Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Blūms: "Kaut kā neiet šosezon..."

Andrejs Siliņš

Blūms: "Kaut kā neiet šosezon..."
Jānis Blūms
Foto: elcorreo.com

"Skriet varu, ar bumbu arī darbojos, bet tikai ar kreiso roku. Vienīgi nevar pa grozu uzlādēt," par gūtā labās rokas plaukstas locītavas savainojumu portālam Sportacentrs.com stāstīja Latvijas izlases kapteinis Jānis Blūms. Basketbolists atklāj, ka savainojuma ārstēšanai vajadzēs vēl vismaz nedēļu.

"Diezgan traki, jā..." - tā savu plaukstas locītavas savainojumu raksturo Jānis. Neveiksmīgā epizode notika pagājušās nedēļas pirmajā Eirolīgas Top16 cīņā pret Sjēnas "Montepaschi", kad aizsargs skrējis ārā no veidotā aizsega. "Izmežģīju kārtigi. Zini, kā ir, kad tā kārtīgi izmežģī potīti. Tas pats, tikai ar plaukstas locītavu. Un tieši labajai, metiena, rokai," ne visai patīkamo situāciju skaidro Blūms. "Viss nokrakšķēja. Sākumā domāju, ka ir lauzta. Paldies Dievam, lauzts nav, ir smagi izmežģīts."

"Gribējās jau uzspēlēt vairāk Eirolīgas Top16, pie tam vēl pret Ādi šodien. Šoeiz latviešu duelis izpaliks. Būs jāatliek uz otro spēli Malagā, kas zina - varbūt tā būs izšķirošā spēle par tikšanu tālāk," optimismu nezaudē Bilbao aizsargs. "Šodien abām komandām uzvaras ir ļoti svarīgas. Domāju, ka mājās mums noteikti vajadzētu viņus uzvarēt."

Lai atlabtu pēc šī savainojuma, nepietiks vien ar pāris dienām. "Tā kā tā ir metiena roka, būs vajadzīgas kādas divas līdz trīs nedēļas. Nedēļa jau ir pagājusi, vēl tikpat pavisam noteikti," lai arī mest pa grozu ar labo roku nevar, Blūms nesēž rokas klēpī salicis, bet cītīgi trenējas, lai brīdī, kad roka atļaus atgriezties, būtu pienācīga fiziskā forma. "Skriet varu, ar bumbu arī darbojos, bet tikai ar kreiso roku. Vienīgi nevar pa grozu uzlādēt. Tagad būšu labi satrenējies mest ar kreiso roku," smej Jānis.

"Kaut kā neiet šosezon," Jānis atgādina, ka šī nav pirmā reize šosezon, kad savainojuma dēļ spēlētājs nevar doties laukumā. "Biju jau labā formā, sākām visus uzvarēt, bet atkal nedaudz satraumējos. It kā jau nekas traks nav bijis, ja nu vienīgi celis, kas no pārslodzes streikoja. Tad pa aci dabūju, tad pa gūžu," ar optimistiskiem smiekliem saka Latvijas izlases kapteinis. "It kā nekad neesmu bijis baigi traumatisks, bet šīs tādas neveiksmīgas sagadīšanās."

Jānis Blūms šosezon "Bilbao Basket" rindās ULEB Eirolīgā desmit mačos laukumā vidēji pavadījis 16 minūtes un 19 sekundes, guvis 7,6 punktus, izprovocējis divas piezīmes un atdevis 1,2 rezultatīvas piespēles. Spānijas ACB līgā Jānim 16 mačos vidēji 15 minūtes un 5,6 gūti punkti.

 +18 [+] [-]

, 2012-01-25 19:03, pirms 12 gadiem
Fox__ rakstīja: Nejēdz spēlēt, nevis neiet!
paldies par tavu viegokli, daini!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-01-25 19:21, pirms 12 gadiem
Nezinu kā viņš izmežģīja, bet pats reiz labi pamežģīju, spiežot svaru guļus. Pēc tam, lai arī ikdienā vairs nejūti, tomēr pie lielākām slodzēm trauma liek par sevi manīt. Jācer, ka viss būs ok Jānim.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-01-25 19:40, pirms 12 gadiem
makaka3 rakstīja: ānusu izmežģīji?
Tev tik viena lieta prātā.

  +7 [+] [-]

, 2012-01-25 19:43, pirms 12 gadiem
Līdzīga situācija kā Dirkam, šis arī nevar atgūties, jo izlasē spēlēja!... ir,ir daļēji tās sekas no vasaras izlasē, par to jau daudz tika diskutēts pirms sezonas..
Veselību, Jānim!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2012-01-25 20:31, pirms 12 gadiem
Vajadzēja atpūsties? Vajadzēja! Domāju, ka Jānis izdarīs pareizos secinājumus un nonāks pie slēdziena, ka EČ Lietuvā bija pēdējais izlases sastāvā.

  +5 [+] [-]

, 2012-01-25 20:35, pirms 12 gadiem
Krokodils rakstīja: Vajadzēja atpūsties? Vajadzēja! Domāju, ka Jānis izdarīs pareizos secinājumus un nonāks pie slēdziena, ka EČ Lietuvā bija pēdējais izlases sastāvā.
Paga spāņi kā ārdījās Lietuvā tā arī klubos. Šaubos vai viņi ir citplanētieši, bet parasti cilvēki.

  +1 [+] [-]

, 2012-01-25 20:36, pirms 12 gadiem
Pēc Eirolīgas statiem (vidēji 16 minūtes un 19 sekundes, 7,6 pts un 1,2 rez. piespēles) neizskatās, ka tik traki.

  +1 [+] [-]

, 2012-01-25 21:35, pirms 12 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Paga spāņi kā ārdījās Lietuvā tā arī klubos. Šaubos vai viņi ir citplanētieši, bet parasti cilvēki.
Paskaties uz Pau Gasol, tālu no sava labākā snieguma, tas pats arī ar Dirku...

  -3 [+] [-]

, 2012-01-25 22:06, pirms 12 gadiem
Nekas nebēdā..viss būs labi
Tev vienīgam neiet..
Kārtējo reizi VEF komanda Eiropā un VTB ir izgāzusies,play off aiz kalniem..
Verēs sisties pa Baltiju un Latviju.vismaz savā sētā jācīnās godam

  +1 [+] [-]

, 2012-01-25 22:07, pirms 12 gadiem
Krokodils rakstīja: Vajadzēja atpūsties? Vajadzēja! Domāju, ka Jānis izdarīs pareizos secinājumus un nonāks pie slēdziena, ka EČ Lietuvā bija pēdējais izlases sastāvā.
Jā! Tikai ne izlasi. Paskat Biedrs joprojām nav atguvies. Te jau bez kāda vārdotāja vai zintnieka laikam neiztikt.