Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Beļģu "Oostende" uzmet ULEB, spēlēs jaunajā FIBA turnīrā

Andrejs Siliņš

Beļģu "Oostende" uzmet ULEB, spēlēs jaunajā FIBA turnīrā
Foto: bcoostende.be

Beļģijas čempionvienības "Telenet Oostende" kluba vadība negaidīti mainījusi plānus saistībā ar jauno sezonu - klubs tomēr nestartēs ULEB Eiropas kausā, kur jau ielozēts vienā no grupām. Tā vietā komanda tiks pieteikta startam jaunajā FIBA veidotajā turnīrā.

FIBA un ULEB cīņa par klubu basketbola pārmaiņām Eiropā šovasar novedusi pie zināmas neskaidrības un sajukuma. Vairākas komandas, tai skaitā Latvijas čempione Rīgas VEF, atteikušās no dalības eirokausos vispār un ieņem nogaidošu pozīciju, dažas pametušas ULEB Eiropas kausu un pievienojušās FIBA vēl oficiāli neizveidotajam turnīram.

Ja citas par nepiedalīšanos ULEB Eiropas kausā paziņoja vēl pirms izlozes, tad "Oostende" to izdarījusi tikai tagad, kad grupas jaunajai sezonai jau salozētas, pie tam kluba mājaslapā jau bija publicēts spēļu kalendārs. Pēdējo četru gadu Beļģijas čempione bija ielozēta B grupā kopā ar Berlīnes "Alba", itāliešu "Enel Brindisi", Ojāra Siliņa un Artūra Strautiņa "Grissin Bon Reggio Emilia", spāņu "Gran Canaria" un franču "Le Mans".

Pagaidām nav skaidrs, kas ieņems "Oostende" vietu B apakšgrupā.

FIBA turpina mēģinājumus pārvilināt ULEB Eiropas kausa komandas dalībai savā turnīrā, Itālijas medijos izskanējis, ka arī šīs valsts komandām, kas jau apstiprinātas Eiropas kausa dalībnieču sarakstā, tiekot piedāvāts pārnākt uz FIBA turnīru.

"Oostende" ir 16-kārtēja Beļģijas čempione un 16-kārtēja kausa ieguvēja, komanda spēlējusi arī Eirolīgā un FIBA Izaicinājuma kausā, bet pārsvarā bijusi Eiropas kausa dalībniece. Klubā spēlējuši tādi pazīstami basketbolisti kā Džons Roberts Holdens, Rimants Kaukēns, Mirza Teletovičs, Mets Lodžeskis un citi vēlāk Eirolīgā un dažos gadījumos arī NBA spēlējušie.

  -1 [+] [-]

, 2015-07-24 00:41, pirms 9 gadiem
Varbūt kāda cita beļģu komanda var ieņemt viņu vietu ULEB kausā?

  +1 [+] [-]

, 2015-07-24 00:41, pirms 9 gadiem
Ogre ieņems vietu, kā LBL2 čempione.

  +3 [+] [-]

, 2015-07-24 00:47, pirms 9 gadiem
vafeļu "nogaidošā pozīcija" ir pielaizīšanās krieviem?

  +3 [+] [-]

, 2015-07-24 02:11, pirms 9 gadiem
Tajā basketbolā ir totāls bardaks Eiropā. Turnīru pilna *irsa un neviens neko nesaprot.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-24 07:00, pirms 9 gadiem
rihardilio rakstīja: Tajā basketbolā ir totāls bardaks Eiropā. Turnīru pilna *irsa un neviens neko nesaprot.
Divi turnīri (ULEB) un šis. Liels bardaks.

  -2 [+] [-]

, 2015-07-24 08:36, pirms 9 gadiem
Tak tajā FIBA turnīrā piedalīsies kkādas 2ešalona komandas. uleb eirolīga un eurocup ir laba līmeņa, labi sakārtoti tirnīri līdzīgi kā ir Čempionlīga un eirokausi..

  +3 [+] [-]

, 2015-07-24 09:06, pirms 9 gadiem
Banss rakstīja: vafeļu "nogaidošā pozīcija" ir pielaizīšanās krieviem?
VEF "nogaidošā pozīcija" ir Jaunups un nauda. Sportiskie principi tikai tik tālu, cik var izklaidēt savus sponsorus no RUS.
Ja VEF's domātu par spēlētāju attīstību, tad spēlētu ULEB kausā, jo starptautisku pieredzi var iegūt tikai spēlējot starptautiskajā arēnā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja