Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Pēdējā skaļā pāreja Eiropas basketbola vasarā? Slukass atgriežas "Olympiacos"

Agris Suveizda

Pēdējā skaļā pāreja Eiropas basketbola vasarā? Slukass atgriežas "Olympiacos"
Kostass Slukass "Olympiacos" formā. Foto: AP/Scanpix

Grieķijas basketbola klubs Pirejas "Olympiacos" paziņojis par vienošanās panākšanu ar grieķu saspēles vadītāju Kostasu Slukasu. Sadarbība noslēgta uz trim gadiem.

Basketbola gaitas sācis tieši Pirejas "Olympiacos", kopš 2015. gada Slukass pārstāvēja Stambulas "Fenerbahce", un iepriekšējās divas sezonas viņam bija produktīvākās Eirolīgas karjerā. Šosezon Slukass sāka 19 no 25 spēlēm un vidēji 29 minūtēs un trīs sekundēs guva 11,6 punktus (otrā vieta komandā aiz Nando De Kolo 15,9 punktiem), izdarīja 6,1 rezultatīvu piespēli (ceturtā vieta līgā), izcīnīja 2,8 atlēkušās bumbas, pārtvēra 0,9 bumbas un pieļāva 2,6 kļūdas. Sezonu pirms tam grieķis vidēji spēlē guva 11,8 punktus un iekļuva sezonas simboliskajā pieciniekā.

Stambulas "Fenerbahce" rindās Slukass 2017. gadā triumfēja Eirolīgā, trīsreiz kļuva par Turcijas čempionu un ieguva divus Turcijas kausus. Savukārt Pirejas "Olympiacos" kreklā viņš Eirolīgā ir uzvarejis pat divreiz – 2012. un 2013. gadā. Tāpat Slukass divreiz ir kļuvis par Grieķijas čempionu un ieguvis vienu Grieķijas kausu.

Pirejas "Olympiacos" pavēstīja, ka līdz ar Slukasa iegūšanu ir noslēgusi komplektāciju jaunajai sezonai. No iepriekšējās sezonas sastāva izdevās paturēt gan Jorgosu Printezi un Vasili Spanuli, gan arī Aleksandaru Vezenkovu. Bez Slukasa vienības sastāvs papildināts arī ar Hasanu Mārtinu, Livio Žanšarlu, Jannuli Larendzaki, Čārlzu Dženkinsu un Ēronu Herisonu.

Izmantotie resursi:
https://www.olympiacosbc.gr/el/news...