēlējām aizsardzībā, it īpaši otrajā puslaikā," uz spēli atskatījās viesu galvenais treneris Dimitrs Priftis.

"Erikam Makolumam ir savainojums, tādēļ viņš šodienas spēlē nepiedalījās. Gandrīz pusei no komandas spēlētājiem ir mikrotraumas,” Priftis sniedza informāciju par esošajām traumu problēmām komandā.

Gan "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis, gan Kazaņas "Unics" spēlētājs Maurīss Ndours preses konferencē norādīja uz nevajadzīgajiem asumiem spēles galotnē. "Asumiem bija jābūt ceturtās ceturtdaļas sākumā, nevis pēc spēles, kad tu zaudē. Tu nevari spēlēt tik sliktas un nevarīgas (spēles, aut.) beigas un pēc tam sākt kauties," īpaši kritiski par spēles momentu izteicās Gailītis. Vēl 33. minūtē Andrejs Gražulis samazināja "VEF Rīga" deficītu līdz 50:63, bet atlikušajā laikā Latvijas vienība kapitulēja pretiniekiem ar 2:19.

Rakstu sagatavoja Sportacentrs.com Jauno žurnālistu akadēmijas dalībnieks.