Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Obradovičs: "NBA klubi gribēja mani intervēt. Es sniedzu intervijas žurnālistiem..."

Obradovičs: "NBA klubi gribēja mani intervēt. Es sniedzu intervijas žurnālistiem..."
Žeļko Obradovičs
Foto: AP/Scanpix

Viens no visu laiku izcilākajiem Eiropas speciālistiem Žeļko Obradovičs atklājis, ka aizvadītajā vasarā vairāki Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) klubi vēlējušies treneri uzaicināt uz darba intervijām, taču Obradovičam, kurš tagad vada Stambulas "Fenerbahce Ulker", tas šķitis nepieņemami.

"Nē, godīgi - nē," atbildot uz jautājumu par iespējām pagājušajā vasarā doties uz NBA, sacīja Obradovičs. "Bija runas par to, un divas NBA komandas kontaktējās ar aģentiem, bet ne mani personīgi. Dažas komandas apsvēra kaut kādas intervijas - lai es dodos uz turieni un sniedzu interviju viņiem. Teicu, ka intervijas sniedzu žurnālistiem, nevis...jūs zināt."

53 gadus vecais Obradovičs no 1999. līdz 2012. adam vadīja Atēnu "Panathinaikos", tad vienu sezonu izlaida, bet aizvadītajā vasarā kļuva par "Fenerbahce Ulker" galveno treneri, parakstot ar Stambulas bagāto klubu līgumu uz divām sezonām. Obradovičs ir astoņkārtējs (!) Eirolīgas čempions, un Stambulā cer uz serbu speciālista spēju aizvest titulu uz Turciju.

"Ja gribat runāt ar mani, visupirms jums jābrauc pie manis," turpināja Oradovičs. "Otrkārt, ja kāds grib mani savā komandā, viņš par mani jau visu zina. Par ko tad vēl runāt? Vai esmu gatavs un vai protu savu darbu? Tas ir ļoti dīvaini. Jebkurā gadījumā biju gatavs tikties ar [NBA] cilvēkiem, bet neviens ar mani tieši nerunāja. Viņi teica aģentiem, lai esmu gatavs. Bet es nekad par to nopietni neaizdomājos, ja netiek runāts tieši ar mani."

ULEB Eirolīgas jauno sezonu "Fenerbahce Ulker" sākusi ar uzvaru Kijevā pār Ainara Bagatska "Budivelnik", bet rītvakar mājās uzņems vareno "Barcelona". Turcijas čempionātā divas pārliecinošas uzvaras divos mačos, bet svētdien jātiekas ar citu Stabulas klubu "Bešiktaš".

Izmantotie resursi:
OTE TV


, 2013-10-24 11:59, pirms 11 gadiem
Kārtīgs vīrs neies dejot pēc jeņķu stabules!
, 2013-10-24 12:02, pirms 11 gadiem
Cilvēks, kurš runā patiesi! Ko gan viņi (NBA klubu vadītāji) varētu viņam jautāt?
, 2013-10-24 13:00, pirms 11 gadiem
galvenā atšķirība ir tajā, ka ASV, Eiropā, nemaz nerunājot par bijušajām PSRS un Dienvidslāviju, ir pilnīgi dažādas mentalitātes. ja, piemēram, Krievijā t.i. Eiropā CSKA prezidents ar svītu pats personiski aizbrauktu pie sev tīkamā trenera un personiski pateiktu - tā un tā - tu esi baigais vecis un mēs gribam tevi pie sevis, tad ASV tas nav pieņemams. tur no sākuma tiek sūtīti kluba aģentiem pie trenera aģentiem, pēc tam kluba aģenti pie trenera, sarunas un intervijas bez gala un pašā nobeigumā, kad viss jau ir skaidrs, kluba prezidents/īpašnieks dodas pie trenera uzlikt parakstus. tas arī ir galvenais iemesls, kāpēc NBA nav Eiropas labāko treneru, jo Eiropā viss notiek savādāk.
, 2013-10-24 13:01, pirms 11 gadiem
m. scofield rakstīja: Cilvēks, kurš runā patiesi! Ko gan viņi (NBA klubu vadītāji) varētu viņam jautāt?
Daudz - kāds ir viņa skatījums uz komandu, kuras pozīcijas vajadzētu pastiprināt, kādu stilu viņš grasās spēlēt. Vai viņš var no (piem "Bobcats") izveidot play-off komandu. Domā, ka ja treneris ir labs viņu uzreiz ņems par galveno?

Tepat Eiropā notiek tāpat, ka klubu GM aizbrauc pie treneriem un pārrunā dažus vārdus kas un ka, nevis - šis ir labs, davai ņemam par galveno.
, 2013-10-24 18:23, pirms 11 gadiem
Pareiza attieksme, apsveicami!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Metjū Kostello starp Torniki Šengeliju un Danielu Heketu. Foto: Baskonia
17

Lielisks sezonas sākums, briesmīgas beigas: "Virtus" netiek Eirolīgas ceturtdaļfinālā

ULEB Eirolīgas sezona ar zaudējumu otrajā pārspēlē noslēgusies Lukas Banki trenētajam un Riharda Lomaža pārstāvētajam Itālijas basketbola klubam Boloņas "Virtus", kas izbraukumā ar 77:89 piekāpās Vitorijas "Baskonia".
Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.