Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Robinsons: "Rīgā viss ir jauki, atskaitot laikapstākļus"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Robinsons: "Rīgā viss ir jauki, atskaitot laikapstākļus"
Džeralds Robinsons
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

VEF Rīga" amerikāņu aizsargs Džeralds Robinsons (25) šosezon komandā ir viens no līderiem. Intervijā vienības mājas lapā spēlētājs atzīst, ka izdevies veiksmīgi iekļauties komandā, spēles stils viņam ir ērts. Vienīgi laikapstākļi pagaidām sagādā mazāk patīkamas emocijas.

Robinsons Rīgā ir jau teju divus mēnešus, līdz ar to jau sakrāti iespaidi. "Viss bijis jauki, atskaitot laikapstākļus, jo neesmu pieradis, ka tik ātri kļūst auksts," atzīst amerikāņu basketbolists. "Pašu pilsētu īpaši daudz vēl neesmu apskatījis, jo tam nav bijis pietiekami laika. Bijis saspringts grafiks, lai gan tajā paša laikā sanācis pabūt daudzās citās vietas. Rīgā galvenokārt veicu savus tiešos darba pienākumus - pamatā dodos tikai uz treniņiem un pēc tiem uz mājām. Vienu reizi ar komandu bijām vakariņās vecpilsētā, kad nedaudz pastaigāju apkārt. Parasti lielāku savas dzīvesvietas izpēti veicu tad, kad ciemos ierodas draugi un ģimene. Kad pienāks tas laiks, būs jāiepazīst Rīgas vēsture."

Komandā viņš ir labi iejuties. "Liels nopelns tajā ir treneriem un komandas biedriem, ka esmu tik labi uzņemts un savā lomā varu justies tik ērti. Vienkārši daru visu, lai palīdzētu uzvarēt. Piemēram, šobrīd mēģinu kļūt par labāku spēlētāju aizsardzībā un dotu lielāku pienesumu cīņā par atlēkušajām bumbām. Mums visiem ir daudzpusīgas lomas, kurās varam darīt vairāk par vienu lietu," norāda Džeralds Robinsons. "VEF ātrā spēle sader labi ar manu stilu, taču jūtu, ka vajadzības gadījumā esmu spējīgs pielāgoties lēnākam, pozicionālam spēles stilam. Mūsu gadījumā labi der ātrais stils, jo visās pozīcijās ir spēlētāji, kas spēj skriet - aizsargi, malējie spēlētāji, arī garie. Tas ir vēl viens iemesls, kas sekmējis manu iejušanos komandas modelī - tas, ka mēs viens otru papildinām. Protams, neizpaliek reizes, kad treneris kaut ko aizrāda, bet tas piederas pie lietas."

Vēl intervijā amerikāņu basketbolists stāsta par savu iepriekšējo pieredzi Eiropā, kas tika gūta Beļģijā un Izraēlā. Tāpat Robinsons atklāj interesantus faktus, piemēram, to, ka koledžas laikā viņš palīdzējis tēva trenētajai tenisa komandai un guvis pat uzvaru vienā NCAA līmeņa tenisa mačā.

Visu sarunas tekstu var aplūkot ŠEIT.

Šosezon aizvadītas tikai dažas spēles, bet Robinsona vidējā statistika pagaidām ir pietiekoši iespaidīga, it sevišķi VTB līgā un Eirokausā, kur viņš gūst caurmērā 19.3 un 20.0 punktus.

Izmantotie resursi:
www.vefriga.com

  +8 [+] [-]

, 2014-10-24 16:01, pirms 10 gadiem
Lai veicas viņam, pagaidām īsts VEF līderis

  +7 [+] [-]

, 2014-10-24 16:03, pirms 10 gadiem
Pretēji Niksam

  +7 [+] [-]

, 2014-10-24 16:21, pirms 10 gadiem
Normāls čalis.

  +7 [+] [-]

, 2014-10-24 17:27, pirms 10 gadiem
Cepuri nost Robinsonam, gan par viņa cīņassparu un lielisko sniegumu laukumā, gan arī par to, ka vienmēr ir pirmais spēlētājs, kas pēc spēles aplaudē skatītājiem, pat ja VEF spēlē izbraukumā. Lai veicas viņam un arī komandai.

  +7 [+] [-]

, 2014-10-24 17:27, pirms 10 gadiem
Viens no pēdējā laika kvalitatīvākajiem leģionāriem.

  -1 [+] [-]

, 2014-10-24 19:09, pirms 10 gadiem
wooow nu ta brinumi !!