Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

Štelmahers: "Šādā sastāvā komandas bilde sāk izskatīties daudz patīkamāk"

Štelmahers: "Šādā sastāvā komandas bilde sāk izskatīties daudz patīkamāk"
Roberts Štelmahers. Foto: basketballcl.com

Pēc Čempionu līgas pirmās uzvaras "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers izteica lielu gandarījumu par ko, ka komandā beidzot var spēlēt ar plašāku sastāvu, kas ļauj labāk organizēt spēli un lielā mērā arī palīdzēja tikt pie panākuma pret turku "Banvit".

Pēc komandas pirmās uzvaras šajā Čempionu līgas sezonā, ventspilnieku galvenais treneris Roberts Štelmahers neslēpa prieku, paslavējot gan komandu, gan līdzjutējus: “Apsveicu visus ar uzvaru, kura nemaz tik viegli nenāca. Bija jāpagaida divas spēles, bet šodien mums jau ir uzvara, par ko esam ļoti priecīgi. Esam arī priecīgi par to, ka komandā ir papildinājumi, un uzreiz redzams, kā mainās spēle. Arī groza apakšā esam kļuvuši spēcīgāki un jau varam tur kaut ko padarīt, lai gan Usmans tikai vakar pirmo reizi trenējās ar komandu, bet Zaķis tikai šodien dabūja masku un vispār tā īsti nav trenējies. Tātad arī tur mēs varam nospēlēt vēl labāk. Paldies līdzjutējiem! Īsti nepētīju, cik viņu bija, bet viņi visu laiku bija skaļi, kas bija ļoti forši. Prieks par to, noteikti nāciet vēl.”

“Tā bija lieliska spēle. Es jutu lielu enerģiju no komandas, no faniem un, tas palīdzēja cīnīties visu maču. Mēs paveicām labu darbu aizsardzībā, taču mača beigās abos laukuma galos nepieņēmām tos labāko lēmumus, tomēr turpinājām turēties kopā kā komanda līdz beigām un tā arī izcīnījām šo uzvaru,” aizvadīto maču komentēja produktīvākais ventspilnieks Džonatans Arledžs.

Jautāts par to, kas tieši izšķīra mača iznākumu, Štelmahers vēlreiz uzsvēra plašākas spēlētāju rotācijas nozīmi: “Protams, visa komanda cīnījās, bet no manas puses ļoti svarīgi bija tas, ka beidzot varēja izmantot jaunos spēlētājus, arī Bērziņu. Visi uz kādu laiku iegāja spēlē, varēju redzēt, ko viņi var izdarīt, un man viss apmierināja. Tiešām labi, ka varu strādāt ar vairāk spēlētājiem, nekā tas bija pēdējā laikā un tā bilde jau sāk izskatīties daudz patīkamāk.”

Viesu treneris Ahmets Gjurgens uzsvēra gan savas komandas spēles problēmas, gan milzīgo atšķirību komandu izmesto soda metienu skaitā (38 pret 14): “Gribu paslavēt savu komandu par cīņu līdz galam un arī apsveikt “Ventspili” ar pirmo uzvaru. Domāju, kopumā mēs spēlējām to basketbolu, kādu vēlējos redzēt un arī par komandas cīņas sparu man pārmetumu nav. Protams, skatīsimies spēli vēlreiz, taču pirmais, ko varu pateikt pēc šī mača, ir, ka brīžos, kad bija iespēja noķert sāncenšus, pārņemt vadību, sekoja nesaprotamas svilpes. Paši varat pārliecināties, cik liela ir atšķirības komandu izmestajos soda metienu skaitā. Diemžēl zaudējām spēli, kurā varējām arī uzvarēt. Šodien mazāk punktu kā ierasts guvām ātrajās pārejās, tomēr jāsaprot, ka spēlējām viesos. Protams, tik un tā mums vajadzēja spēlēt ātrāk un vairāk kontrolēt spēli, taču mūsu garie spēlētāji šodien īsti nevēlējās skriet, un arī tāpēc neveidojās situācijas ar ātrām pārejam no viena groza uz otru. Jāsaka, ka iespēju bija mazāk arī tādēļ, ka ļoti bieži spēli pārtrauca svilpes.”

Viesu komandas produktīvākais spēlētājs šajā mačā bija meksikānis Alekss Peress, kurš pagājušajā sezonās rūpējās ar “VEF Rīga” saspēles veidošanu: “Esmu apmierināts ar to, kā mēs cīnījāmies visas 40 minūtes. Spēlējām agresīvu basketbolu, tādu, kā vēlās treneris, taču dažas tiesnešu svilpes nebija mums par labu. Taču ir, ka ir, arī tā ir spēles sastāvdaļu. Par komandas spēles un intensitāti varu būt priecīgs.”


, 2018-10-24 12:18, pirms 5 gadiem
Bezfilma izskatās vienādi jebkurā sastāvā
Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".