Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Prienai" treneris: "Tikko novērsāmies, brāļi Boli trenējās bez lielas atdeves"

Andrejs Siliņš

"Prienai" treneris: "Tikko novērsāmies, brāļi Boli trenējās bez lielas atdeves"
Virginijs Šešks
Foto: 15min.lt

Lietuvas basketbola kluba "Prienai" galvenais treneris Virginijs Šeškus, tiekoties ar medijiem pirms jaunās sezonas, atcerējies pagājušās sezonas notikumus, komandā esot slavenajiem brāļiem Liandželo un Lamelo Boliem.

"Kad mūsu attiecības kļuva sliktākas, redzējām, ka viņus tas neuztrauc. Izskatījās, ka viņi jūt līdzi pretinieku komandām. Es ļoti cienu Dželo [Liandželo Bolu] - viņš ir labs puika. Taču tēvs traucē viņiem iet tālāk," Šeškus uzskata, ka Lavāra publiskie izteicieni un izgājieni viņa dēliem traucēs attīstīt nopietnas karjeras profesionālajā basketbolā.

Ja Liandželo treneris nosauca par "labu puiku", tad attiecības ar jaunāko Bolu ģimenes atvasi Lamelo neesot bijušas tik labas. "Ja viņu nepiespiedīs strādāt, viņam būs grūti. Viņš ir talants, bet viņš ir slinks. Prienos aicinājām viņus ēst pareizi un veselīgi, bet viņi darīja, ko vien vēlējās," atklāja Šeškus. "Tikko novērsāmies no viņiem, viņi trenējās bez lielas atdeves."

Pēc "Prienai" atstāšanas brāļi Lamelo un Liandželo spēlēja sava tēva izveidotajā Junioru basketbola asociācijā (JBA), kas norisinājās no jūnija otras puses līdz augusta vidum. Līgā uzvaru izcīnīja Losandželosas komanda, par rezultatīvāko un vērtīgāko (MVP) spēlētāju kļuva 19 gadus vecais Liandželo.

Līga izcēlās ar ļoti augstu rezultativitāti, maz darbībām aizsardzībā. Piemēram, Zvaigžņu spēlē tika fiksēts rezultāts 202:189, un Liandželo Bols tika nosaukts par MVP... Līgas finālā Losandželosa uzveica Sietlu ar 132:121, un Liandželo guva 58 punktus.

Pēc sezonas beigām parādījās vairāku spēlētāju neapmierinātība par nesaņemto atalgojumu - līgas noteikumi paredzēja, ka katrs spēlētājs saņem 3000 dolāru lielu mēnešalgu. Tāpat līga sedza ceļošanas, dzīvošanas un ēdināšanas izmaksas. Neviens no līgā uzspēlējušajiem jauniešiem vairs nevar pretendēt uz basketbola stipendiju kādā no ASV koledžām.

Tikmēr "Prienai", neraugoties uz pēdējo vietu pagājušajā sezonā, šovasar saglabāja vietu Lietuvas elitē, jo no otrās līgas nākušais klubs nevarēja nodrošināt noteikumiem atbilstošu mājas spēļu arēnu. Prienu komandā jaunajā sezonā atkal spēlēs brāļi - šoreiz tie būs veterānu dvīņi Darjušs un Kšištofs Lavrinoviči. Tāpat piesaistīts veterāns Mindaugs Lukauskis un vairāki ārzemnieki, tostarp latviešu aizsargs Dāvis Lejasmeiers.

Aizkulisēs runā, ka "Prienai" vedot pārrunas ar kādu ASV producentu kompāniju par dokumentālās filmas izveidi sezonas garumā, uzsvaru liekot uz garākajiem dvīņu brāļiem pasaulē. Oficiāli gan šāda informācija pagaidām nav apstiprināta.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-24 15:35, pirms 6 gadiem
Kā tur palika ar to Lonzo Bola koncertu Lietuvā, šovasar?